Muğla Mutfağında Yöresel Hoşaf Nasıl Yapılır?

Muğla Mutfağında Yöresel Hoşaf Nasıl Yapılır?

Muğla mutfağında en iyi lezzet 'lerden bir nevi Osmanlı ve Türk tatlılarından olan ve nefis Hoşaf Tariflerinden muğla yöresine ait yöresel hoşaf tarifini...

Yöresel Mutfaklarımızdan Muğla Mutfağında Hoşaf Tarifi...
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı Şükriye Ersoy - Milas/Ören 
 
Muğla mutfak kültüründe birbirinden nefis hoşaf çeşitleri en iyi sofralarda ağızları tatlandırır. Mutfak tarihimizde Osmanlı saray mutfağında da özellikle mevsiminde yapılan hoşaf çeşitleri meşhurdur.
 
Muğla mutfağında en iyi lezzetlerden bir nevi Osmanlı ve Türk tatlılarından olan ve nefis Hoşaf Tariflerinden muğla yöresine ait yöresel hoşaf tarifini mutfaklarınıza getirdik. 
 
Muğla yemek kültüründe yöresel lezzet taşıyıcılarından Şükriye Ersoy ’un kaleminden ve kendi yorumu ile Yöresel Hoşaf Tarifi’ni şiddetle denemenizi tavsiye ederiz…
 
Yöresel Mutfaklarımızdan Muğla Mutfağında Hoşaf Nasıl Yapılır?
 
En İyi Hoşaf Tariflerinden Yöresel Hoşaf Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
 
 
*     1 Su Bardağı Siyah Kuru Üzüm,
*     1,5 Su Bardağı Sarı Kuru Üzüm,
*     1 Su Bardağı Doğranmış Kayısıyı,
*     Yarım Ayva,
*     1 Su Bardağı Su,
*     1 Elma,
*     1 Dilim İnce Doğranmış Portakal Kabuğu,
*     1 Adet Çubuk Tarçın,
*     5/6Adet Karanfil,
*     3 Bardak Şeker,
 
Muğla Mutfağında Yöresel Hoşaf Nasıl Yapılır?Mutfak Tarihimizde Osmanlı Saray Mutfağından Lezzetlerden Olan Yöresel Hoşaf Tarifi Yapılış Tarifi:
 
1 su bardağı doğranmış kayısıyı güzelce yıkanıp sıcak suda beklettim.
 
Yarım ayvayı doğrayıp 1 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişirdim. 
 
Ayvalar yumuşayınca doğranmış 1 elma, 1 dilim ince doğranmış portakal kabuğu, 1 adet çubuk tarçın, 5/6adet karanfil ve kuru üzümleri ilave edip 2 litre kadar sıcak su ekledim. 
 
Üzümler şişene kadar kaynattım. Kuru kayısıları ekledim. Kayısılar yumuşayınca 3 bardak şeker ilave edip 25 dk kadar kaynattım. Altını kapatıp soğumaya bıraktım.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Şükriye Ersoy  ‘a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler