Şef Necmi Ağaç'dan Mikro-Lokal Lezzet Anlayışı

Şef Necmi Ağaç'dan Mikro-Lokal Lezzet Anlayışı

Susona Bodrum’un lokal ve gurme lezzetlerini harmanlayan imza restoranı Malva, Head Chef Necmi Ağaç’ın mikro-lokal lezzet anlayışı ile tabaklarına getirdiği yepyeni yorumları müdavi..

 
Şef Necmi Ağaç; Mikro-Lokal Lezzet Anlayışı....
 
Hilton’un lüks koleksiyon markası LXR Hotels & Resorts ailesinin Türkiye’deki ilk oteli Susona Bodrum, uluslararası düzeyde ödüllü Malva Restoran’ın yeni şefi Necmi Ağaç ile mikro-lokal bir deneyimi yenilikçi yaklaşımıyla yeniden yorumluyor.
 
Malva’nın lezzetlerine, Şef Necmi Ağaç dokunuşu!
Şef Necmi Ağaç'dan Mikro-Lokal Lezzet Anlayışı
Susona Bodrum’un lokal ve gurme lezzetlerini harmanlayan imza restoranı Malva, Head Chef Necmi Ağaç’ın mikro-lokal lezzet anlayışı ile tabaklarına getirdiği yepyeni yorumları müdavimleri ile buluşturuyor.  Necmi şef, babaannesinden miras mutfak kültürü sayesinde tabaklarında kullandığı tüm içerikleri, yerel üreticilerden ve çiftçilerden tedarik ediyor. 
 
Şef Necmi Ağaç'dan Mikro-Lokal Lezzet AnlayışıMutfağa olan ilgisini, çocukluğunda öğrendiği iki farklı kültür olan yöresel mutfaklardan Ayvalık ve Malatya lezzetlerini içeren aile tarifleriyle fark eden Ağaç, lise eğitiminde aldığı gastronomi eğitimini, lisan eğitimi ile tamamladı. 
 
Farklı şehirleri gezerek o bölgelerin tatlarına ve kültürlerine aşina olan Necmi Ağaç, tadımlar yaparak geliştirdiği damak zevkini İstanbul ve Ege’de sürdürmüş olduğu kariyerinde öğrendiği temel ve ileri mutfak teknikleri ile pekiştirdi.
 
“Bir şef daima yenilikleri takip etmeli. 
 
Bu yüzden mutfakta değişimin her zaman beni mesleğime ilk günkü heyecanla bağlayan bir sebep olduğunu söyleyebilirim” diyen şef Necmi Ağaç, Malva’nın mevsime göre yenilenen menüsünde, lokal üreticilerden temin ettiği ürünleri ve benimsediği sürdürülebilir gastronomi konseptini yansıtıyor. 
 
Türkiye coğrafyasının ve Ege yarımadasının topraktan tabağa çeşitliliğinden ve hikayelerinden ilham alan lezzetleri, yörede merak uyandıran lokal tarifleri ve bu topraklarda yetişen malzemeleri, Ege ve Akdeniz’den çıkan tatları modern pişirme teknikleriyle buluşturuyor.
 
Şef Necmi Ağaç'dan Mikro-Lokal Lezzet Anlayışı
Şef Necmi Ağaç, taze ürünler konusunda önde gelen ödüllü restoran Malva’nın lokal ve gurme mutfağını, teruara uygun mevsimsellik anlayışı ile her hafta köy pazarlarına giderek ve lokal balıkçılardan günlük deniz ürünlerini alarak, her daim güncel ve leziz alternatifler sunmayı hedeflediğini belirtiyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler