Kapari Turşusu Nasıl Yapılır ve Nasıl Tüketilir?

Kapari Turşusu Nasıl Yapılır ve Nasıl Tüketilir?

İlk olarak fazla kapari turşusu tüketimi midede gereksiz asit birikimine neden olur. Bu birikimler nedeni ile mide hastalıklarının başlaması norma karşılanmaktadır. Kapari..

Kapari Turşusu Nasıl Yapılır? Kapari Turşusu Nasıl Tüketilir?
 
Kapari turşusu tüketilirken ilk olarak dikkat edilmesi gereken aşırılıklara kaçmamaktır. Çünkü bilindiği üzere dünyanın en sağlıklı gıdası bile aşırı tüketimlerde oldukça kötü sonuçlar verebilir. 
 
Bu durum geleneksel Türk mutfağında en iyi turşu tariflerinden kapari turşusu içinde geçerliliğini taşımaktadır. 
 
İlk olarak fazla kapari turşusu tüketimi midede gereksiz asit birikimine neden olur. Bu birikimler nedeni ile mide hastalıklarının başlaması norma karşılanmaktadır.
 
Kapari turşusu tüketiminin en sağlıklı yolu genellikle yemeklerin yanında küçük bir miktar tüketilmesi ile gerçekleşir. 
 
Çünkü bireylerin bağışıklık sisteminde sağlıklı bir vücut ve sağlıklı bir bağışıklık için turşuya ihtiyacı vardır. 
 
Bireyler istekleri doğrultusunda sade istekleri doğrultumsuda bir şeyin yanında yiyebilir.
 
Kapari Turşusu Nasıl Yapılır?
 
Kapari meyvesini toplamak gibi, kapari turşusu yapmak da zahmetli ve zaman isteyen bir iştir. Birbirini takip eden işlem basamaklarını takip etmek gerekir. Turşunun yapımı geniş bir zaman yayılır.
 
Kapari Turşusu Nasıl Yapılır ve Nasıl Tüketilir?
Kapari Turşusu için Malzemeler Nelerdir?
 
*   1 kg yarı olgunlaşmış kapari meyvesi (tomurcuk kapari ya da karpuz kapari tercih edilebilir.)
*   4-5 adet defne yaprağı (turşunun küflenmesini ve bozulmasını engeller.)
*   4-5 diş sarımsak
*   bir tutam kişniş
*   1 litre içme suyu ( kesinlikle klorlu çeşme suyu kullanılmamalıdır.)
*   1 çay bardağı ev yapımı elma sirkesi (turşu için market sirkesi kullanmayınız.)
*   4 yemek kaşığı iri kaya tuzu
 
Kapari Turşusunun Hazırlanışı
 
Kapariler genişçe bir kap içine alınır, üzerlerine geçecek kadar su ilave edilir. Bu su günde iki kez değiştirilir. Su değiştirme işlemi, meyvenin acı tadı ve kokusu gidene kadar devam eder. Bu süre 1 hafta-10 gün kadar sürebilir. Meyvenin acı kokusunun gittiğini zamanla göreceksiniz, ayrıca renginde de bir miktar değişim olacaktır.
 
Meyvenin acı tadı ve kokusu tamamen çıktığında, kapariler iyice durulanır ve kavanozlara alınır. Kavanoza isteğe göre kişniş ve sarımsak ilave edilebilir.
 
1 litre içme suyu, 1 çay bardağı ev yapımı elma sirkesi, 4 yemek kaşığı iri kaya tuzu güzelce karıştırılır ve turşunun salamura suyu hazırlanır. Hazırlanan salamura suyu kaparilerin üzerine geçecek şekilde kavanoza ilave edilir.
 
En son turşunun küflenmesini engellemesi için defne yaprakları kavanozun en üstüne konur ve kavanoz kapağı 3 ileri 1 geri tekniği ile kapatılır. Kavanozlar direkt güzel almayan, serin bir yerde dinlenmeye alınır.
 
Zamanla kapariler yumuşar, renk değiştirir ve yemeye hazır hale gelir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler