Fırında Kaburga Tarifi

Fırında Kaburga Tarifi

Fırında Kaburga Geleneksel mutfaklarımızda fırın yemekleri arasında gerçek Türk mutfağının coğrafyamızda yöresel mutfaklarımız vesilesi ile asırlar boyu yaşatılmasına yardımcı...

Fırında Kaburga Geleneksel mutfaklarımızda fırın yemekleri arasında gerçek Türk mutfağının coğrafyamızda yöresel mutfaklarımız vesilesi ile asırlar boyu yaşatılmasına yardımcı olan yemeklerden biridir.
 
Fırında Kaburga Tarifi
Fırında Kaburga Kullanılan Malzemeler
 
*     1 Kg Bütün Dana Kaburga
*     8-9 Adet Arpacık Soğan
*     6-7 Diş Sarmısak
*     6 Adet Kayısı
*     6 Adet Kuru Erik
*     1 Türk Kahvesi Fincanı Su
*     1 Su Bardağı Pekmez
*     1 Çorba Kaşığı Bal
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz Ve Karabiber
 
OSMANLI VE TÜRK TATLILARIFırında Kaburga Yapılış Tarifi
Kaburganın her tarafını tuz ve karabiberle ovalayıp, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine, kemikli kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. 
Çevresine soğan, sarmısak, kayısı ve kuru erik serpiştirin. 
Üzerini önce pişirme kağıdı, sonra alüminyum folyo ile kapatın. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin. 
Daha sonra fırının ısısını 200 dereceye yükseltip, 1 saat daha pişirin. 
Kaburgayı başka bir kaba alıp, fırın kabında kalan sosu, sos tenceresine koyun. 
Sosa su, pekmez ve bal ekleyip 5 dakika pişirin. 
Ocaktan alıp, blenderden geçirin. Sosu kaburganın üzerine gezdirip, üzerini kapatın ve 200 derece fırında 15 dakika pişirin. 
Fırından alıp, yanında tel şehriyeli pilav ve patates mücver ile birlikte servis yapın.
 
Tel Şehriyeli Pilav Tarifi
Şehriyeli pilav yaparken dikkat etmeniz gereken tek ve en önemli nokta şehriyelerin ta kendisi. Şehriye ne çok ne de az olmalı. Kavururken ne az ne de çok kavrulmalı. Çünkü az kavrulursa beyaz kalır ve aromasını pilava vermez. Çok kavrulursa da iyice kararır hatta yanar ve pilavınızın hem rengini hem de tadını bozar.
 
Bunun için şehriyeleri tencereye aldığınızda hem suyunuz hem de süzülmüş pirinciniz hazır olmalı. Şehriyeler olmak üzere nasılsa ben suyu doldurayım derseniz başından ayrıldığınız anda yanma ihtimali var.
 
Bir de bulyon kullanacaksanız tuzu mutlaka kontrol edin, bulyonlar oldukça tuzlu olduğu için tuz eklemenize gerek kalmayabilir.

Tel Şehriyeli Pilav
 
Tel Şehriyeli Pilav Kullanılan Malzemeler:
*    2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
*    3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
*    5 Yemek Kaşığı Tel Şehriye
*    3 Su Bardağı Sıcak Su (Et Suyu-Tavuk Suyu)
*    Tuz
 
Nefis ve Lezzetli Türk Mutfağı Pilavlarimizdan  Harika Bir Tarif Olan Tel Şehriyeli Pilav Yapılış Tarifi
Pirinci ayıklayın süzgece koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın.
Ilık suda ıslatıp 15 dakika kadar bekletip tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.
Tencereye tereyağını ve sıvığı karıştırıp eritin, şehriyeleri ilave edip rengi hafifçe dönüp kokusu çıkana kadar kavurun.
Pirinçleri ilave edin ve cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun.
Sıcak suyu ilave edip tuz atın (et bulyon kullanacaksanız atmayın) ve üzeri göz göz oluncaya kadar yüksek ateşte, göz göz olunca kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekince altını kapatın ve 10 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin. Servis yapmadan karıştırın ve tabaklara alın.
 
YÖRESEL MUTFAKLARDana Kaburga Etinin Faydaları Nelerdir
Dana kaburga etinin faydaları nelerdir; Vücudumuz her gün belli bir miktar protein alma ihtiyacı vardır. Çünkü protein bedenimizde yer alan yenilenme ve kendini tazeleme sürecinin yapı taşlarından bir tanesidir ve eksikliği çok ciddi hastalık ve rahatsızlıklara sebep olan yapı taşıdır. Etin içerisinde bulunan proteinin çok büyük kısmı metabolizmamız tarafından kolayca tüketilir ve doğal çevrimimiz içerisine katılmaktadır.
 
Ayrıca alyuvarlarımızın temel yapı taşlarından bir tanesi olan demirdir ve eksikliği yaşandığında kansızlıktan tutun da zeka geriliğine, uyku problemlerine, baş dönmelerine ve diğer ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Demir mineralini alabileceğimiz en önemli besinlerden bir tanesi de hayvansal gıdalardır.
 
Özellikle vejeteryan olanlarda karşılaşılan hafıza kaybı, yorgunluk, sinir problemleri gibi pek çok sorun et yememekten kaynaklanan B12 vitamini eksikliğine bağlıdır ve kırmızı et bu vitamin açısından en zengin besinler arasındadır. Etten alınan B12 vitaminini diğer besinleri tüketerek elde etmek çok zor olduğundan dolayı kırmızı et tüketimini düzenli ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek gerekiyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler