• Kilis Cennet Çamuru...

    Kilis Cennet Çamuru...

  • Kilis Cennet Çamuru...

    Kilis Cennet Çamuru...

  • Kilis Cennet Çamuru...

    Kilis Cennet Çamuru...

  • Kilis Cennet Çamuru...

    Kilis Cennet Çamuru...

  • Kilis Cennet Çamuru...

    Kilis Cennet Çamuru...

  • Kilis Cennet Çamuru...

    Kilis Cennet Çamuru...


Kilis Cennet Çamuru...

Türk mutfağında coğrafi işaretli ürünler çoğalıyor. Peki bu güne kadar profesyonel mutfaklar 'ınızda Kilis Cennet Çamuru yaptınız mı? Örnek menüleriniz 'de En özel tatlılarınız...

Coğrafi İşaretli Ürünlerimizden Kilis Cennet Çamuru Nasıl Yapılır?
Şef Sinan Türetken
 
Geleneksel Türk mutfağında coğrafi işaretli ürünler çoğalıyor. Peki bu güne kadar profesyonel mutfaklarınızda Kilis Cennet Çamuru yaptınız mı?
 
Örnek restoran menülerinizde En özel tatlılarınız arasına koyabileceğiniz Kilis Cennet Çamuru tatlısını yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Kilis Cennet Çamuru...
İşte sizlere Türk mutfağında yenilikçi çalışmaları ile bilinen Şef Sinan Türetken 'in kaleminden ve kendi yorumu ile Kilis Cennet Çamuru tarifi…
 
Coğrafi İşaret: Kilis Cennet Çamuru
Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti
Tescil No: 393 Tescil Tarihi:2018
 
Öncelikle bir ürünün coğrafi işaretli ürün olabilmesi o yöre ile özdeşleşmiş olması ve yörede yetişen ürünlerle ve ona özgü yapım şartı ile oluşmaktadır. Burada kullanılan yağın ve kaymağın Kilis keçisi ve İvesi ırkı koyun sütünden yapılması ve kaymağın yağ oranının en az %60 oranında olması gerekmektedir.
 
Kilis Cennet Çamuru...
Şeflerin Özel Tatlı Tariflerinden Kilis Cennet Çamuru Nasıl Yapılır?
En Özel Yöresel Tatlılarımızdan Ve Tescilli Yemeklerimizden Kilis Cennet Çamuru İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*     150 Gr Tel Kadayıf
*     200 Gr Toz Antep Fıstığı
*     50 Gr Sadeyağ
*     150 Gr Kaymak
*     1 Sb Su
*     1,5 Sb Şeker
*     1 Dilim Limon
 
En İyi Türk Tatlıları Arasında Sayabileceğimiz Kilis Cennet Çamuru Yapılış Tarifi:
 
Kilis Cennet Çamuru...
Öncelikle şerbetini yaparak işe başlayabiliriz. Aynı zamanda Şerbetsiz sadece şeker katılarak yapılabiliyor fakat biz şerbetli yapmayı tercih ettik. Şekeri ve suyu bir tencereye alarak şerbet kıvamına gelene kadar kaynatalım ardından birkaç damla limon damlatıp altını kapatalım.
 
Kadayıfları küçük parçalar halinde keselim. Eğer kesmekle uğraşmak istemezseniz kadayıfları önceden dondurucuya koyup donuk vaziyette ellerinizle kolayca ufalayabilirsiniz aynı sonuç veren daha kestirme bir yöntemdir. 
 
Kilis Cennet Çamuru...
Ardından eritilmiş tereyağını kadayıfların üzerine gezdirerek bir tavada kısık ateşte kavuralım. Kadayıflar karamelize rengi alana kadar kavurduktan sonra toz fıstıkları da ilave edip biraz daha kavuralım. Son olarak şerbeti ekleyebiliriz. 
 
Şerbetin hepsi fazla gelebilir isteğe göre istenilen kıvama göre çamur şeklini alana kadar şerbet ilave edebilirsiniz. Şerbetin hepsini kullanmak zorunda değilsiniz. Ardından kaymak ile istediğiniz şekli vererek servis edebilirsiniz.
 
Kilis Cennet Çamuru...
Ben burada rulo yapıp kaymağı içine sardım dilersiniz katman da yapabilir ya da kaymağı ayrı da ekleyebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler