Sürdürülebilir kalkınma, mevcut neslin ihtiyaçlarını gelecek nesillerin ihtiyaçlarını tehlikeye atmadan karşılayacak şekilde toplumun ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarını...
Samsun mutfağı, Karadeniz'in bereketli topraklarından elde edilen taze ve doğal ürünlerle hazırlanan lezzetli yemekleri içerir. Denizin ve yaylaların sunduğu zenginliklerle besle..
Tunceli mutfağı, Türkiye'nin doğusunda yer alan Tunceli bölgesinin geleneksel yemek 'lerini ve pişirme tekniklerini içerir. Dağlık ve nehir kenarı coğrafyası, bu mutfak kültü..
Bursa Kestanesi, Türkiye'nin Bursa bölgesine özgü, yüksek kaliteli bir kestane çeşididir. Bu bölge, kestane yetiştiriciliği için uygun iklim koşulları ve toprak yapısı sayesinde ünlüdür.
Lahananın anavatanı olarak Kuzey Avrupa ve Baltık Denizi kıyıları gösterilmektedir. Rutubetli ve denize yakın Avrupa kıyıları, lahananın yabani formlarının bulundu..
Meyve olarak bilinen yapı, aslında bir tür kuruyemiştir ve sert bir kabuğun içinde, tek tohumlu, yenebilir bir çekirdek içerir. Ceviz ağaçları, yaprak döken ağaçlardır ve geniş..
Bu yemekler, çorbalar ve içecekler Türkiye'nin dört bir yanında kış aylarında sıkça tüketilen geleneksel lezzet 'lerdendir. Ancak Türkiye'nin coğrafi ve kültürel çeşitlil..
"Padişah baharatı" terimi genellikle Türk mutfağına özgü özel bir baharat karışımını ifade eder. Bu baharat karışımı, çeşitli et yemekleri, kebaplar, pilavlar ve bazen de çorbalar için..
Badem Nedir? Badem Çeşitleri Nelerdir? Bademin Özellikleri Nelerdir? Bademin besin değeri nedir? Ancak, badem çeşitleri genellikle iki ana kategoriye ayrılır: tatlı badem ve acı ba..
Türkiye'nin zengin toprak yapısı ve farklı iklim koşulları, birçok sebzenin yetişmesi için elverişlidir. İşte Türkiye coğrafyasında yetişen 40 meşhur sebze ve onlar..
Sabun Nedir? Sabun'nun Tarihi Nedir? İlk Sabun Nerede Yapıldı? Sabun Çeşitleri Nelerdir? Sabun Nasıl Yapılır? Hangi Ürünlerden Sabun Yapılır? Sabun, yağ ve alkali bir..
Rus Mutfağı'nın Özellikleri Nelerdir? Rus Mutfağında En Çok Hangi Yemekler Yapılır? Rus Mutfağının Pişirme Teknikleri Nelerdir? Rus Mutfağında En Meşhur Yemekler Hangileridir? Rus Mutfağında En Çok Kul..
Besicilik Nedir? Hayvan Besiciliği Nasıl Yapılır? Hayvan Besiciliğinin Özellikleri Nelerdir? Büyükbaş Hayvanların Beslenmesinde Hangi Yemler Kullanılır? Püf Noktaları..
Manuka balı neden yapılır? Manuka Balının özellikleri nelerdir? Manuka Balının Farkı Nedir? Manuka Balı nerelerde bulunur? Manuka Balı Ne Kadar Tüketilmeli? Nereden alı..
Elma hangi hastalığa iyi gelir? Elma ne ise yarar? Elma nerede yetişir? Elma cinsel gücü artırır mı? Elma Nedir? Elmanın sağlığa faydaları hakkına birçok araştırma bulunmaktadır..
Şeftali nedir? En sevilen meyve çeşitlerinden Şeftali çeşitleri nelerdir? Türkiyede kaç çeşit şeftali yetişmektedir? Şeftali çeşitlerinin özellikleri nelerdir? Şeftalinin anavatanı neresisidir? Şeftali nereden geldi?
Kakule'nin özellikleri nelerdir? Kakule'nin diğer bilinen isimleri nelerdir? Kakule bitkisi nasıldır? Kakule nereden geldi? Kakule çeşitleri nelerdir? Kakule, zencefilgiller ailesinden Elet..
Aslan balığı özellikleri nelerdir? Aslan balığı nedir? Aslan balığı zehirli midir? Aslan balığı tehlikeli midir? Aslan balığı nerelerde yaşar? gibi soruların cevabini sizler...
Fıstık Kilo Aldırır mı? Fıstığın Faydaları Nelerdir? Fıstık genellikle kişiyi kolon kanserinden korumaktadır. Mide kanseri riskini de azaltan fıstık içerdiği polifenolik asitler..
Sarımsak nedir? Sarımsağın özellikleri nelerdir? Sarımsağın faydaları nelerdir? Sarımsak ne işe yarar? Sarımsak nerelerde kullanılır? Sarımsak nasıl kullanılır? Sarımsak hakkın..
Avakado Çeşitleri Nelerdir? Avokado nerede yetişir? Avokadoların özellikleri nelerdir? Dünyada kaç çeşit Avokado vardır? Türkiyede bulunan Avokadolar hangileridir? En iyi Avokado çeşitleri hangileridir?
Elma ne zaman yenir? Elma hangi hastalığa iyi gelir? Günde kaç tane elma yemeli? Aç karnına elma yemek neye iyi gelir? Elmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor. Kabuğu kanseri önlüyor, bağışıklık..
Hicaz Narı kaç liradan satılıyor? Kaç nereye satılıyor? Hicaz Narı toplam ne kadar hasar ediliyor? Nasıl yetiştirilir? Hicaz Narı nın özellikleri nelerdir? Nar yetiştiriciliği yapılacak...
Mühür Örümceğinin (döşeme kapağı örümceği) anavatanı Çin ama Meksika, Tayland ve Guetamala ’da yaşayan türler var. Çoğu altın ve tarihi eser avcıları bu örümceği yanlış..
GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenle nen "Mutfakta Ata Mirası Projeleri ile Geleneksel Yemeklerin Markalaşması" panelinde konuşan Tahir..
Anadolu’nun merkezinde yer alan Konya, tarih boyunca pek çok medeniyetin beşiği olmuş, zengin tarımsal ve kültürel mirasını günümüze kadar taşımıştır. Hüyük çileği, bu..
Ege İhracatçı Birlikleri'nin (EİB) çatısı altındaki 6 gıda ihracatçı birliğinin yürüttüğü bu proje, Türk mutfağının global arenada hak ettiği yere ulaşması için büyük bir adım olarak..
Coğrafi işaretin alınması, Seferihisar’ın yerel ürünlerinin hem ulusal hem de uluslararası arenada tanınmasına olanak sağlayarak, bölge ekonomisine önemli katkılar sunacak..
Süt ve süt ürünleri üretiminde yaşanan bu artış, özellikle yoğurt ve ayran gibi temel süt ürünlerinde önemli bir yükselişle dikkat çekiyor. Haziran ayında yoğurt üretimi, geçen yılı..