Muğla Mutfak Kültüründe Bakla Yaprağı Salatası...

Muğla Mutfak Kültüründe Bakla Yaprağı Salatası...

Muğla mutfak kültüründe yöresel olarak yapılan o kadar çok Muğla lezzetleri var ki çoğunluğu Türk mutfak kültüründe kaydı yok ve...

Muğla Mutfak Kültüründe Bakla Yaprağı Salatası...
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı “Hüseyin Güven
 
Geleneksel Türk mutfağında yöresel mutfaklarımızın birbirinden güzel nefis lezzetleri gün yüzüne çıkmaya başladı. İşte o en iyi salata tariflerimizden biri ’de Bakla yaprağı salatası. 
 
Muğla mutfak kültüründe yöresel olarak yapılan o kadar çok Muğla lezzetleri var ki çoğunluğu Türk mutfak kültüründe herhangi bir kaydı yok ve bilinmiyor…
 
Fedakâr Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımızdan Hüseyin Güvenin kaleminden ve kendi yorumu ile Muğla mutfağında en iyi lezzetlerden biri olan Bakla yaprağı salatasını mutfaklarınıza getirdik.
 
Muğla mutfak kültüründe Bakla yaprağı salatası nasıl yapılır?
 
En iyi yöresel salata tariflerinden Bakla yaprağı salatası yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyacınız vardır?
 
Sarımsak ezilir.  Acı kuru biber yağda kızartılır veya közde ütülenir. Sarımsakla beraber dövülür. Zeytin yağı ve limon suyu ile sos hazırlanır. Yıkanarak ince kıyılan bakla yaprağı üzerine dökülerek karıştırılır.
 
Eskiden limon olmadığı zamanlarda koruk kurusu (yazdan güneşte kurtularak  öğütülen koruk  kurusu veya suyu sıkılarak güneşte  bulaştırılan koruk ekşisi ile ) yapılırdı. 
 
İlkbahar da daha çok yapılır.  İlkbahar yapılınca taze sarımsak kullanılır. 
Çok güzel rakı mezesidir.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Hüseyin Güven ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler