Alaca Mutfağı Görücüye Çıktı

Alaca Mutfağı Görücüye Çıktı

Üniversitedeki aşçılar tarafından Hitit Üniversitesi Merkez Yemekhanesinde geleneksel düğün çorbası, 7 bin yıllık geçmişiyle Anadolu’nun en önemli arkeolojik merkezleri arasında gösterile..

 
Çorum’un coğrafi işaretli geleneksel yemekleri "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde tanıtılıyor.
 
Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen programlarda kentin yüzlerce yıllık mutfak kültürüne dikkat çekiliyor. 
 
Etkinlik çerçevesinde Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğretim elemanları ve öğrencileri ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı aşçıları tarafından Çorum’un geleneksel lezzetleri hazırlanarak tanıtıldı. 
 
Üniversitedeki aşçılar tarafından Hitit Üniversitesi Merkez Yemekhanesinde geleneksel düğün çorbası, 7 bin yıllık geçmişiyle Anadolu’nun en önemli arkeolojik merkezleri arasında gösterilen Alacahöyük’te Çorum’a özgü hamur işlerinden olan yanıç ve katmer hazırlandı. Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı aşçıları tarafından yapılan yanıç ve katmerler, konuklardan büyük beğeni topladı.
 
’Alaca Mutfağı görücüye çıktı’
 
Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde, zengin mutfağıyla gastronomi alanında öne çıkan yöresel mutfaklarımızdan  Alaca mutfağının lezzetleri, Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğretim elemanları, öğrencileri ve Alaca Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından özenle hazırlanarak konukların beğenisine sunuldu. 
 
Alaca Mutfağı Görücüye Çıktı
Birbirinden lezzetli yemeklerin bulunduğu Alaca menüsünde, mercimekli kesme aşı, keşkek, güveç, mercimekli bulgur pilavı, sütlaç, Alaca hingali, Alaca metezi, sini mantısı, sini bağlama tatlısı, sıkma baklava, yanıç, katmer, ebegümeci ve efelik sarması yer aldı.
 
’Aşçılık bölümü öğrencileri hünerlerini sergiledi’
 
Hitit Üniversitesinde eğitimlerine devam eden genç aşçı adayları, dünyada Türk Mutfağı Haftası’nda hünerlerini sergiledi. Aldıkları eğitimle meslek hayatına hazır olduklarının sinyalini veren öğrenciler, etkinlik çerçevesinde yaptıkları yemeklerle katılımcılardan tam not aldı. Genç aşçı adayları tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli yiyecekler, konuklara ikram edildi.
 
’Boğaziçi Vakfı ve Avni Çelik’e özel teşekkür’
 
Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı bünyesinde yürütülen uygulamalı eğitimler için her zaman destek veren Boğaziçi Vakfı ve Avni Çelik’e Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Aşçılık Programı öğrencileri, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla özel teşekkür etti. 
 
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk “Üniversitemizin ve öğrencilerimizin her zaman yanında bulunan Avni Çelik başta olmak üzere Boğaziçi Vakfı’na bu zamana kadar vermiş oldukları destekler ve içinde bulunduğumuz Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Alaca lezzetlerinin hazırlanmasındaki özel katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler