Süt reçeli nedir nasıl yapılır?

Süt reçeli nedir nasıl yapılır?

En Sevilen Reçel Çeşitlerinden Süt Reçeli Tarifi, Bilinmeyen Reçel'lerden Süt Reçeli İçin Kullanılan Malzemeler. Süt reçelinin malzemeleri her evde bulunuyor. Süt reçeli tatlı krizleriniz için..

Süt reçeli nedir nasıl yapılır?
 
Süt reçeli toplum tarafından fazla bilinmiyor. Ancak lezzetini alanlar süt reçelinden vazgeçemiyorlar. Yapımı oldukça basit olan süt reçelini kolayca yapabilirsiniz. 
 
Osmanlı ve Türk tatlılarından olan Süt reçelinin malzemeleri her evde bulunuyor. Süt reçeli tatlı krizleriniz için en hızlı ve en uygun lezzetlerden olacak.
 
En Sevilen Reçel Çeşitlerinden Süt Reçeli Tarifi
Bilinmeyen Reçel'lerden Süt Reçeli İçin Kullanılan Malzemeler
 
*   1 Litre Süt
*   1 Su Bardağı Şeker
*   1 Çay Kaşığı Karbonat
 
En Eski Reçellerden Süt Reçeli Yapılış Tarifi;
 
Süt ile şekeri kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp karbonatı ekleyin. Bu aşamada süt kabaracağı için sürekli karıştırmanız gerek. (Tencerenizin büyük ve derin olması bunun için önemli.)
Bir süre sonra sütün kabarıklığı inecek. Kısık ateşte, süt koyu kıvam alana kadar, sık sık karıştırarak reçelin yapılışını tamamlayın.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra da kavanoza boşaltın. Soğuduktan sonra ağzını kapatıp dolaba kaldırın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler