Yeni Sezon Ve Turizm

Yeni Sezon Ve Turizm

Bizim mesleğimize özellikle mutfak. kadrosunda bayan aşçı yok denecek kadar azdır sebebi belki bayanların bu işi benimseme miş olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu meyanda hiç bayan aşçı başı.

Yeni Sezon Ve Turizm
 
Merhaba Sevgili dostlarım, ustalarım, şeflerim, zarif ve naif ev hanımları ve genç öğrenci kardeşlerim hepimizin bildiği gibi yeni bir turizm sezonu başlarken gerek yanı başımızdaki savaş gerekse içinde bulunduğu bir sürü problemi beraberinde getiriyor.
 
BUNLARIN başında yeterli kalifiye eleman hijyen kalitesiz servis ve müşteri memnuniyetsizlik gibi nedenler sıralanabilir. Bizim sektörün içinde yeterli eleman veya yetişmesi gereken ara eleman bulunamıyor.
 
Sebebi ise meslek liselerine gereken önem verilmediği için olsa gerek. Bizim mesleğimize özellikle mutfak. kadrosunda bayan aşçı yok denecek kadar azdır sebebi belki bayanların bu işi benimsememiş olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu meyanda hiç bayan aşçı başı. 
 
Göremezsiniz 'de. Belki bayanlar alınacak ama sanırım pek cesaretleri yok galiba, bu konuda gerek uzak doğu ülkeleri gerekse Avrupa başa çekiyor. Biz bu konuda eleman eksiğini ve bayan mutfak personeli ihtiyacını teşvik ederek desteklemeliyiz.
 
Ayrıca üniversitelerin gastronomi bölümünden mezun olan bay ve bayan genç kardeşlerimize hemen mezun olur olmaz bu işin hambaliye kısmı olan getir götür işleri yaptırmak yerine daha eğitici ve bilgilendirici çalışmalar yaparak destek olunması gerekir. 
 
Ama maalesef. Bazı mutfak şefleri bütçelerini düşük tutup aradaki açığı stajyer öğrenciler ile tamamlayıp sezonu kapatmak istiyorlar tabi buda ağır iş koşullarından bunalan genç stajyerler meslekten soğutuyor ve sezon dolmadan ya işi bırakıyorlar  yada hasta. Olup rahatsızlanıyorlar.
 
Sonuç itibariyle hem personelde sıkıntı yaşanıyor hem de işletme sezon ortasında operasyona maruz. Kalıyor. Umarım bütün bu olumsuzlukların yaşanmadığı bir sezon olur.
 
Üniversitelerin. Gastronomi bölümündeki öğrencilerine hocaları sorar "Kimin Annesi güzel. Yemek yapar" Tabii. 
 
Bir çok öğrenci sırayla benim annem çok güzel yemek yapar diye cevap verir. Hoca arkasından tekrar sorar. "Hangi yemeği yapar" Tabii. Herkes neleri güzel yapıyorsa. Cevaplarlar. Hoca bu kez tekrar sorar "O HALDE NEDEN ANNENİZ HİLTON OTELDE AŞÇI BAŞI Değil" diye sorar tabi buna her öğrenci değişik cevaplar verir. Ancak onlar annelerimiz evet doğru güzel yemek yaparlar onlar ev halkına yemek yaptıkları için kimin ne sevdiğini. Bilirler. Ve onların istekleri doğrultusunda hazırlarlar yemekleri.
 
Ancak otellerde Aşçıbaşılar misafirleri tanımaz ne sever ne sevmez bilemez, bütün bunlara rağmen ortak bir damak tadı yaratacak menü tasarlarlar. İşte bu konuda bayan şefleri yetenekleri tartışılmaz. Bütün hünerlerini gösterirler. Bu vesile ile mutfaklarımızı daha fazla Şef. Bayan meslektaşlarımızı görme taraftarıyız.
 
Saygılarımla
Executive Chef Seyfi Ali Erşahin
Şef aşçılar Genel koordinatörü
WAMC  Dünya Master Chefler  Güney Asya Direktörü
Aregala  Asya ve Akdeniz Direktörü
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler