Pancar Sapı Turşusu

Pancar Sapı Turşusu

Pancar Turşusu nedir? Pancar Turşusu hangi ilimize aittir? Pancar Turşusu nasıl yapılır? Pancar Turşusu hakkında en çok sorulan sorular nelerdir? Pancar Turşusu sorularının cevapları nelerdir? Sorularının cevap..

Pancar sapı Turşusu nedir? Pancar Turşusu hangi ilimize aittir? Pancar Turşusu nasıl yapılır? Pancar Turşusu hakkında en çok sorulan sorular nelerdir? Pancar Turşusu sorularının cevapları nelerdir?
 
Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde Mart ayında kurulan Aizanoi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, ilçenin kendine özgü lezzetlerinden olan pancar sapı turşusunun hem adını duyurdu, hem de satışından elde ettikleri gelirle ev ekonomilerine kazanç sağlıyor.
 
Kooperatif bünyesindeki kadınlar, pancar sapı turşusunu kendi bahçelerinden topladıkları tamamen doğal ürünlerle yapıyor. Ürünler, ilçe merkezindeki Cereller Mahallesi’nde yer alan kooperatif binası ile Aizanoi Antik Kenti’nde açılan stantta satılıyor. Kooperatifin birbirinden lezzetli el emeği doğal ürünleri kooperatife ait sosyal medya platformları aracılığıyla da Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılıyor.
 
Turşunun Çavdarhisar dışında bilinmediğini söyleyen Aizanoi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi Fatma Kazak, “Gelen misafirlere ilk önce ikram ediyoruz. Tattıktan sonra çok beğenip satın alıyorlar” dedi.
 
Aizanoi Antik Kenti’ndeki ziyaretçi sayısındaki artışın kendilerine olumlu yansıdığını söyleyen Kazak, “Aizanoi Antik Kenti’nde başlayan çalışmaların, tanıtımların çok faydasını görüyoruz. İlçemize gelen ziyaretçilerle birlikte satışlarımız da arttı. Satışlarımızdan çok memnunuz, çok kazancımız oldu” diye konuştu.
 
Pancar Sapı Turşusu Nasıl Yapılır?
 
Pancar Sapı Turşusu
Pancar Turşusu (Sivas Dal Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler
 
3 kilo yeşil yapraklarından temizlenip yıkanmış pancar sapı
4 litre su
1 yemek kaşığı limon tuzu
5 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pul biber
1 baş sarımsak
1 bardak sirke
2 kalın halka limon
 
En İyi Turşu Tariflerinden Pancar Turşusu (Sivas Dal Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Derin bir tencerede 4 lt su kaynatılır.
Kaynayan suyun içine limon tuzu eklenir.
Ardından yeşil yapraklarından temizlenip yıkanmış pancar sapları eklenir ve yaklaşık 10 dk kadar haşlanır. (Haşlama süresi pancar saplarının kalınlığı yada inceliğine  göre değişir.
İnce dallar 7-8 dk haşlansa yeterli)
Haşlanıp yumuşayan pancarlar buzlu soğuk suya alınır.
Orda soğuduktan sonra kevgire alınır ve üzerine 5 yemek kaşığı kaya tuzu eklenip harmanlanır.
Kevgirde 1 gece kara suyu akıncaya kadar bekler.
 
Bu işlem yapılmadan turşu kavanoza konulursa kararma olur ve hoş bir görüntü olmaz.
Pul biber ve 1 bas soyulmuş sarımsak havanda ezilir.
Bu turşumuzun sosu oluyor.
Bir gece kevgirde suyunu çeken pancar dallarına  sos elenip bir güzel harmanlanır.
Cam kavonozun dibine bir halka limon bırakılır.
Ardından turşu kavanoza basılır ve üzerine 1 bardak sirke ve turşunun üzerini aşıncaya kadar su eklenir.
 
Pancar Sapı Turşusu
İkinci limon halkasında turşunun üzerine konulup kapak sıkıca kapatılır. (Biz turşu suyu olarak hazır su yada kaynatılıp soğutulmuş su kullanırız. Aksi taktirde hangi turşu olursa olsun erime ve erken bozulma durumu yaşanabilir. )
Turşumuz 3 hafta sonra yemeye hazır hale gelecektir.
Dal turşusu tursu çeşitleri içinden ayrı bir lezzet sahip bir turşudur. Özellikle kış aylarında Sivas sofralarının kesinlikle vazgeçilmez bir lezzetidir. Deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun.
 
Pancar sapından turşu olur mu?
 
Kaynayan suyun içine limon tuzu eklenir. Ardından yeşil yapraklarından temizlenip yıkanmış pancar sapları eklenir ve yaklaşık 10 dk kadar haşlanır. ... Cam kavonozun dibine bir halka limon bırakılır. Ardından turşu kavanoza basılır ve üzerine 1 bardak sirke ve turşunun üzerini aşıncaya kadar su eklenir.
 
Dal turşusu hangi pancardan yapılır?
 
Pezik Turşusu (Dal Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır? Dal turşusu – pezik – Pancar dallarıyla hazırlanan ve her yemekte boy gösteren pezik turşusu, her yıl büyük bidonlarda hazırlanır ancak iki üç ayda biter çünkü o kadar lezzetlidir ki her yemeğin yanında yemek istersiniz.
 
Orjinal pancar turşusu nasıl yapılır?
 
Sirkeyi ve tuzu kavanoza alın, sıcak haşlama suyundan 1-2 kepçe ilave ederek karıştırın ve tuzu eritin. Tuz eridikten sonra sarımsakları ekleyin, doğradığınız pancarları kavanoza bastırarak yerleştirin. Kalan haşlama suyundan kavanoza ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında 2 gün bekletin.
 
Dal turşusuna sirke konur mu?
 
Yumuşayıncaya kadar haşlanır ve soğuk suya alınır. Daha sonra suyu süzülür. Birazda sulu kalır. Üzerine sarımsak ve sirke artı 1 yemek kaşığı kadar kayatuzu eklenir, kavanoza alınır.
 
Pancar çorbası nasıl yapılır?
 
Şeker pancarı yaprağı nasıl saklanır?
 
Pancar yapraklarını da sıkarak buzdolabı poşetine alın. Elinizle suyunu iyice sıktırın. Daha sonra dondurucuda muhafaza edin. Dondurucudan çıkarıp yemeğini çorbasını kavumasını nasıl severseniz yapabilirsiniz.
 
Çiğ kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?
 
Kırmızı Pancar Turşusu (Eski Usül Haşlanmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Pancarları soyup, küp şeklinde doğrayınız.
Bir litrelik cam kavanoza pancarları aralarında sarımsak olacak şekilde doldurunuz.
Bir kasede tuz, sirke ve tatlı suyu eritip, pancarların üzerine dökünüz. ...
Ağzını sıkıca kapatınız.
 
Kırmızı pancar turşusu çiğden yapılır mı?
 
Artık probiyotikler yönünden güçlü çiğ kırmızı pancar turşusunu yaz kış masamdan eksik etmeyi düşünmüyorum. Bu tarif ile tüketmek istemediğim pancarın içindeki şeker probiyotiklerin gıdası oldu. Çiğden pancar turşusu artık masumane bir içeriğe sahip ayrıca içerdiği probiyotiklerle sağlığımıza destekçi.10 Ara 2017
 
Pancar turşusu ne işe yarar?
 
Kırmızı pancar turşusunu günlük hayatta tüketmek kilo vermeye, kemikleri korumaya, kan basıncını düzenlemeye ve kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olur. ... Özellikle sporcu kişilerde egzersiz kapasitesinin arttırılmasına yardımcı olan pancar turşusu doğal bir karbonhidrat deposudur.
 
Hızlı pancar turşusu nasıl yapılır?
 
Sirke, tuz ve sarımsakları ezerek bu suyun içine atıp karıştırdım. Pancarlar biraz soğuduktan sonra dilim şeklinde bu suyun içine attım, istenirse bu arada yağ ilave edilebilir. Buzdolabına koydum. 1 gün sonra yenilmeye hazır. Afiyet olsun.
 
Pancar Sapı Salatası nasıl yapılır?
 
Pancarları kullandıktan sonra geriye kalan sapları yapraklarından ayırıyoruz sap kısımlarını çatala gelecek şekilde küçük küçük kesiyoruz suda 10-15 dk haşlıyoruz yapraklarında taze olanlarını ince ince doğrayıp kâseye alıyoruz sonra haşladığımız sapları süzüp onlarıda kâseye alıyoruz sonra tuz, limon, sarımsak, 
 
Pancar yaprağı salatası olur mu?
 
Pancar yaprağı içeriğinde bulunan pek çok vitamin ve mineral sayesinde pancarın kendisinden daha yararlı bir sebzedir. Salatası yapılarak çiğ tüketilebildiği gibi, kavurması ve sarması yapılarak sağlıklı bir öğün yerine de geçebilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler