En İyi Lahana Yemeklerinden İlana Silkimesi Tarifi

En İyi Lahana Yemeklerinden İlana Silkimesi Tarifi

En İyi Lahana Yemeklerinden İlana Silkimesi (Göbek Dolması)'na dair merak edilenler Mutfak araştırmacısı şef Timur Kocabıçak’ın kaleminden...

En İyi Lahana Yemeklerinden İlana Silkimesi TarifiEn İyi Lahana Yemeklerinden İlana Silkimesi (Göbek Dolması)'na dair merak edilenler Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı ve Mutfak araştırmacısı şef Timur Kocabıçak’ın kaleminden kendi yorumu ile bu haberimizde bulacaksınız.  Mutfak araştırmacısı Timur Kocabıçak’ a mevcut bilgileri ile Türk mutfağına katkılarından dolayı teşekkür ederiz...
 
En İyi Lahana Yemeklerinden İlana Silkimesi (Göbek Dolması)
Muğla Mutfak Kültüründe Lahana Silkimesinde Kullanılan Malzemeler;
 
*     3 Doğranmış Soğan
*     Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
*     Az Tereyağı
*     250 Gr Et Kavurma
*     Bir Su Bardağı Bulgur
*     Tuz
*     Pul Biber Ve Karabiber
*     Dört Bardak Su
*     Bir Bardak Kadar Kıyılmış Dereotu
*     Maydanoz Ve Kuru Nane Karışımı
*     Bir Orta Boy Lahana (Çok Sıkı Olmasın )
*     6-7 Sarımsak
*     Bir Limon Suyu
*     1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
 
Muğla Yemek Kültüründe Lahana Silkimesi Yapılış Tarifi;
Sıvı yağ ve tereyağı ile doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun...
Bulguru katıp 10 dakika daha kavurun.
Tuz, baharatlar ve yarım bardak kaynar suyu ilave edin.
Kuru biberleri 3-4 parça halinde elinizle bölüp içine atın.
 
Kavurmayı ilave edin.
Kapağını kapatıp kısık ateşte, bulgur suyunu çekene kadar pişirin.
Harcı ateşten alıp; limon suyu ve kıyılmış dereotu, maydanoz ve kuru naneli karışımı katın.
 
Güzelce karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
Lahana yapraklarını içine tuz ilave ettiğiniz kaynar suyun içinde 5 dakika kaynatın.
 
Yaprakları az yağladığınız tencerenin en altına yatak olacak şekilde bütün olarak serin. (yaprakların kalın damarlı kısımları daha geç pişeceği için en alta gelmeli) iç harcını tenceredeki yaprakların üstüne boşaltın. Kalan yaprakları 5-6 parça halinde keserek en üste yayın.
 
Az zeytinyağını kızdırın. İçine önce dövülmüş sarımsağı, sonra domates salçasını ilave ederek 3 dakika kavurun. Yarım bardak su ve limon suyunu ve az tuz ilave edip, doldurduğumuz lahananın üzerine dökün.
 
Bir buçuk su bardağı kadar sıcak suyu ilave edin. Kapağını kapatın. Orta ateşte 35-40 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tencereyi bir tepsiye ters çevirin bıçakla pasta gibi dilimleyip servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Mutfak araştırmacısı ve Şef Timur Kocabıçak'in Muğla mutfağı yemek arşivindeki en iyi lahana yemekleri tariflerinden Yöresel mutfaklardaki Yöresel yemeklerden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli Muğla yemek kültüründe en iyi lahana yemeklerinden "İlana Silkimesi (Göbek Dolması)" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler