Şef Rafet İnce; Yerel Ürün Kullanımına Dikkat Ediyoruz

Şef Rafet İnce; Yerel Ürün Kullanımına Dikkat Ediyoruz

Anadolu halk mutfağını ön plana çıkartarak, otelimizi Anadolu ve Avrupa yakasında diğer otellerin yapmadıklarını yapmak Ana..

Şef Rafet İnce; Yerel Ürün Kullanımına Dikkat Ediyoruz
Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in mutfağı artık başarılı şef Rafet İnce’nin hünerli ellerinde hayat bulacak. Kısa süre önce otelin yeni Executive Chef’i olarak çalışmalara başlayan İnce, daha şimdiden getirdiği yeniliklerle dikkatleri üzerine çekiyor.
 
Wyndham Grand Kalamış, bünyesinde dört farklı konseptte restoranla hizmet veriyor. Haftanın yedi günü yedi bölgeden farklı mutfak kültürlerine ait lezzetler hazırlıyor. Rafet İnce, otelde yapmak istediklerine değinerek, “Daha çok sağlıklı beslenme trendleri önceliğimiz. Anadolu mutfağıön plana çıkartarak, otelimizi Anadolu ve Avrupa yakasında diğer otellerin yapmadıklarını yapmak ve Anadolu lezzetleriyle otelimizin hedeflerini belirlemek istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” diyor.
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"Rafet İnce, yaklaşık 20 yıldır sektörde çalışmalarını sürdürüyor. Beş yıldızlı otellerde Executive Chef’lik yapan başarılı isim aynı zamanda gastronomi dünyasına iki kitap da kazandırdı. Araştırmacı ruhuyla da bilinen Rafet İnce, şimdilerde Wyndham Grand Kalamış’ın Executive Chef’i koltuğunda.
 
“Ouzo Roof Restaurant bizim göz bebeğimiz”
Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, Avrupa’nın en iyi iş oteli seçildi. Bünyesinde bulunan restoranları ile de Avrupa Yakası’nın adeta incisi. Başarılı şef otelin restoran konseptlerini bizlere şu sözlerle tanıtıyor: “Otelin bünyesinde bulunan restoranlarda öncelikle Ouzo Roof Restaurant bizim göz bebeğimiz. Akdeniz mutfağı, Yunan mutfağı, Rum mutfağı ve Anadolu mutfağı ile ön planda çıkıyor. Aslında modern meyhane ve balık restoranı olan çok şık bir mekân. 
 
Bir diğer gözde mekânımız Jigger Roof  Bar.
Burada daha çok İspanyol, Meksika özellikle Portekiz ve Brezilya yemeklerinin ön planda olduğu ama Meksika yemekleri ile birlikte dünya mutfağını içine alan kolektif bir yapıya sahip. Şarapların ön planda olduğu, sabah kahvaltı lunch ile devam eden aperatiflerin de bulunduğu açık terasımız ise Roof Teras Restaurant. Remina Restaurant Anadolu Halk mutfağı ile ön planda. Lobby Lounge restoranımız ise beş çayı ile ön planda.
 
MUTFAK TARİHİMİZDEN“Sağlık demek insanların midesine hitap etmek demek”
Otel yeni sezonda daha çok sağlıklı ürünlere yer veriyor. Bu kapsamda raw, vegan, vejetaryen ve çölyak hastalıkları ile ilgili Türkiye’de olmayan farklı konseptleri uyguluyor. “Sağlık demek insanların midesine hitap etmek demek” diyen İnce; konudaki çalışmalarından söz ederek, “İnsanların sağlığına dikkat etmek zorundayız çünkü çok ağır, yağlı karbonhidratlı proteinli yemekler biliyorsunuz insanlara biraz rahatsızlık veriyor. 
 
Yaz menüsüne ise eklediğimiz lezzetlerin hepsi birbirinden farklı tatlar.
Örneğin Ouzo Roof  Restaurant’ta Akdeniz mutfağı uygularken daha çok otlar ve sebzeler, Jigger’da ise daha hafif aperatif yiyecekler sunuyoruz. Banket menülerimizde vegan, vejetaryen ve raw beslenme anlayışını ön planda tutuyoruz. Unsuz, şekersiz beslenme ise bizim en önemli niteliklerimizden bir tanesi.
 
“Yerel ürün kullanımına dikkat ediyoruz”
Otelde lezzetler konusunda titiz bir çalışma yapılıyor. Gramajlar, karbonhidrat, protein, renk ve balans uyumu, görsellik dikkat edilen unsurlar arasında. Yerel ürün kullanımına dikkat ettiklerini belirten Rafet İnce sözlerine en sevilen lezzetleriyle son veriyor:
 
AŞÇILIK MESLEĞİ HAKKINDA“En çok sevilen lezzetlerimiz unsuz şekersiz sufle.
Nohut unundan yapmış olduğumuz ekmeklerimiz, kuru fasulye, mercimek ve  barbunya unları ile yapmış olduğumuz sebze garnitürleri ve pürelerimiz var. Deniz mahsullerinde ise denizden mevsiminde ne çıkıyorsa onları kullanıyoruz. Örneğin tarhanalı ahtapot, kalamar kebabı ve ahtapot köftesi yapıyoruz.”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler