Şef Tuba Geçkil; Pastacılık Sektöründe İddialı...

Şef Tuba Geçkil; Pastacılık Sektöründe İddialı...

Modern Türk Mutfağında Mesleğini severek yapmaya devam eden Geçkil'in dünyaca ünlü siyasetçi, sanatçı ve oyuncuların gerçeğini aratmayan büst pastaları da ilgi görüyor..

Şef Tuba Geçkil; Pastacılık Sektöründe İddialı  
Şef Tuba Geçkil; Pastacılık Sektöründe İddialı...Çocuğunun doğum gününde yaptığı pastayla, pasta sanatı ustası olmaya karar veren Tuba Geçkil'in dünyaca ünlü birçok siyasetçi, sanatçı ve oyuncunun gerçeğini aratmayan büst pastaları ilgi görüyor.
 
Aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takım Şefi de olan Geçkil, oğlunun sevdiği çizgi film karakterinin oyuncağından esinlenerek yaptığı Pastacılık sanatında doğum günü pastasını beğenmesiyle bu alanda kariyer yapmaya karar verdi.
 
Şef Tuba Geçkil; Pastacılık Sektöründe İddialı...Daha sonra kendi çabalarının yanı sıra birçok eğitim alan Geçkil, katıldığı yarışmalarda birçok madalya aldı. Geçkil, Almanya'da 4 yılda bir düzenlenen dünyanın prestijli aşçılık yarışmaları ve yemek yarışmalarından IKA Culinary Olympics'te de 4 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.
 
Mesleğini Modern Türk Mutfağında severek yapmaya devam eden Geçkil'in dünyaca ünlü siyasetçi, sanatçı ve oyuncuların gerçeğini aratmayan büst pastaları da ilgi görüyor. Örnek Türk Şefi Geçkil yaptığı açıklamada, oğlunun doğum gününde şeker hamuruyla yaptığı doğum günü pastasının ailesi tarafından beğenildiğini söyledi.
 
Şef Tuba Geçkil; Pastacılık Sektöründe İddialı...Alanında Mutfak Sanatları eğitiminden sonra oğlunun en sevdiği çizgi film karakterinin pastasını yaptığını dile getiren Geçkil, şöyle konuştu:
 
"Pastanın aynısını yaptım. Önce nasıl yaptığıma inanamadım. Bitirdikten sonra 'Bu iş benim işim, bu sektörde kesinlikle olacağım, bundan sonra bunu çalışacağım ve pastacı olacağım' dedim. 
 
Butik pastacılığa bu şekilde girdim. Birçok sanatsal çalışmalarım da oldu. Osmanlı Yemek Kültürünü ve Geleneksel Türk Mutfağıörnek alarak Sanatla iç içe bir ailede büyüdüğüm için çoğu sanat dalını deneyimleme fırsatım da oldu. Zaten resim alanında çalışmalarım vardı. Görsel çalışmalara olan ilgim pastacılıkla tanışmamla beni farklı bir alanın içine dahil etti. 
 
Şef Tuba Geçkil; Pastacılık Sektöründe İddialı...Bu bağlamda elle dokunarak bir şeyler yapmak, ortaya bir şeyler çıkarmak noktasında Füzyon Mutfağı değerlerini de birleştirip sanatın pastayla buluştuğu yerdeyim."
 
Yurt içi ve dışında dünyaca ünlü isimlerin büst ve 3D pastalarını yaptığını dile getiren Geçkil, "Bu kapsamda ABD Başkanı Trump'ın pastası, Almanya Başbakanı Merkelin pastası gibi siyasetçilerin pastalarını çalıştım. Yine dünyaca ünlü film yıldızlarının pastalarını ve çizgi film karakterlerinin pastalarını da yaptım. Tüm bunlar birçok kesimden ilgi görüyor." diye konuştu.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Şef Tuba Geçkil'e Başarılar Dileriz… 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler