Mengen'li Şefin Belgeselini Çektiler

Mengen'li Şefin Belgeselini Çektiler

Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Chef Birol Dinçli, Çin’de açtığı restoranda...

Mengen'li Şefin Belgeselini Çektiler
Mengen Mezunu Chef Birol Dinçli'nin başarıları Çin Devleti CCTV de belgesel programı oluyor.
Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Chef Birol Dinçli, Çin’de açtığı restoranda verdiği hizmet kalitesiyle, Çinli halkın oylarıyla, Çin’in prestijli ödülü olan “That’s PRD Food and Drink Cin”“En İyi Restoran” prestij ödülünü kazanarak, Çin CCTV Ülke basınının dikkatini çekti.  Çin CCTelevizyonu, Çin Devleti tarafından desteklenen “Başarı Hikâyesi Belgeseli” programında Chef Birol Dinçli’nin başarılarını belgesel yapmak için Dinçli’nin, Bolu’nun Mengen ilçesinde okuduğu okula gelerek, çekimler yaptı. 
CCTV,  Dinçli’nin yetiştiği Bolu, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki sınıfında ve uygulama yaptığı mutfaklarda çekimleri gerçekleştirirken, Birol Dinçli’de anılarını tazelemiş oldu.  Çin’den gelen basın ekibi, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Elarslan’dan  okulla ilgili bilgileri aldı. Basın ekibine yöresel yemeklerden Kedibatmaz (keşli, ciğerli), cevizli kömeç, höşmerim, kıymalı su böreği, kaldirik dolması, Mengen peynir kızartması, keş kızartması yapıldı.
 
Bu sene Çin’de “Türkiye Turizm Yılı” ilan edilmesi ve “Silk Bellt Road Projesi” yapım aşamasında olması nedeniyle, Türkiye’de 8 gün kalarak belgesel çekimlerini sürdürecek olan CCTV, ülkemizin tarihi, kültür, ekonomi, yemek kültürü ile Birol Dinçli’nin bu başarıları elde ederken yaşadıklarını konu alan kapsamlı belgesel programı hazırlıyor.  Birol Dinçli paylaştığı basın bildirisinde; “ Şuan ki en büyük başarım, otelcilikteki profesyonel kariyerim, bir Bus Grill Türkish Steakhause ve Türk mutfağı konseptiyle tanınan ilk kişi oluşum ve restoranımız. 
Bus Girll 12 aylık bir restoran ve 2. restoranımız ise dünyanın en büyük 4 gökdeleni olan Pingean Financial Center PAFC Mall içinde çok yakında açılacak. Bu gökdelen içinde ancak dünya markası olan restoranlar yer alıyor. Bus Grill olarak PAFC Mall yönetimi tarafından bizler projede yer almamız için davet edildik. Bus Grill Türkish Steakhause başarısı ülke teminatına da en büyük katkıdır.”diye belirtti. Belgesel çekim aşamalarında önemli destek veren sponsorlar ise: Turkish Airlines, Çin Devleti, TC Kültür Bakanlığı, TGRT, İhlas Holding, Hilton İstanbul, Radison Bleu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler