Turizm Ve Gastronomide Mimari Görünümün Gizemi...

Turizm Ve Gastronomide Mimari Görünümün Gizemi...

Türkiye Turizmine artık beş yıldız ve üzeri tesislerde yer almakta. Benim anlam veremediğim bu tesislere çoğu Turizmciler ve çalışanlar karşı olarak eleştiri yapmakta. Belki personel

Turizm Ve Gastronomi Üzerine Mimari Görünümdeki Gizem...
 
"Temalı Oteller İle Gelen Kalite Yarışı"
 
Son yıllara baktığımızda otel mimarilerinde büyük değişimler olmakta. Bu büyük değişim kalite ve hizmetin artmasında büyük bir unsur oluşturmakta.1995 yılları öncesindeki HB sistemindeki o özlenen hizmet anlayışı nihayet kısmen de olsa tekrar hizmet ve kalite olarak yerini tekrar almaya başlamıştır. Bunun en büyük göreceli değeri konsept Otellerinde ve yeni açılan tesislerimizde görmekteyiz.
 
Türkiye Turizmine artık beş yıldız ve üzeri tesislerde yer almakta. Benim anlam veremediğim bu tesislere çoğu Turizmciler ve çalışanlar karşı olarak eleştiri yapmakta.
 
Belki personel alt yapısı olarak daha hazır olmayabiliriz ve son yıllarda yaşadığımız Covid 19 hastalığından ötürüde birçok profesyonel personelde Turizmi terk ettiler, ama hiç kimsede göz ardı etmesin ki bu Akdeniz bandında o kadar güzel kaliteli tesislerimiz var ki çoğu Avrupa standartlarının üstünde.
 
Bu tesislerimizde tamamen misafir memnuniyeti için komisinden, Genel Müdürüne işini severek canla, başla çalışan günün on altı saatini tesise adayan Turizm çalışanlarına haksızlık ediliyor. Türkiye Turizmi özellikle Akdeniz Bölgesinde temalı ve yedi yıldızlı tesisler geç bile kaldı diye düşünüyorum. Bize ne düşüyor bu oluşumu ve kaliteyi destek verip besleyerek o özlenen beklenen kaliteyi tekrar bugün ve yarınlarda hayata geçirmek olacaktır.
 
Anlamsızca eleştirmek Turizmimizi bir yere götürmeyecektir. Hemen klasikleşmiş bahane oda fiyatları "arkadaş bu tesisler yapılıyor ama nasıl kaç € fiyatına satacaksın, hangi personel ile hizmet vereceksin" vb. sözler kısır döngü den öteye götürmez. Bana göre önce ürünü yaratmak gerekir.
 
Kaliteden ve paradan kaçmadan ürünü çıkarttığımızda ki Ceo ve Genel Müdürlerimiz çıkartıyor. Bununla birlikte satış pazarlama ekiplerimizde daha iyi bir şekilde bu konsepti ve ürünü pazarlayacaktır. Ürüne güvenerek daha çok misafir ( turist ) getirmeyi sağlayacaklardır. O zaman da kademeli olarak fiyatlarımız artacaktır.
 
Aynı AVM alış veriş merkezi içerisin deki A mağazasın da 600 TL gömlek var. Aynı alış veriş merkezinde diğer B mağazasında da 150 TL ‘da gömlek var ve her iki gömleğin de alıcısı var. Tesislerimize birazda bu göz ile bakmak gerekir.
 
O zaman kalitenin hizmetin fiyatlarımızın artmasının yan tesiste X €  iken diğer tesiste XX € olmaması için hiçbir sebep olmayacağını göreceğiz.
 
Yeter ki ürünü ortaya çıkaralım. Biz Mutfak Şefleri de En iyi lezzet ve sunumlarımız ile bunu birleştirelim. Bunu da son yıllarda çok belirgin olarak tesislerde görmekteyiz.
Sevgi ve Saygılarım ile ..
 
Haftaya Cumartesi Görüşmek Üzere Sağlıcakla Kalın…..
 
".. Az Yiyorum, Hekime Gitmiyorum, Düz Gidiyorum, Hakime Gitmiyorum...."
 
Ali Rıza DÖLKELEŞ
Limak Limra Hotel / Food EDİTÖR
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler