Muğla mutfak Kültüründe Yeşil Kabak Salatası...

Muğla mutfak Kültüründe Yeşil Kabak Salatası...

Yöresel bir yorum ve gerçek bir yöresel lezzet tarifi. En iyi kabak yemeklerinden zeytinyağlılar ve salata tariflerinden Muğla mutfak kültüründe...

Muğla mutfak Kültüründe Yeşil Kabak Salatası Nasıl Yapılır?
“yöresel lezzet taşıyıcısı” Gülsüm Karahan Tunçer
 
Tamamen yöresel bir dil, yöresel bir yorum ve gerçek bir yöresel lezzet tarifi. En iyi kabak yemeklerinden zeytinyağlılar ve salata tariflerinden Muğla mutfak kültüründe Yeşil kabak salatası nasıl yapılır?
 
İster zeytinyağlı deyin isterseniz salata deyin ama Geleneksel Türk mutfağında nefis ve sağlıklı hatta en iyi Vegan yemekleri arasında olması gereken zeytinyağlılardan veya salata tariflerinden Yeşil kabak salatası tarifini yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan...
 
“yöresel lezzet taşıyıcısı” Gülsüm Karahan Tunçer
Muğla mutfak kültüründe Gülsüm Karahan Tunçer’in yorumu ile Türk Aşçı Haberleri Olarak mutfaklarınıza getirdik.
 
İyi akşamlar arkadaşlar ben bunu ilk defa duydum ve yapıp sizlerle paylaşayım dedim.
 
Yeşil kabak salatası. İster yemek deyin ister salata ister garnitür. O kadar minnacıklar ki anlatamam. Bazıları küçük parmağım kadar o kadar minnak o kadar tatlı yani.
 
Hani bir deyim vardır ya çiçeği burnunda tamda öyleydi. Ucunda tazecik çiçekleri duruyordu...
 
Milas pazarına gitmiştim pazarcı teyze ısrarla tavsiye etti."Gızım bi kilo al biyo dene bi bunun bek güze saltası oluu utelledee çok yapılıyormuş bu" dedi. Aldım bende deneyeyim dedi. Farklı bir lezzet tavsiye ederim sizlere de.
 
“yöresel lezzet taşıyıcısı” Gülsüm Karahan Tunçer
İyice yıkayıp 3 - 4 dk. haşladım. Sıcak sudan çıkarıp hemen soğuk suya attım çünkü yeşil kalması açısından. Soğuduktan sonra tabağa dizdim. Sosu için istediğiniz kadar sarımsağı iyice dövün 2 tane limon suyu yarım yemek kaşığı sumak 3 4 dal dereotunu incecik kıyın biraz zeytinyağı ve tuz iyice çırpıp kabakların üstüne dökün hepsi bu kadar.
 
Afiyet olsun.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Gülsüm Karahan Tunçer’a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler