En İyi Bayram Yemeklerinden Fırında Kuzu Tandır Tarifi

En İyi Bayram Yemeklerinden Fırında Kuzu Tandır Tarifi

En iyi bayram yemeklerinden Fırında Kuzu Tandır tarifini sizler için hazırladık. Nefis bayram sofralarınız için Fırında Kuzu Tandır nasıl yapılır? En Meşhur Bayram Yemekelerinden....

 
Geleneksel Türk mutfağında birbirinden güzel bayram yemekleri vardır. Dini bayramlardan olan kurban bayramından acaba bu bayram hangi et yemeğini yapsam dediğimiz zamanlar çok olur. Peki bu kurban bayramından Fırında Kuzu Tandır pişirmeye ne dersiniz?
 
Türk aşçı haberleri olarak en iyi bayram yemeklerinden Fırında Kuzu Tandır tarifini sizler için hazırladık. Nefis bayram sofralarınız için Fırında Kuzu Tandır nasıl yapılır?
 
En Sevilen Bayram Yemeklerinden ve en iyi lezzetlerden Fırında Kuzu Tandır Tarifi
En Meşhur Bayram Yemekelerinden Fırında Kuzu Tandır İçin Kullanılan Malzemeler
 
*   2 Kg. Kuzu Kol Eti
*   Taze Veya Kuru Kekik
*   Taze Veya Kuru Biberiye
*   İki Üç Adet Defne Yaprağı
*   Karabiber
*   2 Adet Havuç
*   1 Adet Patates
*   1 Adet Kırmızı Soğan
*   1 Adet Küçük Kereviz
*   5-6 Diş Sarımsak
*   Zeytinyağı
*   Tuz
 
En Lezzetli Bayram Yemeklerinden  Fırında Kuzu Tandır Yapılış Tarifi
 
Etleri iri iri parçalıyoruz. Üzerine kekik, biberiye, karabiber, defne yaprağı, sarımsak ve zeytinyağı ilave edip bir süre dinlendiriyoruz. Ardından bütün sebzeleri büyük büyük doğrayıp güvecin dibine diziyoruz. 
 
Daha sonra bir tavaya çok az zeytinyağı koyup etleri önlü arkalı mühürlüyoruz ve güvece alıyoruz. Tuz serpip üzerine folyo kağıt kapatıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında dört saat pişiriyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler