Közlenmiş Patlıcan Yemeği

Közlenmiş Patlıcan Yemeği

Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda Patlıcan tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar dahil çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Geleneksel Türk mutfağında Patlıcan içerdiği vitamini değerleri açısından da önemli bir sebzedir.

Osmanlı mutfak kültüründe Patlıcan önemli bir yer teşkil eder. Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda Patlıcan tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar dahil çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Geleneksel Türk mutfağında Patlıcan içerdiği vitamini değerleri açısından da önemli bir sebzedir. 
 
Türk yemek kültüründe zengin tarihi lezzet miraslarımız arasında bulunan Patlıcan yoğurtulması, Patlıcan kavurması, Patlıcan sotesi, Patlıcan böreği ve daha sayamadığımız birçok yemeğe garnitür olan Patlıcan hemen hemen 7 bölgemizin tamamında sofralarımıza farklı lezzetler ile zenginlik katmaktadır.
 
Geleneksel Türk Mutfak Kültürü, Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’ in kaleminden özel bir tarif olan “Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden
Közlenmiş Patlıcan Yemeği "Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim"
 
Közlenmiş Patlıcan Yemeği Kullanılacak Malzemeler
 
*     5 Tane Patlıcan
*     5 Tane Biber
*     3 Tane Domates
*     350 Gram Kıyma
*     1 Tane Soğan
 
Közlenmiş Patlıcan Yemeği Altı İçin;
*     2 Diş Sarımsak
*     Yoğurt
 
Közlenmiş Patlıcan Yemeği İşlem Basamakları
- Patlıcan ve biberleri ateşte közleyin.
- Tavaya, zeytinyağı ve yemeklik doğranan soğanı koyup hafif soteleyin.
- kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
- Közlenmiş patlıcanlar ve biberleri küp doğrayın. Kıymanın üzerine alıp birkaç dakika kavurduktan sonra küçük doğranan domatesleri ilave edin.
 
- Domatesler, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Sarımsakları ezin ve yoğurda katıp karıştırın.
- Bir tabağa yoğurtu üzerine de hazırladığınız harcı koyup servis yapın.
 
Bu haftanın ana yemeği her ne şekilde olursa olsun lezzetinde bir şey kaybetmeyen közlenmiş patlıcan yemeği afiyet olsun...
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Patlıcan yemekleri tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler