Çuşka Biber Turşusu...

Çuşka Biber Turşusu...

Yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Fazile Paksoy’un bilgi ve tecrübesi ile yöresel lezzetlerimizden Çuşka Biber Turşusu tarifini siz Türk aşçı haberleri takipçileri...

Çuşka Biber Turşusu Nasıl Yapılır?Çuşka Biber Turşusu...
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Fazile Paksoy"
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi tursu tariflerinden Çuşka Biber Turşusunun lezzeti tüm Türkiye’de dillere destandır. Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında birbirinden güzel tursu çeşitlerinden Çuşka Biber Turşusu lezzeti ve yapılma tekniği ile farklıdır.
 
Yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Fazile Paksoy’un bilgi ve tecrübesi ile yöresel lezzetlerimizden Çuşka Biber Turşusu tarifini siz Türk aşçı haberleri takipçilerinin mutfağına getirdik. En lezzetli turşularımız ‘dan Çuşka Biber Turşusu yapmayı evinizde mutlaka denemelisiniz.
 
Çuşka bizim çok kullandığımız bir biber cinsi. Büyüklerim memleket dedikleri Bulgaristan ‘dan gelirken getirmişler tohumunu. Rahmetli anneannem gözü gibi korurdu tohumları. 
 
Okuma yazması yoktu ama hepsine ayrı ayrı işaretler koyar, damın en güzel köşesine asardı. Bahar geldi mi tohum çıkıcıkla ‘rı özenle açılır hepsi toprakla buluşturulurdu. 
 

Çuşka Biber Turşusu...

En çokta biber dikilirdi. Sabah kahvaltısı dahil her sofrada olurdu  biberin hem acısı hem tatlısı .Dişleri olmadığından közlenmiş isterdi hep. Fırın her yandığında ekmek piştikten sonra bir fırın biber közlerdik. 
 
Kışında kurusu veya turşusu bütün yemeklere eşlik ederdi. Uzun yıllardır da annem gözü gibi bakıyor tohumlara.
 
Turşular kuruluklar annemden. Bu sene kurduğu çuşka biber turşusunun tarifini vericem şimdi size…
 
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Tursu Tariflerinden Çuşka Biber Turşusu Nasıl Yapılır?
En Lezzetli Tursu Çeşitlerinden Çuşka Biber Turşu Su İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Yarım Lt. Lik Kavanoz İçin
*     Közlenmiş Çuşka Biberler
*     1,5 Yemek Kaşığı Kalın Tuz
*     1,5 Yemek Kaşığı Toz Şeker
*     Yarım Çay Bardağı Sirke
*     Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
*     3 Diş Sarımsak
*     Üstüne Koymak İçin Maydanoz Veya Kereviz Sapları.
 
En İyi Muğla Turşularından Çuşka Biber Turşusu Yapılış Tarifi:
 
Çuşka Biber Turşusu...Közlediğimiz çuşka biberleri sıcakken bastırarak bastıra kavanoza dolduruyoruz. Aralarına sarımsakları ‘da yerleştiriyoruz. Üzerine diğer malzemeleri ‘de ilave edip kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz ve vakumlanması için kavanozu ters döndürüyoruz. 
 
Bir hafta on gün sonra turşumuz yemeklerimize eşlik etmeye başlayabilir. Açtıktan sonra buzdolabında saklarsanız uzun süre bozulmaz. Afiyet olsun. Sevgilerimizle...
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Fazile Paksoy ‘a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler