Yeni Mutfak Çözümleri...

Yeni Mutfak Çözümleri...

Sürdürülebilir mutfak sanatları ile ilgili; “Restaurantlar yemek artıklarını minimuma indirmek için yeni planlar geliştiriyorlar. Doğaya ve çevreye verilen önem daha da arttı. Plastik..

Yeni Mutfak Çözümleri...
Şef Mehmet Kudat 
 
Sürdürülebilir Gastronomi ve Modern Mutfak Akımları...
 
Daha sürdürülebilir bir mutfak için tüketim alışkanlıklarımızı yeniden düzenlemeye yönelirken herkese bireysel anlamda da önemli sorumluluklar düşüyor.
 
Sürdürülebilir mutfak sanatları ile ilgili; “Restaurantlar yemek artıklarını minimuma indirmek için yeni planlar geliştiriyorlar. Doğaya ve çevreye verilen önem daha da arttı. Plastik kullanımı mutfaklarda azaltılmaya çalışılıyor. Daha bilinçli ve doğaya önem veren yemek akımları ve sistemleri görmeye başlıyoruz. 
 
Kolay ya da yerel tedarikçilerle çalışılıyor hatta bazı restaurantlar direkt çiftçilerle anlaşarak malzemelerini tedarik ediyorlar. Bunu dahada geliştirelim ürünlerimizi mevsiminden çiftçilerimizi doğal kışlık yazlık üreten üreticilerimize  destek verelim salça konserve baharatlarımızı bal pekmez gibi ürünleri köylü çiftçilerden alalım daha çok yerli ürünleri kulanalım istihdam olsun 
 
"Yeni Mutfak Çözümleri" 
 
İlk olarak yemek atıklarının azaltılması ve bu atıklara için geri dönüştürebilir teknikler geliştirilmesi öncelikler arasında geliyor. 
 
Son yıllarda, Avrupa ve Amerika'da yeme- içme sektöründe yemek atıklarının daha da artmasıyla, bu durumu minimuma indirecek yeni sistemler kuruluyor.
 
Gün sonunda fırınlar, marketler, restaurantlar ellerinde kalacak ve çöpe gidecek ürünleri ya bedava ya da çok düşük rakamlarla satışa sunuyorlar. Bu hem yemek atıklarının azaltılmasını kolaylaştırıyor hepimiz buna dur diyebiliriz..
 
Hepimiz sorumluyuz ..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler