Şanlıurfa Lezzetleri Ankara 'da Görücüye Çıktı...

Şanlıurfa Lezzetleri Ankara 'da Görücüye Çıktı...

Şanlıurfa Kültür ve Turizmini Destekleme Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen festivalde, yöreye özgü semsek, ağzı açık, içli köfte, ciğer kebabı, çiğ köfte, borani ve baklava gibi...

Şanlıurfa Lezzetleri Ankara 'da Görücüye Çıktı...
Şanlıurfa Kültür Turizm ve Lezzet Festivali, Altınpark Anfa Expo-Center Fuar Merkezi'nde başladı.
 
Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat Araştırma Vakfı, Şanlıurfa Kültür ve Turizmini Destekleme Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen festivalde, Şanlıurfa mutfak kültüründe yöreye özgü semsek, ağzı açık, içli köfte, ciğer kebabı, çiğ köfte, borani ve baklava gibi yöresel lezzetler sunuldu.
 
Başkentliler, yerel sanatçılarınca çekilen ve Göbeklitepe başta olmak üzere Şanlıurfa'nın tarihi ile kültürünü tanıtan fotoğraf sergisini gezdi. Yöresel sıra gecesi ekibi de festivalde çeşitli parçaları seslendirdi.
 
Gastronomi adına Fuar ve Festivallere katılanlar dağıtılan çiğ köftelerin tadına bakabilmek için kuyruk oluşturdu. Etkinlik kapsamında, geleneksel el sanatları ve hediyelik eşyalar da satışa sunuldu.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın tarihi, coğrafyası ve Geleneksel Türk Mutfağında lezzetleriyle bir cazibe merkezi olduğuna işaret ederek, başkentlilerin Şanlıurfa'ya görmeseler bile festival aracılığıyla ili tanıma fırsatı bulabileceklerini söyledi.
 
İzmir ve İstanbul gibi illerde de benzer etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Beyazgül, "Büyük organizasyon, 11 Nisan tarihinde Şanlıurfa'da olacak. Bugünden hazırlamaya başladığımız, Şanlıurfa'nın kurtuluşuyla birlikte yapılacak bir organizasyondur. Bu çok daha farklı olacak ama İzmir ve İstanbul gibi şehirlerimizde de bu organizasyonun benzerleri olacaktır" diye konuştu.
 
Beyazgül, Şanlıurfa'nın Barış Pınarı Harekatı'na ev sahipliği yapan bir il olduğunu ancak harekat dolayısıyla Şanlıurfa'da güvenlik anlamında hiçbir sıkıntı olmadığını vurgulayarak, "Şanlıurfa'da turizmden dolayı şu anda otellerde doluluk oranı üst seviyededir çünkü Şanlıurfa'da güvenlik sıkıntısı yok. Şanlıurfa güvenlik bakımında eskisinden daha iyi bir konuma geldi. Çünkü biz sınırı ileriye doğru aldık" değerlendirmesinde bulundu.
 
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, milletvekilleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı etkinlik, 3 Kasım'da sona erecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler