Mutfak Sanatlarında İnanılmaz Bir Başarı Öyküsü...

Mutfak Sanatlarında İnanılmaz Bir Başarı Öyküsü...

Restorana gittiğinde şefin ofisinde olduğunu öğrenen Metin, bir kutu lokum ile şefin ofisinin kapısını çaldı ve yaptığı görüşme sonrasında staj kabulünü resmiyete dökme..

Mutfak Sanatlarında İnanılmaz Bir Başarı Öyküsü...
 
İstinye Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Onur Metin, dünyanın en prestijli restoranlarından biri olan Lucas Carton’da staj yapacak. Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan restoranda staj yapabilmek için azimle çalışan Metin, restoran şefi maillerine yanıt vermeyince parasını biriktirip Paris’e gitti. 
 
Restorana gittiğinde şefin ofisinde olduğunu öğrenen Metin, bir kutu lokum ile şefin ofisinin kapısını çaldı ve yaptığı görüşme sonrasında staj kabulünü resmiyete dökmeyi başardı.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan İstinye Üniversitesi (İSÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Onur Metin, dünyanın en prestijli restoranlarından biri olan Fransa’nın başkenti Paris’teki Lucas Carton’da staj yapacak. 
 
18’inci yüzyıldan itibaren önde gelen ünlü şeflerin çalıştığı Lucas Carton, Şef Alain Senderens'in başarılarının üzerine yerini alan Şef Julien Dumas ve ardından Şef Hugo Bourny ile ideal yemek-şarap eşleşmesi, erişilebilir ve geleneksel yemek geleneğini sürdürüyor. Üniversite öğrencisi Metin de bu ünlü şeflerin izinden giderek, dört ay boyunca yapacağı stajda aşçılık mesleğinde ve aşçılık eğitimlerinde mutfak sırlarının püf noktalarını öğrenecek.
 
“Bir kutu lokumla şefin odasının kapısını çaldım”
 
Uzun stajını Michelin yıldızlı Lucas Carton restoranda gerçekleştirecek olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade eden geleçeğin Türk mutfağı şeflerinden Metin, staja kabul sürecini ise şöyle anlattı:
 
“Paris’te yer alan Avrupa’nın en prestijli restoranlarından biri olan Lucas Carton’da staj yapmayı çok istiyordum ve e-posta yoluyla restoranla iletişime geçtim. Restoranın şefinin yazdıklarıma cevap vermediğini fark ettim ve kısa süre sonra Paris’e yolculuğa başladım. 
 
Paris’e vardıktan kısa bir süre sonra bende daha fazla vakit kaybetmeden restorana gittim kapıda beni karşılayan görevlilere şef ile rezervasyonum olduğunu söyledim, mutfağı buldum Sosu Chef’e durumu anlattım. 
 
Kendisi bana şefin ofiste olduğunu söyleyince hiç vakit kaybetmeden staj evraklarım ve bir kutu lokum ile şefin ofisine hızlıca giriş yapıp staj kabulümü resmiyete dökmeyi başardım. Bu noktada İstinye Üniversitesi öğrencisi olmanın ilk uluslararası stajımı ayarlarken bana çok yararı olduğunu söylemem lazım. Eğitim müfredatımızda yer alan Fransızca ve mutfak dersleri stajımı ayarlarken bana sorulan sorulara tam ve net şekilde cevap vermemi sağladı. 
 
Özgüven ve yüzde yüz doğru bilgi ile girdim şefin odasına. Üstelik hem kendisinin ana dili olan Fransızca hem de İngilizce olarak bir saatten uzun mutfak üzerine konuştuk. Dört yıl boyunca aldığım eğitim sonunda bana yöneltilen her terminolojik, bilgi ve tecrübeye dayalı sorulara doğru cevaplar verdim. Bana doğru adımları gösteren bütün hocalarıma çok teşekkür ederim.”
 
“İnanılmaz bir başarı öyküsü”
 
İSÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü müfredatı sekizinci yarıyılını tamamen staj ve mezuniyet projelerine ayırıyor. Öğrencisinin uzun dönem stajını dünyanın en iyileri arasında gösterilen Lucas Carton restoranda yapacağı için çok mutlu olduklarını belirten İSÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağla Özer, Onur’un çabasını takdir ederek şöyle konuştu:
 
''Bu gerçekten inanılmaz bir başarının öyküsüdür. Onur ikinci senenin sonunda derslerine ağırlık vermeye başladı yani ilk iki sene pek üniversiteye gelmedi diyebiliriz. Kendisindeki bu değişim uygulamalarda ve teorik derslerde başarısı ile sonuçlandı. 
 
Azminin en güzel örneği yabancı dildeki başarısıdır. Bölüm Fransızca derslerinin dışında yabancı dilini geliştirmek için Fransızca çocuk kitapları okumaya ve çizgi film seyretmeye, tiyatrolara gitmeye başladı bu noktada yabancı dili hem İngilizce hem de Fransızca oldu. Lucas Carton onun için bir hayal ve amaçtı. Paris'te şefi ile yüz yüze görüşebilmek için çalıştı para biriktirdi, biletini aldı ve gitti. 
 
Mülakatta hem kendisini hem de üniversitesini ve bölümünü en iyi şekilde gösterdi ve dört aylık stajyer olarak kabul imzasını aldı geldi. Başarıya giden yol azimdir, amaçlardır, yılmamaktır. Onur'u bilgi ve beceri ile donatan her hocamıza teşekkür ediyor ve kendisi ile gurur duyuyorum. Mezuniyetinden sonra arkasından yetişen İstinyeli şef adaylarına deneyim ve tecrübelerini aktarmasını ve kadromuza katılarak akademisyenliğe adım atmasını diliyorum.''


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler