2022 Değişimin Yılı Olacak

2022 Değişimin Yılı Olacak

Üretim hatlarının büyük bir yüzdesi yabancı ülke üretimlerine bağlı olan ve birçok ham maddenin ithal edilerek kullanıldığı ülkemizde, en ufak bir olayın bile sansasyonel etki yaratarak ekonomik denge..

2022 Değişimin Yılı Olacak
 
Ezberlerin bozulduğu, sistemlerin yeniden kurulduğu ve yeni bir dönem yeni bir başlangıç olarak bakılan 2022 yılı bir telafi yılı olmalıdır. Pandeminin de etkisiyle global ve yerel sistemlerde taşların yeniden dizildiği, hedeflerin yeniden belirlenip ekonomik güç dengelerinin el değiştirdiği bu süreçte şüphesiz en büyük darbeyi alan dalların başında, turizm sektörü ve buna bağlı olarak yaşam kanadımız olan ülke gastronomisi geliyor.
 
Üretim hatlarının büyük bir yüzdesi yabancı ülke üretimlerine bağlı olan ve birçok ham maddenin ithal edilerek kullanıldığı ülkemizde, en ufak bir olayın bile sansasyonel etki yaratarak ekonomik dengeleri sarstığı bir gerçek. Döviz dalgalanmalarının direkt etki ettiği Turizm sektörü ayakta kalabilmek ve başarılı bir destinasyon olabilmek için yeni sistemler geliştirip yeni dengeler kurmak durumunda kalmıştır.
 
‘’En Güçlü En Zeki Olan Değil, Değişime En İyi Ayak Uyduran Ayakta Kalır’’
 
Her geçen sene daha da zorlaşan Turizm sektöründe değişen global ve yerel ekonomik dengelerle birlikte bizleri neler bekliyor? Beklentiler yüksek yaraları sarma telafi etme zamanı. Hazırlıklar son sürat devam ediyor. Gelişen destinasyonlar doğrultusunda acentalar pazar yatırımlarına, tesisler de yeni sezon planlamarına hızla devam ediyor. 
 
Peki ya insan kaynağı ?
 
Son yıllarda en fazla sancısı hissedilen noktaydı bu. Kalifiyeli personel bulamamak ve bulamamakla birlikte olanı da kaybetmek, hizmet kalitesini ciddi derecede sarsmış durumda. Bizler mutfak şefleri olarak mutfaklarımızda personel yetiştirmenin ve eğitmenin geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğunu yıllarca vurguladık, bunu imkanlarımız doğrultusunda uygulamaya çalıştık ve uygulamaya da devam ediyoruz. Mutfaktan F&B ye, beslenme zincirini imalattan sunuma kadar kompakt bir bütün olarak düşünüp, insan kaynağını sağlıklı bir şekilde ilerletmek yine bize düşen en önemli sorumluluktur.
 
İnsan kaynağını güçlü tutmadan başarılı bir Turizmden, hizmetten ve gastronomiden bahsedemeyiz. Bizler bizden sonraki dönemler için mesleğimizin gelişimi ve kaliteli hizmet sürdürülebilirliği için ne yapıyoruz? Sadece insan yetiştirmek yetmez, yetiştirdiğimiz insanlara sağlıklı bir yol açmak ve bu yolun istikrarını sağlamak adına adımlar atmalıyız. 
 
Mevsimlik sözleşmelerin iyileştirilmesi, sezon bitiminde yapılan uygulamaların daha sağlıklı şartlara uyarlanması atılacak adımlardan sadece birkaç tanesidir. Kalifiyeli personellerin sistem içinde varlığını yaşatabilmek adına maddi döngüsünü sürekli kılabilmek en temel noktadır.
 
Başarı Bir Bütünlük İster
 
Zinciri sağlam yapan şey her bir halkanın birbirine güçlü şekilde tutunmasıdır. Bizler hepimiz bu zincirin birer halkasıyız. Acentalar, tesisler, hizmet kadroları, üretim kadroları ve hatta gıda ve günlük tüketim firmaları da dahil bunlardan her biri bütün bir başarı için güçlü kalmak durumundadır. Halkalardan bir tanesinin zayıf düşmesi sistemin ağır bedeller ödemesine sebep olabilecek öneme sahip.
 
 Sinan TÜRETKEN                                                                                                                
 Executive Chef
 Seven Seas Gravel Select Hotel
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler