En Kolay Turşu Tariflerinden Sarımsak Turşusu Tarifi..

En Kolay Turşu Tariflerinden Sarımsak Turşusu Tarifi..

Sarımsakta hasadın başlaması ile özenle seçilen iri diş sarımsak ların turşu için hazırlandığını belirten Özsefil, “Sarımsak 4. ayda çıktığı zaman tek tek..

Doğal antibiyotik olan sarımsak korona virüs sürecinde en çok tüketilen besinler arasında yer aldı. Organik ürünlerle virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyeneler sarımsak turşusuna rağbet gösteriyor.
 
Organik ürün pazarı esnafı Metin Özsefil, sarımsak turşusunun nasıl kurulduğu, kurulurken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve ne kadar sürede tüketilmesi gerektiğini anlattı.
 
Sarımsakta hasadın başlamasıyla özenle seçilen iri diş sarımsakların turşu için hazırlandığını belirten Özsefil, “Sarımsak 4. ayda çıktığı zaman tek tek ayıklıyor çalışan bayan elemanlarımız. İrili ufaklı seçildikten sonra sirkeye basarlar, yüzde 5 oranında koruyucu olsun diye tuz koyarlar. 
 
15 gün sonra da bu hale gelir, sarımtırak bir görüntü alır ve lezzetini alır, tam olmuş olur. Bir kilogram sirkeye 250 gram su koyuyorlar 15 gün içinde turşuya dönüyor. Yemeklerde kullanılıyor, suyu içilir ya da olduğu halde yiyebiliriz” dedi.
 
Evde 75 lira gibi bir bütçeyle turşunun rahatlıkla hazırlanabileceğini ifade eden Metin Özsefil, kurulan sarımsak turşusunun 8 ay içinde tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Türkiye gastronomi haberleri ve Sosyal medyanın en faydalı paylaşımı..
 
Sarımsak turşusunun unutulmaya yüz tutmuş bir ürün olduğunu kaydeden Özsefil, “Unutulmuş bir üründü, son iki yıldır virüs olduğu için herkes buna yöneldi. Sosyal medyanın da en faydalı paylaşımlarından bir tanesi, unutulmuş bir lezzetin yeniden hatırlanmasında sosyal medyanın çok faydası oldu” ifadelerini kullandı.
 
Başka bir kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre evde sarımsak turşusu nasıl yapılır tarifimizi de inceleyebilirsiniz...
 
En Kolay Turşu Tariflerinden Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?
Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?
En Kolay Turşu Tariflerinden Şifa Kaynağı Sarımsak Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
 
*     4-5 Baş Sarımsak
*     1 Çay Bardağı Sirke
*     2 Çay Bardağı Su
*     Yarım Kahve Fincanı Tuz
 
En Eski Turşu Tariflerinden Sarımsak Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Sarımsaklar boş kavanozun içerisine kabuklarıyla birlikte konulup kapağı kapatıldıktan sonra 10-15 kez sallanır. Bu işlem sonunda sarımsakların kendiliğinden soyulduğunu göreceksiniz.
Yıkanan sarımsaklar kavanoza konulur.
Diğer malzemeler de eklendikten sonra kavanozun ağzına strec film kapatılıp kavanoz kapatılır.
Yaklaşık 1 ay içinde sarımsak turşunuz hazır olacaktır.
Turşunun acı olmasını isteyenler dilerse kavanozun üzerine 5-6 adet süs biberi ekleyebilirler.
 
Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık. Afiyet olsun.
 
Sarımsak Turşusunun Püf Noktaları...
 
Tarifte üzüm veya elma sirkesi kullanabilirsiniz. Kullandığınız tuz kesinlikle sofra tuzu değil kalın kaya tuzu veya turşuluk tuz olmalı.
Bazı sarımsakların cinsinden kaynaklı turşunun rengi maviye dönebilir. Böyle bir sorun yaşamamak için en güzeli yerli ürün olan Taşköprü sarımsağı kullanmanız tavsiye edilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler