Mahmudiye Tarifi

Mahmudiye Tarifi

Osmanlı Saray Mutfağının Özellik leri Nelerdir? Peki, günümüz de hala tüm dünya devlet lerini kendine hayran bırakan ve dünyanın birçok.

Mahmudiye Tarifi
Mahmudiye Kullanılan Malzemeler
 
*     500 Gr Kemikli Tavuk But
*     500 Gr Tavuk Göğüs Eti
*     1 Orta Boy Soğan
*     2 Yemek Kaşığı Bal
*     100 Gr Kuru Kayısı
*     100 Gr Badem
*     50 Gr Kuru Üzüm
*     Yarım Çay Bardağı (70 Ml)  Zeytinyağı
*     1 Limon
*     1 Çay Kaşığı Tarçın
*     Tuz
*     Yarım Litre Tavuk Suyu
*     4-5 Dal Dereotu Veya Maydanoz

 
ŞEFLERİN ÖZEL YEMEK TARİFLERİMahmudiye Yapılış Tarifi
Tavuk etlerini bol suyla içine biraz tuz ekleyerek haşlayın. 
Haşladığınız suyu ayırın. 
Tavuk etlerini kemiklerinden ayırın. 
Yağı geniş bir tencereye alın. 
Haşlanmış tavuk etlerini ekleyip pembeleşinceye kadar hafifçe kızartın. 
 
Soğanı küp küp doğrayıp ilave edin, birkaç dakika daha kavurun. 
Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra kabuklarını soyun ve tencereye ekleyin. 
Hafif pembeleştikten sonra üzerine bal, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, 1 limonun suyu ve yarım litre tavuk suyunu ekleyin. 
Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. 
İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapın.

 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
Osmanlı Saray Mutfağının Özellikleri Nelerdir?
Peki, günümüzde hala tüm dünya devletlerini kendine hayran bırakan ve dünyanın birçok yerinden turistleri kendine çeken Osmanlı mutfağının bu kadar hayran bırakıcı özellikleri ve öğeleri nelerdir?
 
Osmanlı Saray Mutfağında Ekmek sarayın vazgeçilmeziydi.
Saray mutfaklarından çıkan yemeklerin yanında ekmek olmadan asla servis yapılmazdı. Saray ekmekleri has maya ve beyaz undan üretilirken halka dağıtmak üzere ise yufka ve esmer ekmek tercih ediliyordu.
 
OSMANLI VE TÜRK TATLILARIOsmanlı Saray Mutfağında Tencere yemekleri o zaman da oldukça tercih edilirdi. 
Özellikle kış aylarında annelerimizin pişirdiği sulu tencere yemekleri saray mutfağında da oldukça tercih edilirdi. Patlıcan ve bamya gibi sebzeler en sevilen yemekler arasındaydı. İlerleyen dönemde saray mutfağına kabak, fasulye ve patates de dahil edilmiştir.
 
Osmanlı Saray Mutfağında Meyveler ve sebzeler birlikte pişiriliyordu.
Osmanlı saray mutfağında özellikle et yemeklerinde yaygın olarak tercih edilen meyve erik olmakla beraber yine et ve balık yemeklerinde bolca tarçın kullanılmıştır.
 
Osmanlı Saray Mutfağında Helva sofranın demirbaşıydı.
Saray mutfağında mutlaka kullanılan başlıca öğelerden biri de helva olmuştur. Sarayın en çok tercih edilen tatlısıdır. Gül suyu ve bademli çeşitleri de yenilen helvanın neredeyse ona yakın çeşidi saray mutfağında yapılıyordu.
 
Osmanlı Saray Mutfağında En karakteristik içecek kuşkusuz şerbetti.
Vişne, gül, meyan kökü ve daha nice çeşitlerde yapılan şerbetler sarayın vazgeçilmez içecekler arasındaydı. Saray içerisinde tüketildiği kadar gelen misafire de ikram edilen şerbetler günümüzde de bu özelliğini sürdürmektedir. Şerbetler tatlı ve hoş tatlara sahip olmanın yanı sıra sağlıklı bitkilerden elde edildiğinden şifalı özelliğe de sahiptiler.



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler