Aşçılık Ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Yörex'te Buluştu

Aşçılık Ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Yörex'te Buluştu

Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi Songül Çoban, bu yıl 11'incisi gerçek 'leştirilen YÖREX'in, ülke ve şehir ekonomisine önemli..

Aşçılık Ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Yörex'te Buluştu...
 
ALANYA Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi Aşçılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, ANFAŞ Fuar merkezinde gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'i gezdi.
 
Türkiye'nin 81 ilinden gelen yöresel ürünleri yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, yiyecek ve içecek sektörüne ilişkin bilgiler aldı.
 
Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi Songül Çoban, bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen YÖREX'in, ülke ve şehir ekonomisine önemli katkılar sunduğunu söyledi. Gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde okuyan öğrencilere de fuarın önemli katkılar sunduğunu aktaran Çoban, "Fuar sayesinde öğrencilerimiz hem sektör hakkında bilgiler aldı hem de yöresel ürünleri yakından tanıma fırsatını buldu. 
 
Aşçılık Ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Yörex'te Buluştu...
Türkiyede gastronomi turizmi, Yiyecek içecek sektörüyle iç içe bir eğitim, öğrencilerimizin geleceğine doğru yön vermesine, kariyer basamaklarını belirlemelerine önemli katkılar sağlıyor. Bu nedenle biz üniversite olarak sadece akademik bilgi ile yetinmiyor, sektörün güncel durumuna ilişkin bilgileri öğrencilerimize aktarıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Öğrenciler Farklı Yemek Kültürlerini Öğrendi
 
Fuarı gezen öğrencilerin yararlı bilgiler aldığını aktaran Öğr. Gör. Çoban, “Türkiye'nin 81 ilinden gelen yöresel ürünleri ve lezzetleri görmek, tatmak ve coğrafi işaretli ürünlere sahip çıkmanın ne denli önemli olduğunu anlamak için öğrencilerimizle beraber ziyaret ettik. 
 
Covid-19 tedbirleri dikkate alınarak düzenlenen organizasyon, öğrencilerimizin hem farklı bölgelerin mutfak kültürleri hakkında bilgi edinmesine, hem de çeşitli gıda firmaları ile görüşerek üretim süreçleri hakkında bilgi edinmesine olanak sağladı. 
 
Aşçılık Ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Yörex'te Buluştu...
Son iki yıldır ülkemizde ve dünyada birçok alanı olduğu gibi eğitim hayatını da etkileyen salgından dolayı, öğrencilerimiz yüz yüze eğitim faaliyetlerinden yoksun kalmıştır. Bu sebeple Alanya HEP Üniversitesi desteği ile mümkün olduğunca üniversite dışı etkinliklere, yarışmalara ve organizasyonlara katılarak öğrencilerin sürekli olarak sektör ile iç içe olmasına olanak sağlamayı amaçlamaktayız" diye konuştu.
 
Öğrencilerden Teşekkür
 
En faklı fuar ve festivallerden YÖREX'i gezen Aşçılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri, fuarı düzenleyenlere teşekkür etti. Salgın döneminde yüz yüze eğitime ara verildiğini, bu nedenle bu tarz etkinliklerden yoksun kaldıklarını söyleyen öğrenciler, “Yöresel Ürünler Fuarı'nda çok önemli bilgiler aldık. Coğrafi işaret almış tarım ürünlerimizi yakından tanıma fırsatını bulduk. Memleket hasretini YÖREX'te giderdik. 
 
13 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 83'ü kadın kooperatifi olmak üzere YÖREX bu yıl toplam 650'nin üzerinde katılımcı gelmiş. Dolayısıyla bizleri sektör ile buluşturan bir fuar. Fuarda emeği geçenlere çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler