Bu Lezzete Dayanılmaz...

Bu Lezzete Dayanılmaz...

Waffle özellikle gençlerin en çok sevdiği tatlı tariflerinden biri. Waffle 'ı evde yapmak ise sanıldığı kadar zor değil. Waffle'ın en önemli püf noktası ise şeker ve yumurtanın...

Bu Lezzete Dayanılmaz...
 
Evde waffle yapmak oldukça basit. Waffle meyve ve çikolatanın buluştuğu lezzetli bir tatlı. Peki evde waffle nasıl yapılır? İşte evde lezzetli waffle tarifi...
 
Waffle özellikle gençlerin en çok sevdiği tatlı tariflerinden biri. Waffle 'ı evde yapmak ise sanıldığı kadar zor değil. Waffle'ın en önemli püf noktası ise şeker ve yumurtanın güzel çırpılmasıdır. Peki evde waffle nasıl yapılır? İşte Türk mutfağı şeflerinin Waffle tariflerinden özel evde lezzetli waffle nasıl yapılır?
 
Evde Waffle İçin Malzemeler
 
Bu Lezzete Dayanılmaz...
*     2 Adet Yumurta
*     1 Paket Kabartma Tozu
*     1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
*     1 Tutam Tuz
*     1 Paket Vanilya
*     1.5 Su Bardağı Un
*     Çeyrek Su Bardağı Sıvı Yağ
*     1 Su Bardağı Süt
 
Evde Waffle Süslemek İçin Malzemeler
 
*     Hindistan Cevizi
*     Kivi
*     Portakal
*     Ceviz
*     Çilek
*     Sürülebilir Çikolata
*     Fındık
*     Muz
*     Ananas
*     Çikolatalı Sos (Üzerine Süs Yapmak İçin)
*     Ahududu
 
Evde Waffle Yapılış Tarifi
 
Bu Lezzete Dayanılmaz...
Evde kolay waffle yapımı için ilk olarak waffle hamurunu hazırlamalıyız. Waffle hamuru için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurtanın akı ile vanilyayı bir kapta köpürene kadar mikserle çırpın.
 
Başka bir kapta yumurtanın sarısı ile toz şekeri çırpın.
 
Yumurtanın sarısı ile toz şeker karışımını ve diğer tüm malzemeleri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırdığınız kaba dökün. Tüm malzemeleri hamur kıvamı alana kadar karıştırın.
 
Hazırladığınız hamuru waffle makinesine ya da tost makinesine koyarak pişirin.
 
Hamurunuz pişerken meyvelerinizi istediğiniz gibi doğrayın. Hamur piştiğinde sürülebilir çikolatayı sürün ve meyvelerinizi dizin.
 
İsterseniz waffle'ınıza kuru yemişler ekleyebilir, çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
 
İsterseniz waffle'ınızı el yapımı dondurma ile de servis edebilirsiniz.
 
Evde hazırladığınız waffle'ın üzerine bonibonlar serpebilir, çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler