Lezzet Akademisi

Lezzet Akademisi "LYLA"

Pastacılık ve aşçılık la ilgili gastronomi ve mutfak sanatlarında mutfaklarında eğitim alan kadınlar, eğitimi tamamladıktan sonra bulundukları alana göre belge almaya hak kazanıyor...

Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde (LYLA) gerçekleştirilen aşçılık ve pastacılık kurslarında eğitim alan kadınlar, burada aldıkları eğitimlerin ardından istihdam ediliyor.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde Lüleburgaz Görünüm gazetesinden Tevfik İŞÇİ'nin haberine göre;
 
LYLA’da kadınlar Halk Eğitim Müdürlüğü ve Lüleburgaz Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen eğitimler sürüyor.
 
Pastacılık ve aşçılık la ilgili gastronomi ve mutfak sanatlarında mutfaklarında eğitim alan kadınlar, eğitimi tamamladıktan sonra bulundukları alana göre belge almaya hak kazanıyor.
 
Kadınlardan bazıları eğitim sonrası internet üzerinden pasta satışı yaparken, kimi de günde en az 50 kişiye yetecek kadar yemek yapan firmalarda iş sahibi oluyor.
 
“Kendimize Daha Çok Güveniyoruz”
 
LYLA’da eğitim alan ve artık bir pasta ustası olan Türk mutfağı şeflerinden Gamze Birden, LYLA sayesinde hayatına çok şey katıldığını söyledi. Birden, “Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde çok şey öğrendim. Burada aldığımız eğitimin ardından belgemiz de olmuş oluyor. Kendimize daha çok güvenmiş oluyoruz. Gittikçe daha da ileri gitmek istiyorsunuz” dedi.
 
Şimdi Instagram’da “Gamzenin Mutfağı” isimli bir hesap üzerinden sipariş aldığını söyleyen Birden, “Daha önceden evdeki ekonomik durumumuz yüzde 50-50’yse, şimdi benim yüzde 70 ağırlığım var.
 
Benim de iki çocuğum var ama çalışamıyordum. Liseyi okudum ama bir süre evlenince, çocuklar olunca bir yerden sonra hiçbir yere gidemiyorsunuz. Ekonomik özgürlüğünüz de olmamış oluyor. İstediğiniz bir şeyi bu sefer utana sıkıla söylüyordum” ifadelerini kullandı.
 
LYLA’da aldığı eğitimle ekonomik hayata katılan bir diğer kadın ise Nurşen Enginer oldu. Bir arkadaşının yanlışlıkla kendisini araması sonucu tesadüf eseri LYLA’ya gelen Enginer, burada aldığı eğitimle aşçı oldu. 
 
Geleneksel Türk Mutfağı’nda ilerleyen Eser, şimdi ise günde 50 kişiye yemek yapan bir firmada aşçı olarak çalışıyor. Eser, bütün kadınların LYLA’ya gelmesi gerektiğini söyleyerek, “Burasının atmosferi çok farklı. Birçok kurs bitirdim ama hiçbirinin atmosferi burası gibi değil” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler