Şef Emre Öztürk'ten Bayram Kavurmasının Püf Noktaları

Kurban Bayramı konusunda uyarılarda bulunan Şef Emre Öztürk hem lezzetli kavurma yapmanın püf noktalarını anlattı hem de bayramın ilk günü kesinlikle yapılmama..

 
Ünlü şef Emre Öztürk Kurban Bayramı için uyardı: İlk gün bunu sakın yapmayın! İşte lezzetli kavurma yapmanın püf noktaları...
 
Kurban Bayramı konusunda uyarılarda bulunan Şef Emre Öztürk hem lezzetli kavurma yapmanın püf noktalarını anlattı hem de bayramın ilk günü kesinlikle yapılmaması gerekenleri sıraladı.
 
Şef Emre Öztürk, etin lokum gibi yumuşak olması için bir gün önceden zeytinyağıyla marina edilmesini önerdi. Öztürk, hayvanın tranç bölümünden alınan etten yapılan kavurmanın lezzetli olması için soğan katılmasını da tavsiye etti. 
 
Kurban Bayramı’nda hayvan kesildikten sonra ölüm sertliği olacağı için ilk gün kavurma yapılmasını önermeyen Beykent Üniversitesi Aşçılık Programı Başkanı Türk mutfağı şeflerinden Emre Öztürk, “Ölüm sertliği, hayvanın kesileceği zaman strese girmesi sonucu kaslarını sıkmasıdır. Etin 0 ve 4 derece arası bir ortamda 24 saat bekletilmesi ölüm sertliğinin atılması açısından çok önemledir. 
 
Şef Emre Öztürk'ten Bayram Kavurmasının Püf Noktaları
Daha sonra hayvanın tranç bölümünden alıp beklettiğimiz etleri kuşbaşı doğramamız gerekiyor” diye konuştu.
 
Soğan Bayram Yemeklerinden Bayram Kavurmasına Lezzet Verir
 
Kavurmanın içerisine soğan da girecekse doğrama işlemini yapıldığı tahtaların değiştirilmesini öneren öğretim görevlisi Öztürk, “Aksi takdirde çapraz bulaşma gerçekleşir. Çapraz bulaşma ise çiğ eti doğradığımız tahtada soğan ya da başka bir ürün doğramamız halinde etteki bakterilerin diğer ürünlere geçmesidir. 
 
Bu yüzden her üründe sağlık açısından tahta değişimi oldukça önemlidir. Bazı yerlerde kavurmanın içerisine soğan katılmamaktadır. Ancak kavurmaya soğan katarsak daha lezzetli olur” ifadelerini kullandı.
 
En Lezzetli Kurban Kavurma Tarifi
 
Etin yüksek ateşte mühürlenmesinin önemine vurgu yapan Öztürk, “Öncelikle doğradığımız iç yağları tek başına tencereye atarak iyice eriyene kadar eritiyoruz, erittikten sonra erime işleminden geriye kalan erimemiş olan iç yağların tencereden alıyoruz. 
 
Şef Emre Öztürk'ten Bayram Kavurmasının Püf Noktaları
Tencerede kalan yüksek ateş üzerindeki yağa kuşbaşı olarak doğradığımız etlerimizi ekliyoruz, yağın oldukça kızgın olması etin mühürlenmesi açısından oldukça önemlidir. Tencereye eklenen etin hemen karıştırılmaması renk değiştirdikten sonra karıştırılması gerekir. 
 
Eti yavaş yavaş karıştırırken doğradığımız soğanları da tenceremize ekliyoruz ve kapağını kapatarak ortalama 1 ya da 1 buçuk saat pişmeye bırakıyoruz. Kapağı kapattıktan sonra çok sık olmadan ara ara karıştırıp kontrol ederek etin istenilen yumuşaklığa gelip gelmediğine bakıyoruz, et istenen yumuşaklığa gelmezse kontrol aşamalarında 1 su bardağı kadar su ekleyerek eti istenilen yumuşaklığa getirebiliriz” dedi.
 
Bayram Kavurmasına Baharatları En Son Katın
 
1 kilogram ete 100 gram iç yağ katan Öztürk, “isteğe göre 1 ya da 2 adet soğan doğrayabilirsiniz. Etin aroman vericileri kekik, pul biber, karabiber ve tuzu ise bir yemek kaşığı kadar son servis aşamasında konulması önemlidir. 
 
Şef Emre Öztürk'ten Bayram Kavurmasının Püf Noktaları
Kavurmanın piştikten sonra 2 gün içerisinde tüketilmesi gerekir uzun zaman saklamak istiyorsak, kavanozlara koyup ters çevirerek donmaya bırakmalıyız. Bu şekilde konserve etkisi yarattığımız donmuş kavurmaları uzu süre tüketebiliriz” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler