Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavı

Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavı

Pirincin Tarihi Nedir? Geleneksel Türk Mutfağına Özgü Ege Ve Akdeniz Mutfağının Lezzet Buluşması "Yeni Nesil Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavı" Nasıl Yapılır ? En iyi pilav tarifleri 'nde...

Yeşil Zeytinli Pirinç PilavıYeşil Zeytinli Pirinç Pilavı
Mert Diş 
 
Geleneksel Türk Mutfağına Özgü Ege Ve Akdeniz Mutfağının Lezzet Buluşması "Yeni Nesil Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavı" Nasıl Yapılır ? 
 
Yeşil Zeytinin Faydaları Nedir Ve Hangi Hastalıklardan Korur? 
 
Geleneksel Türk mutfağında kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olmazsa olmazı olan yeşil zeytinin bir çok faydası bulunmaktadır.
 
Ege ve Akdeniz bölgesi de zeytin ağacında yetişen ve yeşil zeytinin kalp kaslarını güçlendirir, zeytin alzheimer, iyi huylu ve habis tümör gibi hastalıkları da daha az ciddiyetli varikoz damarları ve boşlukları da dahil olmak üzere etkilerini azalttığı bilinmektedir. 
 
Yeşil zeytin oldukça da lezzetli meyvedir ve ayrıca meyve olduğu da biliniyor. Bunlarla birlikte stres oranını azaltarak , romatizma ağrılarına iyi gelen ve böylece 7 tane tüketilen zeytin hafızanın güçlenmesine de ayrıca yardımcı olmaktadır. 
 
Yeşil Zeytinin Türk Mutfağında Önemi Nedir?  
Zeytin Türk mutfağında ve yöresel mutfaklarda vazgeçilmezleri arasındadır. Türkiyemiz ' de ise sofraların baş köşesinde yer aldığı bilinmektedir. Zeytin vitamin ve mineral yönünden zengindir.  Hatta zeytin ağaçları 2000 yıllar boyunca yaşadığı biliniyor.
 
Pirincin Tarihi Nedir? 
Pirinç Dünya’da yaşayan hatta tüm insanlardan 2.5 milyarının ana gıda maddesi yıllık ortalama 360 milyon ton üretiminin %90  ı Asya'da özellikle Çin Japonya ve Tayland gibi ülkeler de yetişiyor . Bana göre sular içinde yaşıyor demek daha doğrusu olabilir.
 
Yeşil Zeytinli Pirinç PilavıEge Ve Akdeniz Mutfağının Lezzet Buluşması Yeni Nesil Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavına Hangi Malzemeler Gerekir ? 
 
Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavı İçin Kullanılan Malzemeler: 
 
*     1.5 su bardağı yeşil zeytin 
*     2.5 su bardağı pirinç 
*     1 adet yeşil sivri biber
*     1 adet kuru soğan 
*     3 diş sarımsak  1 çay bardağı ceviz içi ( parçalanmış)
*     3 damla limon suyu
*     1 çay bardağından az portakal suyu
 
Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavı İçin Kullanılan Baharat Çeşni  : 
 
*     1 çay kaşığı kaya  tuzu  1 çay kaşığı karabiber (tane çekilmiş)
*     1 çay kaşığı Pul biber 
*     1 çay kaşığı yenibahar
 
Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavı için gereken su miktarı:
*     6 su bardağı sıcak su 
 
Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavı için yağ miktarı 
*     1.5 yemek kaşığı tereyağı
*     Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavı Sunum için 
 
*     Dereotu 
*     Maydanoz 
*     ceviz içi 
 
Ege Ve Akdeniz Mutfağının Lezzet Buluşması en iyi pilav tariflerinden Yeni Nesil Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavının Yapılışı 
 
öncelikle büyük bir tavayı hazır edelim.
 
Pirincimizi ıslatmak için önce 1 demlikte 7 su bardağı kadar su ısıtalım. Isınan su ile pirincimizi 30 dakika ıslatalım. Böylelikle şişmesini de  sağlamış olacağız . Pirincimiz ıslanır Ken diğer taraftan zeytin ve diğer malzememizi zeytin den küçük olacak şekilde doğrayalım biberleri halka ince şekilde doğrayalım. 
 
Tavaya yağları ilave edip eritelim. Bu arada pirincimiz ıslanmıştır. Yağlar kısık ateşte eriyene kadar Pirincin suyunu süzüp nişastası gidene kadar sudan geçirelim. Yağ eridiğinde  soğan ve biberleri koyalım çok fazla ölmeyecek şekilde ve diri kalacak şekilde olmalı aynı şekilde zeytinleri de  ikiye ve dörde bölüp tavaya atalım . Az diri kalacak şekilde bırakalım. Ve sunumluk ayıralım. 
 
Parçalanan ceviz içini de ekleyelim sonra pirincimizi de ekleyip güzel ve kavuralım pirinç de kavrulduğu nda portakal suyu ve limon suyu sıkıp bir kez daha karıştıralım. Kaynamış suyu üzerine ekleyelim üstünü geçtiği nde ağzı kapalı olarak demlemeye bırakalım. Pilav piştiği nde dinlenmeye bırakalım 
 
Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavı Not : 
Pilav Dinlendiğine Daha Lezzetli Olur Ayrıca Portakal Suyu Da Güzel Bir Lezzet Aroması Katmış Olur . 
 
Yeşil Zeytinli Pirinç Pilavı Sunum İçin:
 
Orta bir kayık tabağa pilavı yayalım. Pilavın üstüne ayırdığımız harcı ortalayarak sunumlayalım ve yanlarına dereotu ve ceviz koyup sunumu bitirip Servise geçelim. Afiyet olsun. 
 
Hazırlama 34 dakika
Pişirme 28  dakika 
Toplam 58 dakika 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler