Tantuni Nasıl Yapılır?

Tantuni Nasıl Yapılır?

Tantuni nedir? En iyi sokak lezzetlerinden tantuni nasıl yapılır? Evde tantuni yapılabilir mi? Evde tantuni yapmak için ihtiyaç duyulan malzemeler nelerdir? Tantuninin püf nok..

Tantuni Nasıl Yapılır?
 
Tantuni nedir? En iyi sokak lezzetlerinden tantuni nasıl yapılır? Evde tantuni yapılabilir mi? Evde tantuni yapmak için ihtiyaç duyulan malzemeler nelerdir? Tantuni yapmasının püf noktalarını biliyormusunuz? Geleneksel Türk mutfağında en iyi sokak lezzetlerinden tantuni tarifi...
 
Tantuni lezzetini yiyenler tarifini merak ediyor. Bu enfes lezzeti konuklarına sunmak isteyenler, ''Mersin usulü et tantuni nasıl yapılır?'' sorusuna yanıt arıyor.
 
Tantuni; lavaşı, limonu, baharatları ve etiyle damaklarda şölen yaratan yöresel mutfaklarımızdan Mersin mutfağı lezzeti.
 
Peki, evde kolay tantuni nasıl yapılır?Tantuni tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte 30 Ağustos MasterChef 2021 orijinal tantuni tarifi ve malzemeleri...
 
En İyi Sokak Lezzetlerinden Tantuni Tarifi
 
En Eski Sokak Lezzetlerinden Tantuni İçin Gereken Malzemeler
 
*     500 Gr. Dana Eti
*     Yarım Demet Maydanoz
*     2 Orta Boy Domates
*     1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*     1 Su Bardağı Sıcak Su
*     1 Adet Kuru Soğan
*     Lavaş
*     Sumak
*     Toz Kırmızı Biber
 
Türk Mustafğında En İyi Lezzetlerden Mersin Usulü Tantuni Yapılış Tarifi
 
Minik minik doğradığınız etleri haşlamaya bırakın. Suyunu çekerek yumuşayan etlerinizi yarım saat kadar dinlendirin.
 
Bu esnada soğan ve maydanozlarınızı dilediğiniz boyutta doğrayın.
 
Etinizi tekrar ocağa alarak biraz yağ ekleyip kavurun, Aralıklarla kavurmaya devam ederek su ekleyin. Tuz, sumak ve kırmızı toz biberi ekleyerek tatlandırın.
 
Ardından tantuni etinizin yağlı suyuna lavaşı bandırarak her yerine sosun gelmesini sağlayın.
 
Yağlı lavaşı tabağınıza alarak önce etinizi daha sonra soğan ve maydanozunuzu koyun, sıkı bir dürüm yapın.
 
Üzerine tercihen limon sıkabilirsiniz.
 
Sunum tabağına aldığınız tantunileri ince ince doğradığımız kırmızı lahana, turp, roka ve biber turşusu ile servis edebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler