Local Chef Yarışması

Local Chef Yarışması

İzmir Yaşar, İstanbul Özyeğin, Bolu Abant İzzet Baysal, Akdeniz ve Gaziantep üniversitelerinin gastronomi bölümü öğrencileri 3'er kişilik ekipler halinde katıldıkları yarışmada lokal olarak..

 
Gastronomi öğrencileri Gaziantep'te yemekleriyle yarıştı...
 
Uluslarası Gastronomi Festival'inde (GastroAntep) ülkenin başarılı üniversitelerinden gastronomi öğrencileri, Local Chef Yarışmasında Gaziantep yemekleriyle yarıştı.
 
İzmir Yaşar, İstanbul Özyeğin, Bolu Abant İzzet Baysal, Akdeniz ve Gaziantep üniversitelerinin gastronomi bölümü öğrencileri 3'er kişilik ekipler halinde katıldıkları yarışmada lokal olarak Gaziantep ürünlerini kullanarak kıyasıya yarıştı.
 
Local Chef Yarışması
Saatler süren Yemek Yarışmalarında , Özyeğin Üniversitesi öğrencileri lokal olarak Gaziantep ürünlerini kullanarak Zeugma ismini verdiği başlangıç yemeği, Almacı Pazarı ismini verdiği kuzu sırt, börklü firik bulguru ile yaptığı yemek ile birinci olurken; 
 
Local Chef Yarışması
Akdeniz Üniversitesi, Nizip Tarhanalı Dana Yanak yemeğiyle ikinci; İstanbul Gelişim Üniversitesi ise başlangıç menüsünde soğuk kelle paça beyran yaparak üçüncü oldu.  Emre Özgüler anısına verilen Mansiyon ödülünü ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi kazandı.
 
Local Chef Yarışması
Gastroantep'te Local Chef yarışmasında jüri üyelerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Dairesi Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi MUSEM Mutfak Akademisi başkanı Fikret Tural tarafından hediyeleri verilirken aynı zaman da yarışmaya katılan gastronomi öğrencilerine ödülleri öncesinde gelişim ödülü sertifikası da verildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler