Şef Eyüp Kemal Sevinç'ten

Şef Eyüp Kemal Sevinç'ten "Haytalya" Su Muhallebisi

Peki evde Kilis Usulü Su Muhallebisi yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel tatlı tariflerinden faydalanmak istermisiniz? En sevilen osmanlı ve Türk tatlılarından Haytalya

Haytalya nasıl yapılır? Kilis Usulü Su Muhallebisi yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Bu gne kadar evinizde Kilis Usulü Su Muhallebisi yaptınızmı?
 
Peki evde Kilis mutfağı Usulü Su Muhallebisi yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel tatlı tariflerinden faydalanmak istermisiniz? En sevilen osmanlı ve Türk tatlılarından Haytalya tarifini Türk mutfağı şeflerinden Eyüp Kemal Sevinç'in kaleminden mutfağınıza getirdik...
 
Şef Eyüp Kemal Sevinç'ten "Haytalya" Su Muhallebisi Tarifi
Şef Eyüp Kemal Sevinç'ten "Haytalya" Su Muhallebisi Tarifi
En Sevilen Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Haytalya İçin Kullanılan Malzemeler 
 
*   1 Adet Yeşil Elma
*   8 Adet Taze Çilek
*   1 Adet Portakal
*   1 Adet Kivi
*   50 Gr. Taze Sıkılmış Portakal Suyu
*   30 Gr. Şekerli Su
*   2 Gr. Gül Suyu
*   3 Gr. Kavrulmuş Pirinç Fıstık
*   40 Gr. Su Muhallebisi
 
Su Muhallebisi İçin
 
*   100 Gr. Su
*   100 Gr. Süt
*   20 Gr. Şeker
*   20 Gr. Mısır Nişastası
 
Haytalya Tarifi (Kilis Usulü Su Muhallebisi) 
 
Şef Eyüp Kemal Sevinç'ten "Haytalya" Su Muhallebisi Tarifi
Önce su muhallebisini yapmalısınız. Bunun için su, şeker ve sütü kaynatın. Mısır nişastasını az suda eritip kaynayan süt karışımına ilave edin.
Sertleşene kadar karıştırarak kaynatın.
 
Muhallebiyi bir tepsiye dökün, soğumasını bekleyin. Bu arada şekerli suyu hazırlamak için 20 gram suyu ve 10 gram şekeri bir arada kaynatın. Meyvelerin kabuğunu soyup küçük kare şeklinde doğrayın ve taze sıkılmış portakal suyuna koyun.
 
Hazırladığınız su muhallebisini meyvelerin boyutunda kesin ve meyve karışımına ekleyin. Şekerli suyu da dökün. Dikkatli ve yavaşça karışımı karıştırın, servis yapacağınız kâselere paylaştırın. Kavrulmuş fıstığı serpin ve soğuk servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler