Evde Künefe Nasıl Yapılır?

Evde Künefe Nasıl Yapılır?

Künefe nedir? Evde en iyi künefe nasıl yapılır? En iyi Türk mutfağı şeflerinin özel tatlı tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Evde künefe yapmanın özellikleri nelerdir? Künefe yaparken nelere dikkat edilir?

 
Künefe nedir? Evde en iyi künefe nasıl yapılır? En iyi Türk mutfağı şeflerinin özel tatlı tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Evde künefe yapmanın özellikleri nelerdir? Künefe yaparken nelere dikkat edilir?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Türk mutfağı yemek arşivimizde araştırdık...
 
Künefe nedir? Künefenin tarihi nedir?
 
Evde Künefe Nasıl Yapılır?
Künefe (Levanten Arapça: كُنافة, Levanten Arapça telaffuz: [kʊˈnaːfa]), kıyılmış filo hamuru, veya alternatif olarak ince irmik hamuruyla yapılan, şeker bazlı şurupla beslenen ve tipik olarak peynir veya Türk aşçı haberleri pıhtılaşmış krema, fıstık, veya fındık gibi diğer malzemelerin dahil edilmesiyle yapılan, geleneksel bir Ortadoğu tatlısı. 
 
Arap Ligi'nde, özellikle Levant ve Mısır'da, Türk aşçı haberleri Filistinliler arasında popülerdir. Buna ek olarak Türkiye, Yunanistan, Balkanlar, ve Güney Kafkasya'da varyantları ve popülerliği bulunmaktadır.
 
En İyi Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Künefe Tarifi;
En Çok Tercih Edlen Tatlı Tariflerinden Künefe İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*  150 Gr Tel Kadayıf
*  100 Gr Tereyağ
*  100 Gr Antakya Künefelik Peynir
 
En Beğenilen Tatlılardan Künefe Şerbeti İçin:
 
*  1 Su Bardağı Şeker
*  1 Su Bardağı Su
*  2 Damla Limon Suyu
 
En Çok Tercih Edilen Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Künefe Tarifi Hazırlanması:
 
Evde Künefe Nasıl Yapılır?
Öncelikle şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır. Kadayıf tel tel yapılarak havalandırılır.
 
50 gr tereyağını kadayıfın üstüne dökerek hafifçe yağ kadayıfa Türk aşçı haberleri yedirilir. Tavaya kalan tereyağı konulur ve kadayıfın yarısı tavaya yayılır.
 
Üstüne Antakya künefelik peynir serpiştirilir ve kadayıfın diğer yarısı kapatılır. Üzerine bir su dolu bir tencere ile ağırlık sağlanarak 1-2 saat bekletilir.
 
Ocakta büyük yerinde bir tavada evire çevire kadayıf kızartılır. Türk aşçı haberleri Sonra servis tabağına alınarak üzerine şerbet dökülür ve sıcak tüketilir. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler