Gürcü kavurması Tarifi

Gürcü kavurması Tarifi

Kuşbaşını önce pişiriyoruz. Ayrı bir kapta doğranmış soğan pembeleşinceye kadar tereyağ... Gürcü mutfağı ve yemeklerin den gurur duyuyor. Bölgesel farklılıklarla zenginleşen..

Gürcü kavurması Tarifi
Gürcü kavurması Tarifi'nin Malzemesi :
 
*   ½ kg Kuşbaşı et
*   1 yemek kaşığı Tereyağ
*   2 adet kuru soğan
*   1 yemek kaşığı salça
*   4-5 diş sarımsak
*   2 çay kaşığı kinzi ve zaprana
*   1 kase çekilmiş çeviz
*   2 yemek kaşığı mısır unu
*   8-10 dal maydanoz
*   1 çay kaşığı Tuz ve
*   Kırmızı Pul biber
 
Gürcü kavurması' nin Yapılış Tarifi:
Kuşbaşını önce pişiriyoruz.
Ayrı bir kapta doğranmış soğan pembeleşinceye kadar tereyağ ile kavrulur salça ilave edilerek iyice karıştırılır. 
Önceden pişirilmiş etleri üzerine ilave edip, maydanoz, kinzi, sarımsak, zaprana, kırmızı biber, ceviz içi, mısır unu kavurması ekliyoruz. Sıcak olarak servis yapılır.
 
Gürcü kavurması Tarifi Hakkinda Not:
Mısır unu önceden ayrı bir kapta kavrulur.
 
 
Gürcü kavurması Tarifi Hakkinda Not:
Zaprana; etli Gürcü yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Bir çeşit Gürcü baharatıdır.
 
Gürcistanlılar, Gürcü mutfağı ve Etli Yemeklerden gurur duyuyor. Bölgesel farklılıklarla zenginleşen çeşitleriyle Gürcistan yemekleri, Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarından da etkilenerek kendine minhasır lezzetler yaratmış.
 
Çok acı veya baharatlı olmayan, Gürcistan yemekleri et, hamur işleri, köfte, sebzelerden oluşuyor. Ceviz, nar ve sarımsak, peynir, fasulye, patlıcan, ıspanak ve erik gibi şeyler sık kullanılıyor. Yaz aylarında ise, bizim pek hazzetmediğimiz taze kişniş yaygın bir biçimde kullanılıyor.
 
Verimli Gürcsitan topraklarından elde edilen şeftali, erik, armut ve üzüm gibi meyveler ile narenciye ürünleri sık tüketiliyor...

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler