Avrupadaki Türk Mutfağı Değerlerimiz Biliniyor mu?

Avrupadaki Türk Mutfağı Değerlerimiz Biliniyor mu?

Dünya Gastronomi Örgütünün tüm dünyada yayınlanan COME FOOD dergisinde yayınlanmıştır. Bu sayede Türkiye, Kadim Anadolu Mutfak, Tarih ve kül..

Avrupadaki Türk Mutfağı Değerlerimiz Biliniyor mu?...
 
Türk Mutfağı Artık Sürdürülebilir Doğru Projeler İle Tanıtılarak Dünya İle Kültürel Ve Ekonomik Entegrasyonu Sağlanmalı. 
 
Dünya Gastronomi Örgütü danışma konseyi üyesi, Veyis DURDU hocamızın  birçok çalışması gibi MEVLEVİ CUSIENE isimli çalışması Dünya  Gastronomi Örgütünün tüm dünyada yayınlanan COME FOOD dergisinde yayınlanmıştır.
 
Bu sayede Türkiye, Kadim Anadolu Mutfak Tarihi ve kültürlerini tüm dünya gastronomi çevrelerinin bilgisine sunarak mutfak kültürlerinin birleştirici özelliği ile Türkiye ve Kadim Anadolu Mutfağının  dünya ile entegrasyonu ve tanıtımı için büyük bir hizmet vermektedir . 
 
Bu çalışmasının paylaşımında özellikle Türkiye Gastronomisinde ki Tekelleşmeye mikro kartelleşmeye dikkat çekerek bazı çevrelerin maalesef devletin tüm imkanlarını kullanarak sadece kendilelerine yarar sağlayan aktiviteler içinde olduklarını ifade etmiştir. 
 
Bu grupların ve belli çevrelerin şovun dışında DÜNYADA KABUL GÖREN HİÇ BİR SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJE VE AKTİVİTE yapmadıkları için TÜRKİYE, KADİM ANADOLU MUTFAĞININ TÜM DÜNYADA TANITILMASININ ÖNÜNDE BÜYÜK ENGEL olarak durduklarını ifade etmiştir. 
 
Çünkü bugüne kadar ki metod, aktivite , proje ve çalışmalar seçilen kişiler yanlış olduğu için olsa gerek ki  "Türkiye ve Kadim Anadolu Mutfağı" dünyada olması gereken proje, metod ve kişilerle tanıtılmamıştır. 
 
Bu tesbiti doğrulamak için burada sadece bir iki soru sormak yeterli olabilir. 
 
Eğer bu saptama yanlış olsa
Türkiye, Kadim Anadolu Mutfağı dünyada yeterince tanınmıyor söylemi halen söylenirmi!? Takdir sizlerin. 
 
Fakat mutfak ve mutfak kültürlerin EVRENSEL BİRLEŞTİRME ÖZELLİĞİ SAĞLANAMADIĞI için  Türkiye, dünya ve insanlık için büyük kayıp yaşanmakta. 
 
Çünkü Gastronomi artık TOPRAKTAN TABAĞA BÜYÜK BİR ENDÜSTRİ. 
 
KÜLTÜRLER ARASI KÜLTÜREL VE EKONOMİK ENTEGRASYON VE İHRACAT VE TANITIM SAĞLANADIĞI İÇİN BÜTÜN DÜNYA İÇİN BU GÜNKÜ DURUMUN BİR KAYIP OLDUĞU GERÇEKTİR. 
 
Sayın Sertabbah Veyis DURDU hocamıza öncelikle yurt dışında Yapmış olduğu çalışmaları ve bu cesur ve objektif saptamaları, evrensel tutumu için TÜRK AŞÇI HABERLERİ ailesi olarak teşekkür ediyoruz. 
 
Dünya  Gastronomi Örgütünün tüm dünyada yayınlanan COME FOOD dergisinde yayınlanan MEVLEVİ CUİSİNE çalışmasının linki ve yazısı aşağıdaki linktedir. Bilgilerinize sunarız...
 
https://www.worldgastronomy.org/post/mevlevi-cuisine
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler