Pavlova Nasıl Yapılır?

Pavlova Nasıl Yapılır?

Pavlova nedir? Pavlova hangi mutfaklarda yapılır? Pavlova nereye aittir? Pavlova tatlısı nereden geliyor? Pavlova kaç dk pişer? Pavlova ne kadar dayanır? Pavlova Tarifi ve Kullanılan Malzemeleri Neler...

Pavlova nedir? Pavlova hangi mutfaklarda yapılır? Pavlova nereye aittir?
 
Pavlova, Rus balerin Anna Pavlova'nın adını taşıyan beze bazlı bir tatlıdır. Meyve ve çırpılmış krema ile süslenmiş beze tatlısıdır.
 
Tatlının 1920'lerde Avustralya ve Yeni Zelanda'ya yaptığı turlar sırasında ya da sonrasında Anna Pavlova'nın onuruna yaratıldığına inanılıyor. Yaratıcısının uyruğu, iki ülke arasında uzun yıllardır bir tartışma kaynağı olmuştur.
 
Pavlova tatlısı nereden geliyor?
 
Ülke(ler) Yeni zelanda, Rusya, Avustralya
Bölgesi; Avustralya
Tipi; beze
Çeşitleri; İzmir rulo pavlova tatlısı
 
Pavlova tatlısı tarifi merak ediliyor. Yılbaşı menünüzde tatlınız eksikse pavlova tarifini deneyebilirsiniz. İşte nefis tatlı tarifi ve malzemeleri…
 
Pavlova kaç dk pişer?
 
Çırpılmış yumurta akını yağlı kağıdın orta kısmına alıp spatula yardımıyla kabaca şekil verin. Önceden ısıtılmış fırında 100-120 derece fırında toplamda 55- 70 dakika kadar pişirin. 
 
Pavlova tarifi tatlı araştıranlar tarafından merak ediliyor. Pavlova tatlısı birçok ülkede sevilerek tüketiliyor.
 
Pavlova tatlısı 3 aşamada hazırlanıyor. Önce pavlova harcı ardından kreması ve son olarak da süslemesi yapılıyor. İşte pavlova tarifi ve malzemeleri...
 
Pavlova Tarifi Malzemeleri
 
*     3 yumurtanın beyazı
*     1 tutam tuz
*     150 gr. pudra şekeri 
*     1,5 su bardağı
*     1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
 
Kreması için Malzemeler:
 
*     500 gr. mascarpone peyniri
*     4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Üzeri için Malzemeler:
 
*     Orman meyveleri
*     Nane yaprakları
*     Bitter çikolata
 
Pavlova Tatlısı Nasıl Yapılır?
 
Pavlova harcı için;
 
Pavlova tarifi için önce stand mikserinizi tezgâha alın ve içerisine yumurta beyazlarını kırın. Mikserinizi orta-yüksek hızda çalıştırın ve bir tutam tuz serpin. Yumurtalar karışmaya başlayınca pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
 
Her şey karışırken içerisine sirkeyi ilave edin ve çırpmaya devam edin. Yumurtalı harcınız kabı çevirdiğinizde akmıyorsa harcınız hazır demektir. Fırın tepsinizin kenarlarına hazırladığınız merengten parmağınızla dokundurun ve fırın kağıdınızı tepsiye sererek sabitleyin.
 
Dilerseniz eldiven giydiğiniz elinizle ya da bir kaşık yardımıyla 4 adet pavlova çıkartacak şekilde merenginizi kağıdın üzerine pay edin. Merenglerin ortalarını bir kaşık yardımıyla hafif çukur yapın ve hazırladığınız merengleri ilk olarak 120 derecede 20 dakika pişirin.
 
Ardından 100 derecede 20 – 25 dakika daha pişirin.
 
Pavlova Kreması için;
 
Bir karıştırma kabında mascarpone peyniri ve pudra şekerini bir spatula yardımıyla karıştırın.
 
Pavlova Süslemek için;
 
Çikolatanızı bıçağınız yardımıyla sıyırarak rende haline getirin. Hazırladığınız merengleri servis edeceğiniz tabağa alın. Üzerlerine hazırladığınız kremadan yayın. Ardından meyveler, nane yaprakları ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip servis edin.
 
Pavlova ne kadar dayanır?
 
Pavlova ne kadar dayanır derseniz; pavlova tabanını pişirip soğuttuktan sonra, hava almayacak şekilde 2 gün muhafaza edebilirsiniz. Kremasını sürdükten sonra ise buzdolabında muhafaza etmeli ve tercihen aynı gün içinde tüketmelisiniz. Yoksa kremanın etkisiyle taban yumuşayıp, kıtırlığını kaybedecektir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler