Dünyaca Ünlü Şefler Diyarbakır da Türk Kadayıfına Hayran Kaldılar

Diyarbakır’ın eşsiz lezzetleri ile zengin tarihi ve kültürel değerlerini dünyanın seçkin şefleri ile gastronomi yazarla..

Dünyaca Ünlü Şefler Diyarbakır 'da Türk Kadayıfına Hayran Kaldılar 
Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde, Diyarbakır Valiliği il Kültür Müdürlüğü, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının katkıları ile düzenlenen Gastronomik ve turistik seyahat organizasyonu olan ‘Gastroway’ Mezopotamya Gastronomi Turu, etkinliği kapsamında Dünyaca ünlü şeflerimizden Diyarbakır kadayıfını tadarak hayranlıklarını dile getirdi.
 
Türkiye’nin bereketli topraklarından çıkan özel lezzetleri inceleyen dünyaca ünlü şefler Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde Üretimi yapılan ve kentin birçok bölgesinde şubeleri bulunan Hacılevent Kadayıfçısında incelemelerde bulundu.
 
Türk Patent ve Marka Kurumu’nca tescillenen Diyarbakır Kadayıfının yapım aşamaları ve üretimini Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde 2010 yılında 1 Michelin yıldızı ve Gault Millau rehberinden 17 puana layık görülen şef Yoshizumi Nagaya, 2018 ve 2019 yıllarında 2 Michelin yıldıza sahip şef Andrea Aprea, Gastrocultura Mediterránea Akademisi’ne bağlı olarak dünyanın çeşitli lokasyonlarında gastronomi etkinliklerine akademisyen ve gastronomik danışman olarak katılım sağlayan şef Pere Planaguma, 2016’da İspanya’nın ‘En İyi Pasta Şefi’ seçilen ve henüz 29 yaşında 11 ulusal ödüle sahip olan şef Joana Artieda, 
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞITime Out Budapest, Vilagevo, Radiocafé gibi çeşitli mecralarda yazıları yayınlanan Andras Jokuti, Tayland’daki Guides Géo ve Avustralya’da yayınlanan Good Food gibi dünyanın farklı ülkelerinde yiyecek, gezi ve kültür yayınlarında İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dillerinde yazılar yazan Vincent Vorajit Vichit Vadakan ile FoodinLife dergisi kurucusu ve Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen ‘den oluşan 21 kişilik ekip inceledi.
 
Altunhan: “Kaliteli Malzeme Belirliyor”
Diyarbakır’ın eşsiz lezzetleri ile zengin tarihi ve kültürel değerlerini dünyanın en seçkin şefleri ile gastronomi yazarlarına tanıtmanın kendileri için gurur verici olduğunu anlatan Hacılevent Kadayıfçısı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altunhan Dünyaca Ünlü Şeflere bilgi verdi.
 
Altunhan, Daha önce sadece cevizli üretilen kadayıfın, deneyimli ustaların ellerinde artık 12 çeşit yapıldığını anlatarak, “Ürünlerimiz kentin yanı sıra ülke genelinden ve yurt dışından da yoğun talep görmektedir. Burada kullanılan malzemenin kalitesi özellikle kadayıfın lezzetini belirlemektedir” şeklinde konuştu.
 
Dünyaca Ünlü Aşçılara üretilen tatlıları tattıran kadayıf Üretim Fabrika Müdürü Zekai Altunhan ise, bu tür organizasyonların kentin tanıtımı için çok önemli olduğunu ifade ederek, Kentimiz bu yönleriyle anılmalıdır. Bu organizasyonda emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler