Efsane Lezzet Deve Tabanı Turşusu Nasıl Yapılır?

Mutfak çalışanlarının en becerikli ve akıllı olanları müteferrika bile olabiliyordu. Osmanlı saray mutfağında yine en dikkat çeken konulardan bir tanesi...

Efsane Lezzet  Deve Tabanı Turşusu Nasıl Yapılır?Efsane Lezzet  Deve Tabanı Turşusu Nasıl Yapılır?
Şef Selma Atabey
 
Türk aşçı haberleri olarak Turşu hakkında Osmanlı saray mutfağı kaynaklarımıza baktığımız zaman:
 
Yöresel mutfaklarımızda en iyi sofralarımızın bas tacı tursular…. Kıtır kıtır ana yemeklerimizin yanında bulunan ve bağışıklık sitemimize faydalı turşu çeşitleri… geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde o kadar çok tursu çeşidi vaki saymakla bitmez. 
 
Osmanlı mutfak tarihimize baktığımız zaman Osmanlı saray mutfağında “çıkma” sistemi vardı. Mutfak çalışanlarının en becerikli ve akıllı olanları müteferrika bile olabiliyordu. Osmanlı saray mutfağında yine en dikkat çeken konulardan bir tanesi 'de en zeki mutfak çalışanlarının “tatlıcı” ve “turşucu” olmalarıydı. 
 
 
Efsane Lezzet  Deve Tabanı Turşusu Nasıl Yapılır?
Çünkü mutfak araştırmacısı ve profesör Sn. Arif bilginin kayıtlarında saray mutfak defterleri ve mutfak çalışanlarının kayıtlarına baktığımız zaman en zeki mutfak çalışanlarının “tatlıcı” ve “turşucu” olduklarını görmekteyiz.
 

Efsane Lezzet  Deve Tabanı Turşusu Nasıl Yapılır?

Deve Tabanı Turşusu nasıl yapılır? En iyi Muğla lezzetlerinden Deve Tabanı Turşusu yapabilmek için nelere ihtiyaç vardır?  Deve Tabanı Turşusu kurmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm bunların cevabını Muğla mutfak kültüründe en zengin tecrübelere sahip ve Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından şef Selma Atabey’in özel turşu tarifleri ile mutfaklarınıza getirmek istedik.
 
İşte Sizlere Selma Atabey’in Yorumu İle Deve Tabanı Turşusu Nasıl Yapılır?
 
En İyi Turşu Tariflerinden Deve Tabanı Turşusu İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kg Devetabanı
*     1 Kg Beya Lahana
*     5-6 Adet Kırmızı Biber
*     Bir Bağ Pazının Sapı
*     5-6 Adet Yeşil Domates
*     5-6 Adet Olmamış Elma (Tamamen Kendi Tercihim. Yöreselde Yok)
*     Bir Kaç Sap Kereviz Sapı Ve Yaprağı 
*     2 Baş Sarımsak
*     1 Kaşık Buğday
*     Üzerini Kapatacak Ölçüde Dinlendirilmiş Su
*     Her Litre Su İçin 3 Kaşık Tuz
 
Muğla Yemek Kültüründe Deve Tabanı Turşusu Yapılış Tarifi:
 
 
İstenilen malzemelerle karıştırılarak yapılabildiği gibi sadece deve tabanı, su, tuz,  Buğday ve sarımsak ile de yapılabilir...
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından "Şef Selma Atabey" mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler