Şef Mahir Çelik ve Denizden Gelen Seçkin Lezzetler...

Şef Mahir Çelik ve Denizden Gelen Seçkin Lezzetler...

Yerel malzemelerle yakalanan lezzet Mevsimsel çok özel lezzetlerin özel reçetelerle yorumlandığı imza yemeklerde, yöresel malzemeler kullanı..

Şef Mahir Çelik ve Denizden Gelen Seçkin Lezzetler...
 
Kuruçeşme sahil yolunda kapılarını açan şehrin en iyi restoranlarından BOAZ, deniz lezzetlerinden oluşan menüsü ve ambiyansıyla gastronomi dünyasında fark yaratmaya hazırlanıyor. Methis Group imzasıyla 16 Haziran’dan itibaren misafirlerini ağırlamaya başlayan mekanda, ağırlıklı olarak farklı tekniklerle hazırlanan kabuklu deniz ürünleri sunuluyor. 
 

Şef Mahir Çelik ve Denizden Gelen Seçkin Lezzetler...

Methis Group Genel Müdürü Yılmaz Paran, “İstanbul’un tarihinden gelen kültürel zenginliğinin gücüyle, şehrin büyüleyici atmosferine yakışan bir markaya imza atmak amacıyla yola çıktık. Gastronomi dünyasında ezberleri bozmayı hedefliyoruz. BOAZ, Methis Group olarak hayata geçirdiğimiz 3 farklı markayı barındıran bir kompleksin odak noktasında yer alıyor” diyor.
 
Zengin menü içeriğiyle iddialı
 
Sektörde 34 yıllık tecrübeye sahip olan Türk Mutfağı Şeflerinden Şef Mahir Çelik imzası taşıyan spesiyalleri ve farklı ambiyansıyla 24 saat yaşayan bir mekan olan BOAZ’ın restoran menüsünde, Ege’nin esintisini sunan kabuklu deniz ürünlerinin hakimiyeti başrol oynuyor. İşe kısa bir ara vermek isteyenler için en hızlı seçimler sunan mekan, akşamları zamanı uzatıp özel bir yemeğin tadını doyasıya çıkarmak isteyenleri de bir araya getiriyor. 
 
Mekan, farklı lezzetlerinden “fruits de mer” deniz kestanesi, istiridye, (Fransız Gillardeu) midye, sübye, tarak, ıstakoz, langust (böcek), kerevit, mavi yengeç, king crab (Kral yengeç), salyangoz gibi 2,4,6 kişilik özel kabuklu deniz ürünleri tabağıyla lezzet kaşiflerini şaşırtacağa benziyor. Bu çok özel lezzetler; soğuk, ızgara ve taş fırın seçenekleriyle sunuluyor.
 
Popüler Gastronomi Haberlerinde de Yer Alan yeni restoranlardan BOAZ'ın Dekorasyonda Konfor Ve Ayrıcalık
 
Şef Mahir Çelik ve Denizden Gelen Seçkin Lezzetler...
Ege’den temin ettiği deniz lezzetleriyle fark yaratan ambiyansını birleştiren BOAZ, dekorasyonuyla da fark yaratıyor. Retro akıma farklı bir bakış açısı kazandıran mekanın dekorasyonunda kullanılan her detay, tamamen el yapımı. Kapı girişinden, masalara, tabaklara ve yer döşemesine kadar her detayın el emeğiyle oya gibi işlendiği mekanda, mermer, ahşap ve halatın ağırlığı hissediliyor. Butik dokunuşlarla şekillendirilen mekanın ambiyansı mimari detaylarında saklı. 
 
4 tonluk ağırlığa sahip Carrera mermer masaların yer döşemesi haline getirildiği mekan, özel tasarlanmış mobilyaları ve el emeği sunum takımlarıyla, konforlu ve ayrıcalıklı bir ortam sunuyor. Paran, “Lezzette sunduğumuz farkı, üst düzey konforla birleştirerek yarattığımız konsept ile gastronomi dünyasında ezberleri bozacağımıza inanıyoruz. 
 
Şef Mahir Çelik ve Denizden Gelen Seçkin Lezzetler...Dekorasyonumuzda kullandığımız tüm detayların her biriyle üst düzey konfor yaratmayı, sunduğumuz lezzetle de örtüşen bir ambiyans elde etmeyi amaçladık. 
 
“Denizden gelen seçkin lezzetlerimiz” ile el emeğiyle işleyerek oluşturduğumuz dekorasyon öğelerimiz, lezzet ve ambiyans dengesi yakaladığımız restoran konseptimizin ana çatısını oluşturuyor. Dekorasyonda konfor ve ayrıcalık sunmaya odaklandık” diyor.
 
Yerel malzemelerle yakalanan lezzet Mevsimsel çok özel lezzetlerin özel reçetelerle yorumlandığı imza yemeklerde, yöresel malzemeler kullanılıyor. 
 
Kerevit Antalya'dan, jumbo karides Bodrum'dan temin ediliyor. Mekan, şekerli şurup kullanılmadan fresh mevsim meyveleriyle hazırlanan ve sıra dışı sunuma sahip olan kokteylleriyle keyifli aperitifleri bir araya getiriyor. 
 
Paran, "Mevsiminde ve doğal ürünlerin kullanımı, önceliklerimiz arasında ilk sırada yer alıyor. Balık çeşitlerimizi, ağırlıklı olarak Ege'den temin ediyoruz. Çanakkale ve Dalyan bölgesinde bir ekibimiz yer alıyor. Bu bölgelerden kabuklu deniz ürünlerimiz için haftalık sevkiyatlar sağlıyoruz" diyor. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler