En Meşhur Antep Yemekleri

En Meşhur Antep Yemekleri

Bu güne kadar enizde hangi Antep yemeklerini yaptınız? Evde Antep yemeklerini yapabil 'mek için Türk mutfağında şef 'lerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Türk aşçı haberleri olarak En Meş..

 
En Meşhur Antep Yemekleri nelerdir? Antep mutfağında en çok hangi yemekler yapılır? Geleneksel Türk mutfağında bulunan yöresel mutfaklarımızdan Antep mutfağında en sevilen lezzetler nelerdir?
 
Bu güne kadar evinizde hangi Antep yemeklerini yaptınız? Evde En Meşhur Antep yemeklerini yapabilmek için Türk mutfağında şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri olarak En Meşhur Antep Yemeklerini araştırdık ve Türk mutfağı yemek arşivimizdeki en beğenilen Antep yemeklerini mutfaklarınıza getirdik...
 
En Meşhur Antep Yemeklerinden Yöresel Mutfaklardan Ali Nazik Tarifi
 
En Meşhur Antep Yemekleri
Antep yemeklerindeki candeğerlik, yalnız pişiren keyvanilerin (iyi yemek yapanlar) becerikliliklerinden değil, yörenin toprağında, suyunda ve havasındaki özellikler nedeni ile burada...
 
Ali Nazik Tarifi'nin Malzemeleri
 
*  200 gr yarim yağlı kıyma 
*  2 adet patlıcan 
*  250 gr süzme yoğurt 
*  1 adet yeşilbiber 
*  78 dal maydanoz 
*  100 gr tereyağı
 
Geleneksel Türk Mutfağında Ali Nazik Tarifi'nin Yapılışı
 
Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıstırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın.
 
Baska bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap sisine takarak közde pişirin.
 
Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızı biber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız bu eti, ısıtılmıs güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşil biberle süsleyin.
 
En Meşhur Antep Yemeklerinden Sini Köfte Tarifi 
 
En Meşhur Antep Yemekleri
En Ünlü Antep Yemeklerinden Sini Köfte İçin Kullanılan Malzemeler
 
*  1,5 Su Bardağı İnce Bulgur
*  1/2 Su Bardağı İrmik
*  1 Su Bardağı Sıcak Su
*  1 Adet Haşlanmış Patates
*  1/4 Su Bardağıun
*  1 Adet Yumurta
*  1 Adet Yumurta Beyazı
*  1 Yemek Kaşığı Salça
*  2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*  2 Çay Kaşığı Kimyon
 
En Sevilen Antep Yemeklerinden Sini Köfte İç Malzemesi İçin:
 
*  250 Gram Kıyma
*  1 Adet Kuru Soğan
*  1 Yemek Kaşığı Salça
*  1/2 Su Bardağı İnce Doğranmış Maydanoz
*  1/2 Su Bardağı Ceviz İçi
*  2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
 
En İyi Antep Mutfağı Yemeklerinden Sini Köfte Üzeri İçin:
 
*  1 Çay Bardağı Zeytinyağı
 
Nefis Ve Lezzetli Antep Mutfağı'ndan Süper Bir Tarif Olan Sini Köfte Tarifinin Püf Noktası;
 
Sini köfteyi pişireceğiniz fırın kabına malzemeleri yerleştirmeden önce kabın dibini ve kenarlarını bir miktar yağ ile yağlarsanız, piştikten sonra tepsiden çıkartıp servis etmeniz daha kolay olacaktır.
 
En Sevilen Antep Yemeklerinden Sini Köfte Yapılış Tarifi;
 
Derince bir kabın içerisine irmiği ve bulguru alın, üstlerine 1 su bardağı sıcak suyu gezdirip, biraz karıştırın. Kabın ağzını streç filme kapatın ve bu şekilde yaklaşık 10 dakikalığına kabarmaya bırakın.
 
İrmik ve bulgur kabardıktan sonra üstüne haşlanmış patatesi ezerek ilave edin. Ardından unu, bir yumurta ve bir yumurta beyazını, salçayı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve baharatlarını da ekleyip elinizle güzelce yoğurun.
 
Hamur kıvamına gelen karışımı ikiye bölün ve buzdolabında 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken, iç harcını hazırlayın. Bir tavaya yağı alın ve biraz kızdırdıktan sonra kıymayı ekleyip, güzelce kavurun.
 
Ardından küp küp doğradığınız kuru soğanı da ilave edip kavurun. Salça, maydanoz ve cevizi de ekleyip, birkaç dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın. İç harcınız hazır.
 
Bir fırın kabının dibini ve kenarlarını yağlayın. İkiye bölüp, dolaba kaldırdığınız hamuru alın ve bir parçasını dümdüz olacak şekilde hafifçe bastırarak fırın kabının zeminine yayın.
 
Üstüne hazırladığınız iç harcı güzelce ekleyin ve yayın. İç harcın üstüne kalan hamuru da elelerinizle güzelce bastırarak dümdüz olacak şekilde ve tüm fırın kabını kaplayacak şekilde yayın. Üstünün daha düz olması için bir kaşığın tersini de kullanabilirsiniz.
 
Ardından bir bıçak yardımıyla sini köfteyi dilimleyin. 1 çay bardağı zeytinyağını da üstüne gezdirip, önceden ısıtıığınız 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişirme süresinin sonunda fırından çıkartın ve sıcak sıcak servis edin.

 
En Meşhur Antep Yemeklerinden Altı Ezmeli Kebab Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur Antep Yemekleri
En Ünlü Antep Yemeklerinden Altı Ezmeli Kebab Kullanılan Malzemeler
 
*  1 Kg Yağlı Kıyma
*  6 Adet Domates
*  200 Gr Yeşil Biber
*  Tuz
 
Nefis Ve Lezzetli Antep Mutfağı'ndan Süper Bir Tarif Olan ve En Sevilen Antep Yemeklerinden Altı Ezmeli Kebab Yapılış Tarifi
 
Kıyma, tuz ve su ile yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yassı şişe saplanır. El ayası hafif ıslatılarak kıyma 20 cm kadar sıkılarak uzatılır. Domatesler yıkanır ve dört parçaya kesilir. 
 
Daha sonra domatesler şişlere saplanarak pişirilir. Pişen domates bir kaba çekilir. Şişe saplanmış kıyma harı geçmiş ateşte pişirilir.
 
Daha sonra pişmiş domateslerin kabukları soyularak servis tabağına ezilir ve pişmiş kıyma kebabı bunun üzerine çekilir. Kebabın üzerine ince kıyılmış yeşil biber de konarak sıcak servis yapılır.
 
En Meşhur Antep Yemeklerinden ve en İyi Lezzetlerimizden Maş Piyazı'nı Denediniz'mi?
 
En Meşhur Antep Yemekleri
Geleneksel Türk mutfağında yöresel mutfaklarımızdan Antep mutfağında Maş Piyazı nasıl yapılır? Yöresel iştah açıcılarımızdan ve en zevkli lezzetlerden olan Maş Piyazı için kullanılan malzemeler nelerdir? En iyi lezzetleri sofralarınıza taşımanızın yolu belki şeflerin özel yemek tariflerini takip etmenizden geçiyor… 
 
İşte sizlere yöresel mutfaklarımızın en lezzetli çeşitlerinden olan Maş Piyazı tarifini "Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz SEÇİM" in kaleminden kendi yorumu ile mutfaklarınıza getirdik. Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde en iyi salata tariflerinden çok daha farklı ve çok daha lezzetli olan Maş Piyazı ile en iyi sofralarınızda değerli misafirlerinize lezzet şölenleri yaşatmanız umudu ile…
 
Gaziantep Mutfağında Maş Piyazı Nasıl Yapılır "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM"
 
En iyi yöresel lezzetlerimizden Maş Piyazı için Kullanılacak Malzemeler nelerdir?
 
*  1 su bardağı maş fasulyesi
*  5 yeşil soğan
*  5 taze dereotu
*  10 adet kornişon turşu
*  ½ su bardağı maydanoz
*  1 çay bardağı mısır
*  3 adet közlenmiş kapya biber
*  1 tatlı kaşığı pul biber
*  yeterince tuz
*  4 yemek kaşığı limon suyu
*  1 yemek kaşığı ekşi nar taneleri
 
En Ünlü Antep Yemeklerinden Maş Piyazı İşlem Basamakları nelerdir?
 
Maş fasulyesini ayıklayın, yıkayın, soğuk su ile pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca üzerine biriken kabuk ve kefi alın yumuşayıncaya kadar haşlanmaya bırakın.
 
İşlem tamamlandıktan sonra maş fasulyesini soğuk sudan geçirin ve suyu süzdürün. Kapya biberleri közleyin ve doğrayın. Yeşil soğan, maydanoz, dereotu, mısır, kornişon turşuları doğrayıp ilave edin.
 
Son olarak pul biber ve tuzu atın, karıştırın tabağa alındıktan sonra limonu sıkın nar tanelerini ekleyin.
 
Antep Mutfağının Nefis Bir Yemeği Şiveydizin Terbiyeli Tarifi;
 
En Meşhur Antep Yemekleri
Şiveydizin ana malzemesi taze sarımsaktır. Mümkün olduğunca kalın taze sarımsak kalın halkalar halinde doğranır. Kuzu eti kuşbaşı veya daha ufak doğranır, istenirse bir gece önceden terbiyelenebilir. Et kavrulur ve üzerine et suyu eklenir. Etler biraz yumuşayınca sarımsaklar ve geceden ıslatılmış nohut eklenir. Bu aşamada ince doğranmış taze soğan, kıyılmış kuru sarımsak gibi aromatik malzemeler de eklenebilir.
 
Nohutlar yumuşayınca yemeğin terbiyesi hazırlanır. Bu terbiye için genelde yoğurt ve yumurta kullanılır, karışıma limon eklenmesi veya süzme yoğurt kullanılması da mümkündür. Terbiye yemeğin suyuyla ılıştırıldıktan sonra ince sicim halinde tencereye eklenir. Yemek bir taşım kaynatıldıktan sonra servise hazırdır.
 
Antep Mutfağının Nefis Bir Yemeği Şiveydizin Terbiyesiz Tarifi;
 
Bazı şiveydiz tarifleri yemeği terbiye eklemeden hazırlar. Bu usulde et kavrulduktan sonra su eklenmez, yerine sarımsak ve diğer aromatik malzemeler eklenir. Bu karışıma yavaş yavaş yoğurt eklenir, gerektiği kadar sulandırılır. Önceden haşlanmış nohut eklenir ve kısa bir süre pişirilir.
 
Terbiye kullanmayan başka bir başka usulde ise et ve nohut önceden haşlanır. Süzüldükten sonra et suyu bir kenara ayrılır, et ve nohut yoğurtla karıştırılır. Bu karışıma doğranmış taze sarımsaklar eklenir ve pişene kadar ocakta tutulur.
 
Görüldüğü üzere yoğurt yemeğin değişmez bir malzemesidir. Yoğurt bilindiği üzere uzun süre ısıtıldığında kesilir ve pürüzlü bir doku verir. Terbiye kullanmayan tariflerde yemeğin suyundaki pürüzlü doku daha belirgindir, terbiye kullanan tariflerde yemeğin suyu çok daha pürüzsüz, yayla çorbasını andıran bir kıvam alır.
 
En Meşhur Antep Yemeklerinden Şiveydiz Tarifi 
En Ünlü Antep Yemeklerinden Şiveydiz İçin Kullanılan Malzemeler
 
*  Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
*  250 G Kuzu Kuşbaşı
*  500 G Ayıklanmış Taze Sarımsak
*  1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
*  6 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
*  1 Yumurta Sarısı
*  2 Yemek Kaşığı Un
*  Tuz
*  Sıcak Su
 
En Sevilen Antep Yemeklerinden Şiveydizin Üzeri İçin
 
*  Tereyağı
*  Nane
 
Şiveydizin Yapılış Tarifi
 
Kuzu etini tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ekleyip bir kaç dakika daha pişirin. 
 
Taze sarımsakları beyaz kısımlarını 3’er santimlik parçalar şeklinde kesin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyla birlikte tencereye ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış nohutları ekleyip 10 dakika daha pişirin. 
 
Bir kasede süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Yemeğin sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek yoğurdu ılındırın. Karışımı azar azar tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tuzla tatlandırın. Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
 
Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Antep Mutfağından Köfteli Ali nazik Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
En Meşhur Antep Yemekleri
Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz…
 
En Meşhur Antep Yemeklerinden ve Şeflerin Özel Tariflerinden;
Köfteli Ali Nazik  tarifi "Şef Yılmaz SEÇİM"
 
Antep Mutfağından Köfteli Ali nazik Kullanılacak Malzemeler

*  250 gr dana kıyma
*  Kimyon,
*  karabiber,
*  tuz

*  1 yemek kaşığı biber salçası

 
En Ünlü Antep Yemeklerinden Köfteli Ali nazik Üzeri için;

*  3 orta boy domates rendesi
*  1/3 demet kıyılmış maydanoz
 
Antep Mutfağından Köfteli Ali nazik Patlıcan Ezmesi için;

*  3 adet orta boy patlıcan
*  2 adet ceviz içi 
*  100 gr süzme yoğurt
*  Tuz
*  1 diş sarımsak
 
En Sevilen Antep Yemeklerinden Köfteli Ali nazik İşlem Basamakları

 
Kıyma, salça ve baharatlarla yoğurun buzdolabına koyun ve dinlendirin. Patlıcanları közleyin soğuduktan sonra havanda dövün. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
 

Önceden ısıtılmış tavada köfteleri kızartın. Bu esnada patlıcanları havanla ezin. İçine kıydığınız sarımsak ve süzme yoğurdu, ceviz içini ekleyin ve karıştırın.
 

Ayrı bir tavanın içerisine rendelenen domatesleri kavurun. Önce servis tabağının altına patlıcanlı yoğurdu üstüne tereyağında kızarmış köfteleri ekleyin üzerine domates sosunu gezdirin daha sonra kıyılmış maydanozla servis edin.
 
En Meşhur Antep Yemeklerinden ve Gaziantep Mutfağından Süzek Yapması Tarifi
 
En Meşhur Antep Yemekleri
En Ünlü Antep Yemeklerinden Süzek Yapması Kullanılan Malzemeler
 
*  400 Gr Az Yağlı Kıyma
*  3 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
*  1 Adet Büyük Kuru Soğan
*  1 Küçükbaş Sarımsak
*  2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*  1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*  1 Tatlı Kaşığı Karabiber
*  1 Yemek Kaşığı Kırmızı Pul Biber
*  Tuz
 
Geleneksel Türk Mutfağında ve En Sevilen Antep Yemeklerinden Süzek Yapması Hazırlanış Tarifi;
 
Kenarlı metal bir tepsiye kıyma, ince doğranmış soğan ve sarımsak, tuz, domates ve biber salçası, karabiber ve pul biber konulur, iyice karıştırılır. Bulgur ilave edilir iyice yoğrulur. Bir tencereye su koyup kaynamaya bırakılır. 
 
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içinde yuvarlanır, üzerine hafifçe bastırılır. Tencerenin üzerinde duracak büyüklükte metal bir süzgece yuvarladığınız yapmalar dizilir. 
 
Süzgeç kaynamakta olan tencerenin üzerinde oturtulur su seviyesinin yapmalara değmemesine dikkat edilir. Süzeğin üzeri bir kapakla kapatılıp, haşlanmaya bırakılır. 
 
Haşlanan köfteler şeklini bozmadan servis tabağına alınır. Yoğurtlu çorba veya Gaziantep geleneklerine uygun şirinli çorba ile servis edilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler