En İyi Kebab Tarifleri

En İyi Kebab Tarifleri

Geleneksel Türk mutfağında en iyi kebab tariflerinden seçme kebaplar... peki en iyi kebablar hangileridir? En iyi kebaplar yapılırken nelere dikkat edilir? En meşhur yöresel kebabları evinizde yapabilmek için..

Geleneksel Türk mutfağında en iyi kebab tariflerinden seçme kebaplar... peki en iyi kebablar hangileridir? En iyi kebaplar yapılırken nelere dikkat edilir? En meşhur yöresel kebabları evinizde yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere şeflerin özel kebap tariflerinden Türk mutfağında en sevilen kebapların evde yapılabilecek özel kebab tarifleri....
 
En İyi Kebab Tarifleri
Tokat'ta yetiştirilen sebzelerle, yaylalarında otlatılan kuzuların etinden yapılan coğrafi işaretli Tokat kebabı, kentin gastronomi turizminde öne çıkan lezzeti olarak ilgi görüyor.
 
Tokat'ta yetiştirilen sebzelerle, yaylalarında otlatılan kuzuların etinden yapılan coğrafi işaretli Tokat kebabı, kentin gastronomi turizminde öne çıkan lezzeti olarak ilgi görüyor.Kenti ziyaret edenlerin tatmadan ayrılmadığı Tokat kebabının geçmişinin yaklaşık 300 yıl öncesine dayandığı biliniyor.
 
Tokat'ın yaz güneşinde kızaran domatesleri ile yaylalarında kekikle beslenen kuzuların etinin, en üste kuyruk yağı geçirilen şişlerde, patlıcan, sarımsak ve biberle özel fırınlarda odun ateşinde pişirilmesiyle yapılan Tokat kebabı, 6 yıl önce coğrafi işarete de sahip oldu.
 
Tokat kebabının lezzetinin en önemli sırrı ise tarlada yetişen sebzelerin mevsiminde tüketilmesi. Kebap ustası Tokat denince akla kebabının geldiğini söyledi.Tokat kebabında kullanılan tüm sebzelerin kentin verimli topraklarında yetiştirildiğini vurgulayan Yılmaz, "Kebabımızda kuzunun da her tarafını kullanmıyoruz. 
 
But ve pirzola dediğimiz bölümü kullanıyoruz. Yaylada yetişen kuzular. Kebabımızın kendine özgü ocağı var. Kebabımız her yerde ve her ocakta hazırlanmıyor. Kendini özgü odun ateşinde hazırlanıyor." dedi.
 
Kebabın hazırlanmasının yaklaşık yarım saat sürdüğünü anlatan Yılmaz, şunları dile getirdi:"Şişe önce kuyruk yağını geçiriyoruz. Pişerken kuyruk yağındaki lezzet hepsine akıyor. 
 
Tokat kebabının lezzeti birçok yere yayılmış durumda. Gurbetçilerimiz memleketlerini özledikleri kadar Tokat kebabını da özlüyorlar. Bu lezzet için 500 kilometre yol değiştiren insanlar var. 500 kilometre sadece bu lezzeti tatmak için Tokat'a gelen insanlar var. 
 
Tokat kebabını mayıs ayında yapmaya başlıyoruz, ekim ayının sonuna kadar devam ediyoruz."Fırında asılarak pişirilen sebzeler ve et, fırının altından toplanan yağın üzerlerine gezdirilmesinin ardından tepsiyle servis ediliyor.
 
Adı tüm dünyada Türk mutfağıyla birlikte anılır kebabın. Haksız da değildir hani zira ülkemizin dört bir yanında çeşit çeşit kebaplar yapılır. Adana’yı Urfa’yı herkes bilir de daha az bilinen enfes kebaplarımız da var. Mesela Tokat kebabı… Kuzu eti ve sebzelerle yapılan Tokat kebabı, çok fazla uğraşmadan nefis bir et yemeği hazırlamak isteyenler için çok uygun. Gelsin öyleyse Tokat kebabı tarifi…
 
En Eski Kebab Tariflerinden Tokat Kebabı Nasıl Yapılır?
Yöresel Kebab Çeşitlerinden Tokat Kebabı Yapımı İçin Malzemeler
 
*     500 Gram Kuzu But Eti
*     3 Adet Patlıcan
*     1 Adet Patates
*     4 Adet Yeşil Biber
*     2 Adet Domates
*     4 Diş Sarımsak
*     Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
*     1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
 
Tokat Kebabı Tarifi Yapılış Tarifi;
 
* Etleri iri iri doğrayıp tuzlayın.
* Patlıcanları alaca soyup patlıcanın büyüklüğüne göre, enine ikiye ya da üçe kesin ve iri iri dilimleyin.
* Doğradığınız patlıcanları tuzlu suya koyup kenara alın.
* Patatesleri soyup D şeklinde ince ince dilimleyin.
* Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun ama bütün kalsınlar.
* Yuvarlak bir fırın tepsisine, bir patlıcan, bir et, bir patates olarak yerleştirin. Ortada kalan boğluğa domatesleri ve sarımsakları yerleştirin.
* En üste de biberleri dizip üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin.
* Fırını 220 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi 1 saat fırında pişirin.
* Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin...
 
En İyi Kebab Tarifleri
Urfa'da En İyi Ciğer Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Urfa Ciğer Kebabı, kendine has üretim yöntemi, yapımının uzun zaman alması, zahmetli olması, ustalık gerektirmesi ve lezzetiyle tanınmıştır. Şanlıurfa’nın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Urfa Ciğer Kebabı, kahvaltının yanı sıra, öğlen, akşam ve sahur yemeklerinde sofralardan eksik olmaz. 
 
Her zaman zevkle yenilen Urfa Ciğer Kebabı özellikle ramazan ayında en çok tüketilen yemeklerin başında gelmektedir. 
 
Urfa'da En İyi Ciğer Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Üretim tekniği, ustalık ve Şanlıurfa Biberi’nin kullanılması Urfa Ciğer Kebabı yapımındaki en önemli faktörlerdendir. Ürün fındık büyüklüğünde kesilen kuzu karaciğeri ve aynı kuzuların kuyruk yağı kullanılarak odun kömüründe pişirilen bir kebap türüdür. Kebap pişerken Şanlıurfa Biberi ve tuz karışımı eklenir.
 
En İyi Sakatat Yemeklerimizden Urfa Ciğer Kebabı İçin Gerekli Malzemeler:
 
*     1 Kilogram Taze Kuzu Karaciğeri
*     250 Gram Kuzu Kuyruk Yağı
*     1 Yemek Kaşığı Şanlıurfa Biberi
*     10 Gram Tuz
*     Odun Kömürü
*     Ciğer Kebabı Şişleri
 
Urfa Ciğer Kebabı Sunumunda:
 
Urfa'da En İyi Ciğer Kebabı Nasıl Yapılır?
 
*     Közlenmiş Taze Biber
*     Kuru Soğan
*     Maydanoz
*     Nane
*     Açık Ekmek (Lavaş) Ya Da Yufka Ekmek (Sac Ekmeği),
*     Limon
*     Şanlıurfa Biberi
*     Ayran
 
En İyi Sokak Lezzetlerinden Urfa Ciğer Kebabı Yapılışı:
 
Kuzu karaciğeri fındık büyüklüğünde küpler halinde doğranır. Kuzuların kuyrukları kuyruklar ciğerlerden biraz daha küçük olacak şekilde doğranır. Kebap şişinden daha ince ve kısa olan özel ciğer kebabı şişlerine; bir ciğer + bir kuyruk + iki ciğer + bir kuyruk + bir ciğer saplanır. Toplamda bir ciğer şişine 4 adet ciğer parçası, 2 tane kuyruk parçası saplanır.
 
Mangalda önceden hazırlanan odun kömürü ateşi kor haline gelince şişler kor ateş üzerine konulur. Pişme esnasında ciğerlerin üzerine (önceden bir kapta hazırlanarak karıştırılan) Şanlıurfa Biberi ve tuz karışımından serpilerek mangalın üzerine tekrar konur, şişleri çevrile çevrile pişirilir. Pişen ciğerler; açık ekmeğinin (lavaş) veya yufka (sac) ekmeğinin arasına şişler ciğerden çekilerek servis yapılır. 
 
Urfa'da En İyi Ciğer Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Açık ekmek (lavaş) ya da yufka (sac) ekmek ile yapılan dürüme mevsimine göre; maydanoz, kuru soğan, nane, tuz, közlenmiş taze biber (isot) eklenir ve C2000/005 tescil numarasıyla coğrafi işaret olarak tescilli Şanlıurfa Biberi serpilerek (arzuya göre limon sıkılarak) sıcak olarak, kulplu kalaylı bakır tasta sunulan ayran eşliğinde yenilir. 
 
Urfa Ciğer Kebabı yapımının ustalık gerektirmesi ve kullanılan Şanlıurfa Biberi’nin kattığı lezzetle tanınmıştır. Üretimdeki ustalık ve yöre insanının kültürüyle iç içe olması sebepleri ile de Şanlıurfa ile özdeşleşmiştir.
 
En İyi Kebab Tarifleri
Kebab Tariflerinden "Manisa Kebabı" Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Manisa kebabı nedir? Yöresel mutfaklarımızda en iyi lezzetlerden Manisa kebabı nasıl yapılır? Manisa kebabının tarihi nedir? Geleneksel Türk mutfağında en iyi Kebab tariflerinden Manisa kebabının özellikleri nelerdir?
 
Yöresel Kebab çeşitlerimizden Yöresel mutfaklarımızda Manisa kebabında hangi malzemeler kullanılır? Manisa kebabında hangi etler kullanılır? Türk mutfağı yemek arşivinde en meşhur kebablardan Manisa kebabının sosu nasıl yapılır? En farklı Ramazan lezzetlerimizden Manisa kebabı iftar sofralarını süslemeye devam ediyor.
 
Manisa’nın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ve kente gelen ziyaretçilerin tadına bakmadan dönmediği Manisa kebabı, Ramazan ayında da iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu.
 
Normal kebap boyutlarından daha küçük şekilde hazırlanan ve lezzetini Ege Bölgesi'nin eşsiz tereyağından alan Manisa kebabı, Ramazan’da da büyük ilgi görüyor. Manisa’nın en eski kebap restoranlarından olan Kebapçı Ali’nin ustası İbrahim Onaylı, Manisa kebabının tarihini ve tarifini anlattı.
 
Ramazan ayında da Manisa kebabına ilginin yoğun olduğunu vurgulayan İbrahim Onaylı, “Manisa kebabımızın hikayesi yaklaşık 100 öncesine dayanıyor. Manisa Kebabını ilk olarak dedem İbrahim usta yapıyor, daha sonra babam ve arkasından son olarak bana miras kalıyor. 
 
Tabi bu arada dedemin kalfaları ve çırakları da mekan açarak onlar da bu lezzeti devam ettiriyorlar. Manisa’ya şehir dışından gelen vatandaşlara da ikram ediyoruz" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
 
Kebab Tariflerinden "Manisa Kebabı" Nedir? Nasıl Yapılır?
 
"Manisa kebabımızın en büyük özelliği eti ve tereyağı. Kıymamızı dana ve kuzu eti karışımından elde ediyoruz. İçinde katkı malzemesi yoktur. Meşe kömürü ateşinde pişirerek, bakır tabaklarda servis ediyoruz. Biz özellikle tulum tereyağı kullanıyoruz."
 
"Kömürde pişirdikten sonra kızgın olan tereyağını da kebabımızın üzerine döküyoruz. Bir porsiyonu bir kişiyi rahatlıkla doyurur. Yoğurtlu soslu olarak da servis ediyoruz. Son zamanlarda glüten hassasiyeti olan çölyak hastaları için de glütensiz kebap yapıyoruz. Isıtılmış bakır tabaklarda servis ediyoruz ki hem tereyağı donmuyor hem de görüntüsü de daha güzel oluyor.”
 
Kebab Tariflerinden "Manisa Kebabı" Nedir? Nasıl Yapılır?
Manisa Kebabında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     2/3 Dana Eti, 
*     1/3 Kuzu Eti, 
*     Tereyağı, 
*     Sumak, 
*     Tuz, 
*     3 Domates, 
*     5 Yeşil Biber, 
*     1 Kuru Soğan 
*     Maydanoz 
 
Manisa Kebabının Yapılış Tarifi:
 
Kebab Tariflerinden "Manisa Kebabı" Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Dana ve kuzu eti karışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getirilir. Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere düzgün ve fazla kalın olmayacak bir şekilde sarılır.
 
Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü ateşinde pişirilirken, pideler de ayni ateşte ısıtılarak hafif kızartılır. Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir. Kızaran pideler servis tabağına alınarak kare kare kesilir. Pişmiş olan kebaplar da şekilleri bozulmadan düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alınır.
 
Kızdırılmış tereyağı gezdirilir, sumak serpildikten sonra közlenmiş domates ve biberle süslenip, soğan salatası ile birlikte servis edilir.
 
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun...
 
En İyi Kebab Tarifleri
En İyi Kebaplardan Beyti Sarma & Beyti Kebab Nasıl Yapılır?
 
Evde Beyti Sarma & Beyti Kebab Nasıl Yapılır? Beyti sarma yapmak için şeflerin özel kebab tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Bu güne kadar evinizde Geleneksel Türk mutfağındaki en farklı kebab tariflerinden hangilerini yaptınız? 
 
Yöresel mutfaklarımızda birbirinden güzel kebab tarifleri ve nefis yöresel lezzetlerin sofralarınızda yer almasını istemez misiniz? Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz mutfak haberlerinde 76 ayrı yemek kategorilerinde mutlaka size özel yemek tarifleri bulacaksınız…
 
Beyti Sarma & Beyti Kebab Tarifi İçin Malzemeler
Beyti Sarma & Beyti Kebab Lavaşı İçin:
 
*     7 su bardağı un
*     2,5 su bardağı ılık su
*     1 paket instant maya
*     3 yemek kaşığı zeytinyağı
*     2 çay kaşığı tuz
 
Beyti Sarma & Beyti Kebab Köftesi İçin:
 
*     2 adet yumurta
*     2 adet orta boy soğan
*     4 diş sarımsak
*     2 çay bardağı galeta unu
*     2 çay kaşığı kimyon
*     2 çay kaşığı karabiber
*     2 tatlı kaşığı tuz
*     2 yemek kaşığı zeytinyağı
*     500 gram kıyma
 
Yöresel mutfaklarımızdaki En İyi Lezzetlerden Beyti Sarma & Beyti Kebab Sosu İçin:
 
*     2 yemek kaşığı tereyağı
*     1,5 yemek kaşığı domates salçası
*     2 yemek kaşığı su
*     2 tatlı kaşığı biber salçası
*     2 kase sarımsaklı yoğurt
 
Beyti Sarma & Beyti Kebab Tarifinin Püf Noktası Nelerdir?
 
Ilık su kullanmak özellikle kış aylarında mayalanma sürecini kısaltacaktır. Instant maya için, yaş maya ve kuru maya da olduğu gibi aktivasyon süresine ihtiyaç yoktur. Bu sebeple direkt hamura ilave edebilirsiniz.
 
Beyti Kebabı Tarifinin Pişirme Tekniği 
 
Dilerseniz hazır yufka veya lavaş kullanabilirsiniz. Lavaşı pişirmek için tavanızı bir peçete yardımıyla yağlayabilir ve hafif yağlı tavada çevire çevire pişirebilirsiniz.
 
Beyti Sarma & Beyti Kebab Lavaşın Hazırlanışı:
 
Unu bir kaba eleyin ve en son tuz ilave edilecek şekilde bütün malzemeleri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 30 gr'lık bezeler olacak şekilde porsiyonlayın.
 
Porsiyonladığınız hamur bezelerinin üzerini nemli bir bez veya streç filmle örtecek şekilde nazikçe örtün. Mayalanan hamurları hafif unlayarak incecik olacak şekilde merdane yardımıyla inceltin. İncelttiğiniz hamurları yağsız teflon tavada veya sacın üzerinde pişirin ve soğuması için dinlendirin.
 
Beyti Sarma & Beyti Kebab Sosun Hazırlanışı:
 
Tereyağını eritin. Domates ve biber salçasını ekleyin. Suyu da ilave edip 1-2 dakika fokurdayana kadar karıştırın.
 
Beyti Kebabı Köftenin Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin ve suyunu süzün. Kıymayı bir kaba alın. Soğan ve sarımsağı ekleyip hafif karıştırın. 
 
Galeta unu, yumurta, zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Malzemelerin hepsi birbirine karışacak şekilde yoğurun. Streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dinlenen köfteleri uzun ince incelterek (kebap şeklinde) dizin.
 
Dilerseniz bu aşamada şişe dizerek de pişirebilirsiniz.
 
Köfteleri iyice pişirin.
Pişen köfteleri daha önceden hazırlandığınız lavaşlara sarın ve dilerseniz yuvarlak halkalar şeklinde dilerseniz de verev olacak şekilde dilimleyin.
 
Dilimlediğiniz kebapları tabağa dizin. İsterseniz tabağa dizmeden 5-10 dakika daha fırınlayabilirsiniz.
 
Üzerine hazırladığınız yoğurt sosu ve salçalı yağlı sosu dökerek sunumunuzu yapabilirsiniz. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
 
Beyti Sarma & Beyti Kebab Servis Önerisi
 
Köfteleri pişirirken yanına domates ve biber ilave ederseniz sunum yaparken tabağınızı renklendirebilirsiniz.
 
En İyi Kebab Tarifleri
Seki Oğlak Kebabı (Tandır Kebabı)...
"Selma ATABEY"
 
Muğla yemek kültürü, Geleneksel Türk mutfağı ve yöresel mutfaklarımızda araştırmaları ile gizli kalmış unutulan lezzetlerimizi gün yüzüne çıkararak mutfak kültürümüze yeni lezzetler kazandıran Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim üyesi ve Mutfak araştırmacısı şef "Selma Atabey"e teşekkür eder çalışmalarında ve kariyerinde Türk aşçı haberleri olarak başarılar dileriz.
 
Seki Oğlak Kebabı...Mutfak araştırmacısı şef "Selma Atabey'in yorumu ile Seki Oğlak Kebabı...
 
Muğla deniz kenarında olunca özellikle deniz ürünleri ve balık tüketilir diye tahmin edilir. Deniz ürünlerine de düşkündür yerel halk. Üstelik çokda şanslıdır bu konuda. Tatlı su, tuzlu su her türlü balığı, deniz ürünleri var ve en önemlisi taze taze yeni tutulmuş. Evet vardır deniz kültürü ama oğlak ayrıdır Muğla'da. 
 
Yöresel kebablardan Muğla kebabı diye bilinen ve coğrafi işaret yolunda başvurusunu yapmış olan oğlak kebabı.
 
Bugün bahsedeceğim ise yine oğlak kebabı ama farklı Seki'ye Karabel'e yolunuz düşerse Erol'un yerinde tadına bakın bence. Unutamayacaksınız. Kiloyla alabiliyor, doyana kadar yiyebiliyorsunuz.
 
Seki oğlak kebabı için tandır'da deniyor. Ama tandır farklı bir fırın. Yine odun ateşi, yine kuru harlı ısı ama farklı. Tandır yere kuyu gibi kazılmış ve içi taş ile döşenmiş bir çeşit ısınma aracı ve fırın. İçinde yakılan odunun ısısıyla üzeri kapatılarak pişirme sağlıyor. 
 
Kapalı olması nedeniyle de içinde oluşan buharın etkisiyle et kurumuyor. Kapağı açık bir şekil de iyice ısınan fırının yan duvarlarına yapıştırılan ekmekler yapıştığı yerin ve kuyuda her tarafı saran sıcağın etkisiyle ayni anda çift taraflı pişebiliyor. 
 
Elde edilen ekmeğe tandır ekmeği, pişirilen ete ise tandır kebabı deniyor. Tandır ilk pişirme tekniklerinden biri olarak kayıtlara geçmiş. Ateşin içinde ısıtılan taş üzerine hamur yapıştırılarak pişirme yapıldığı literatürde, kayıtlarda mevcut.
 
Evet de biz tandır mı yapıyoruz?
 
İşte bende ona getirmeye çalışıyorum sözü. Oğlak kebabı veya tandır kebabı dedikleri Seki'de yiyebileceğiniz kebap için oğlak parçalara bölünüyor. Çok az (1 bardak kadar) su ve tuz ilave edilip, ağzı sıkıca kapatılan tencereler taş fırına sürülüyor. Akşamdan fırına sürülen oğlak gece boyunca fırında kalıyor, öğlene doğru servise çıkartılabiliyor. 
 
Su ilave edilmesinin nedeni ilk anda etin yapışıp yanmaması...
 
Çünkü daha sonra ısının ve kapalı olması nedeniyle buharın etkisiyle yağı ve suyunu salıyor. Kendi yağı ve suyu içerisinde ağır ağır pişiyor, helmeleniyor. Şimdi size sorayım. Bu pişirme şekli tandır mı? Yoksa tandıra yakın ama farklı bir teknik mi? Karar sizin?
 
İsmi ister tandır, ister oğlak kebabı, ister Seki oğlak kebabı olsun çok lezzeti ve yenilesi olduğunu biliyoruz.
 
Çünkü güzel Muğla'ya özel olarak , Seki yayla olması nedeniyle serin bir yer. Doğal otlarla beslenen oğlaklar yağlanıyor ve otların Aromatik lezzeti etine yansıyor. Kebabı farklı kılan ise işte bu.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
 
Şef Selma Atabey'in yemek arşivinden Yöresel yemeklerden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Seki Oğlak Kebabı (Tandır Kebabı)" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.
 
Antep mutfağından soğan kebabı nasıl yapılır? Yöresel yemeklerimizden soğan kebabı yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Daha önce evinizde soğan kebabı yaptınız mi? Peki geleneksel Türk mutfağında en iyi kebaplardan evde soğan kebabı yapmak istermisiniz?
 
En İyi Kebab Tarifleri
İşte sizlere şeflerin özel Yemek Tariflerinden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim'in kaleminden ve yemek arşivinden soğan kebabı tarifi ’ni derledik...
 
Gaziantep Mutfağından Evde Soğan Kebabı Nasıl Yapılır? "Dr. Öğr. Üyesi Şef Yılmaz Seçim"
Soğan Kebabı Kullanılacak Malzemeler
 
*     400 Gram Yağlı Kıyma
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Kg. Küçük Boy Soğan
*     1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Pul Biber
*     2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
*     1 Su Bardağı Su
 
Nefis Yöresel Yemeklereden Soğan Kebabı İşlem Basamakları;
 
-Kıyma, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba alarak güzelce yoğurun.
-Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
-Köfteler dinlenirken, soğanların tepesini kestikten sonra en üstteki kabuğu soyun.
 
-Soğanları tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin.
-Soğanların arasına köfte yerleştirerek pişirme kabına dizin.
-Salça ve suyu karıştırarak köftelerin üzerine gezdirin.
 
-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
-Daha sonra üzerine nar ekşisini gezdirerek 10 dakika daha pişirin ve afiyetle tüketin.
 
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü şef Yılmaz Seçim’e geleneksel Türk yemek Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim'in yemek arşivinden Yöresel yemeklerden iftar menülerinde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli Evde Soğan Kebabı tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler