Şef Onur Arslan

Şef Onur Arslan "GastroMuğla" Hakkında İstişarelerde Bulundu...

Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan, “Festivalin amacı, yarışmacılara Türk mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı...

Şef Onur Arslan "GastroMuğla" Hakkında İstişarelerde Bulundu...
 
Muğla’da ilk kez gerçekleştirilmesi planlanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek olan Uluslararası Gastronomi Fuar ve Festivallerine, 81 ilden meslek lisesi ve Mutfak Sanatları üniversite öğrencileri ve şefler katılabilecek.
 
Festivale, Muğla Valiliği himayelerinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla İl Turizm Müdürlüğü, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumlar da destek sunacaklar.
 
Festival hazırlıkları kapsamında, TAŞFED yönetim kurulu üyesi ve Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Master Chef Onur Arslan ve dernek üyeleri Yılmaz Bozkurt, Cuma Kızılaslan ve Abdi Türkben ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Şefi Sibel Erişti, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’yi ziyaret etti. 
 
Ziyarette Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan kuruluşlarının 10. yılında yapacakları çalışmalardan bahsetti. 
 
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Üyesi, Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından “22-23 Şubat 2020 GastroMuğla Uluslararası Gastronomi Festivali” ile ilgili istişarelerde bulunuldu. Muğla’da ilk kez gerçekleştirilmesi planlanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek olan Uluslararası Gastronomi Festivaline, 81 ilden meslek lisesi ve üniversite öğrencileri ve şefler katılabilecek. 
 
Ziyarette konuşan Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan, “Festivalin amacı, yarışmacılara Türk mutfağıGeleneksel Türk Mutfağı, Modern Türk Mutfağı, Füzyon Mutfağı, Yöresel Mutfaklar ve Yöresel Yemekleri benimsetmek, yarışma kategorilerine göre hazırlayacakları menülerde Türk Mutfağı üzerine araştırmalar yaptırarak öğrenmelerini sağlamak, lise ve üniversite düzeyi okullardan gelen öğrencilere hızlı yemek üreticiliğini, tabak sunum tekniklerini ve tat – lezzet uyumunu öğretmektir. 
 
Ayrıca organizasyon bünyesinde coğrafi işaret almış ürünleri, ikramlarda bulunarak gelen ziyaretçi ve katılımcılara aktarmak, bunun yanı sıra Türkiye geneli ve uluslararası katılım gösteren sektör profesyonellerine, Muğla’yı tanıtmak, hiç gelmemiş katılımcılara Muğla’yı anlatmak, gıda sektörü ve endüstriyel firmalar ile sektör profesyonellerine çözümler bulmak yeni ürünleri tanıtmak gayesi içerisindeyiz” dedi. 
 
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Şefi Sibel Erişti, eğitim sürecinde olan öğrenciler için bu çalışmaların önemli olduğuna ve işbirliğinin gerekliliğine değindi. 
 
Meslek lisesi öğrencilerinin, Aşçılık Mesleği Hakkında mezun oldukları alanda istihdam edilmelerinin önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini sergileme imkânı buldukları bu tür faaliyetlere katılım göstermesi, gelecekteki kariyerlerini belirlemede çok önem arz ediyor. 
 
Öğrencilerin motivasyonlarını artırmaya ve mesleki anlamda gelişmelerine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı canı gönülden destekliyoruz.” dedi. Töre, diğer aşçılar derneği ile işbirliği sağlanarak Muğla’nın yöresel ürünlerinin markalaşmasına ve coğrafi işaret tescili almasına yönelik çalışmaların yapılmasını önerdi. Ziyaretçiler bu konu ile ilgili çalışmaktan duyacaklarını memnuniyeti dile getirdi. 
 
Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği yönetim kurulu üyelerinin, İl Müdürüne ‘Pervin Töre’ işlemeli, dernek amblemli aşçı ceketi hediyesini sunması ile ziyaret sona erdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler