Şef Seyfi Ali Erşahin; Coronastronomi Nedir?

Şef Seyfi Ali Erşahin; Coronastronomi Nedir?

Bazı kişiler Tele konferans, bazıları canlı yayın bazıları video yayını gibi isimler veriyor. Biz buna. CORONASTRONOMİ demek istiyoruz. Neden...

Şef Seyfi Ali Erşahin; CoronastronomiŞef Seyfi Ali Erşahin; Coronastronomi
TAH -Ahmet KALAYCI
 
Merhaba. Sevgili dostlarım, meslektaşlarım, ustalarım, şeflerim ve genç öğrenci kardeşlerim hepinize hayırlı sahurlar, hayırlı sabahlar ve hayırlı günler.
 
Hepimizin bildiği gibi tüm dünya ülkelerinin evlerine kapandığı şu malum hastalığa enfekte olmamak için çaba harcadığı, tüm saglık çalışanlarının canla başla çalıştığı (Bu arada onları  canı gönülden kutluyor ve alkışlıyorum) bilim adamlarının hastalığın ilacını bulmak için uğraştığı bir dönemde camiamızda yeni bir  şey gelişti.
 
Sosyal medyada buna çeşitli isimler veriliyor. Bazı kişiler Tele konferans, bazıları canlı yayın bazıları video yayını gibi isimler veriyor. Biz buna. CORANOSTRONOMİ  demek istiyoruz. Neden mi bu ismi koyduk. Dünyanın bir çok ülkesinde binlerce can aldı, en çok bizim branşımızı gastronomi dalını etkiledi, en çok  bize bağlı. 
 
Turizme endeksli yansal ilişkileri zedeledi, örneğin Acentalar çalışmadı, hava alanları kapalı uçaklar uçmadı, yolcu olmayınca transferler yapılmadı, otel rezervasyonları iptal oldu, hotel çalışanları aşçılar garsonlar servis elemanlar kat hizmetleri çalışmadı, ayrıca bu işletmelere gıda veren tüm firmalar kapandı bu toptancı firmalara mal veren fabrikalar tarımcılar bir çoğu kapandı sonuç olarak CORANOSTRONOMİ. İflas etti.
 
Turizmde Yiyecek ve içecek sektöründe Yeni dönem yeni trendleri yeni işletme biçimlerini beraberinde getirecektir sanırım. NASILMI ?
Bir kere bu virüsün getirdiği bir şey var artık eskisi gibi büyük oteller öyle Açık büfe şeklinde insanların iç içe birbirleri ile yakın temas şeklinde yemek yiyemeyecekler.
 
Daha ziyade eski alacart sistemine geçilerek kişiye özel yemek pişirme teknikleri tekrar geri gelecektir.
 
Ayrıca öyle restoranlarda bir salonda 500-600 kişi aynı yerde degil daha az mada ve en az iki kişi birer ikişer metre ara ile oturacaklardır.
 
Ayrıca. Buda daha ziyade butik veya bungalov tarzı otelleri ön plana çıkaracaklardır.
 
Daha evvel yolcuların yaptırmış olduğu sigortalar yaşlılar için biraz daha pahalı ve zaruret olacaktır.
 
Eskiden pek üstüne düşülmeyen konaklama personelinin eğitim düzeyi ve sertifikasyonları kontrolu ve düzenli yapılacaktır.
 
Ayrıca her turizmde konaklama türüde kendi alanında binasal olarak sınıflandırılarak sertifika edilecektir.
 
Sonuç olarak gastronomi turizminde bu malum virüs hemen her ülkede aynı anda bitmeyeceğinden  her ülke kendi arasında dış seyahatler için olumlu veya olumsuz vize uygulamadı ve bu uygulam içinde saglık raporu isteyecektir.
 
Sonuç olarak hem bizim ülkemizi hemde diğer dünya ülkelerini çok zor  günler beklemektedir. Bu durumu aşmamız için yetkililerin almış olduğu zorunlu koşullara uymamız gerekiyor.
 
Hepimize geçmiş olsun diyerek corona'sız sağlıklı günler dilerim
 
Seyfi Ali Erşahin
WAMC. Dünya master şefler asya bölge başkanı
 
AREGALA  Asya ve akdeniz başkanı
Mugla gastronomi aşçılar derneği onursal başkanı
İzmir aşçılar derneği üyesi
 
Bu Linkleri Tıklayarak Türk Aşçı Haberleri Olarak Tavsiyemiz Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden;
 
Osmanlı Saray Mutfaklarından Nefis Yemek Çeşitleri İle Lezzetli İftar Menüsü… Sade Bir Osmanlı İftar Sofrası Yemek Tarifleri, En Sağlıklı Sahur Menüleri Nelerdir? İşte En Pratik Ve Tok Tutan Sahur Menüsü Tarifleri, Yöresel Mutfaklarımızdan Lezzetli Yemek Çeşitleri İle Nefis Bir İftar Menüsü… Sade Bir Geleneksel İftar Sofrası haberlerini'de İnceleyebilirsiniz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler