Fırında Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır?

Fırında Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır? "Şefin Tarifi"

En Meşhur İftar Menüleri Ve Sote Tariflerinden Fırında Mantarlı Et Sote Tarifi. En Ünlü İftar Ve Sahur Menülerinden Fırında Mantarlı Et Sote İçin Kullanılan Malzemeler Neler..

 
Fırında Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır? "Şefin Tarifi"
 
Fırında Mantarlı Et Sote nasıl yapılır? Bu gne kadar evinizde Fırında Mantarlı Et Sote yaptınızmı? En farklı modern lezzetlerimizden Fırında Mantarlı Et Sote yapmanın püf noktası nelerdir? Evde Fırında Mantarlı Et Sote için hangi malzemeler gereklidir? 
 
En Meşhur İftar Menüleri Ve Sote Tariflerinden Fırında Mantarlı Et Sote Tarifi...
 
En Ünlü İftar Ve Sahur Menülerinden Fırında Mantarlı Et Sote İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*   3 Dilim Antrikot
*   10 Mantar
*   Yarım Sarı Dolmalık Biber
*   Yarım Kırmızı Dolmalık Biber
*   Yarım Yeşil Dolmalık Biber
*   2-3 Diş̧ İnce Kıyılmış̧ Sarımsak
*   3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*   Tuz,
*   Karabiber,
*   Kırmızı Pul Biber,
*   Kekik
*   2 Yemek Kaşığı Tiryaki Sos
*   3 Domates
*   1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
 
Tok Tutan Sahur Menülerinden Fırında Mantarlı Et Sote Üzeri İçin: 
 
*   150 G Rende Kaşar Peyniri
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Lezzetlerden Fırında Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır?
 
Eti ince şeritler halinde dilimleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Renkli biberleri de jülyen doğrayıp hazırlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve önce etleri ekleyip 5-6 dakika soteleyin.
 
Ardından hazırladığınız mantarları ve biberleri ilave edip sotelemeye devam edin.
 
Sarımsakları, tuz ve baharatları, en son sosu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
 
Güveç̧ kaplarının içini tereyağı ile yağlayın. Domatesleri dilimleyip tabanına yerleştirin. Ön pişirme yaptığınız etleri güveç̧ kaplarına paylaştırın.
 
Üzerlerine kalan domates dilimlerini kapatın. Güveç̧ kaplarının üzerini yağlı kağıt kaplı folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış̧ 200 derece fırında, 30 dakika kadar pişirin.
 
Güveçlerin üzerinden yağlı kağıdı alın ve rende mozzarella peynirini paylaştırıp 10 dakika daha peynirler eriyene kadar pişirip fırından alın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
 
Fırında Et Sote Tarifinin Püf Noktası Nelerdir?
 
Etler bir gün önceden marine edilirse etin yumuşaklığı ve lezzeti atar. Sebzeler soteleme esnasında çok fazla pişirilmemelidir.
 
Servis etmeye yakın fırınlanırsa peynirin dokusu bozulmaz ve tüketimi daha keyifli bir hale getirir. Bol sulu bir güveç isterseniz domatesleri güveçlere eklerken üzerlerine bir parça tuz atarak sululuğu artırabilirsiniz.
 
Fırınlamadan üzerine küçük parça tereyağı eklerseniz lezzeti daha da artırırsınız.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler