Mutfak Çalışanları Ve Turizm Emekçileri Neler Bekliyor?

Mutfak Çalışanları Ve Turizm Emekçileri Neler Bekliyor?

Turizmin (T) sinden anlamayan 'ların turizm ve hizmet adına yaptığı hiçbir çalışma başarılı değildir. Ekonominin can damarı olan turizmde çalışan milyonlara yakın turizm emekçisinin...

Mutfak Çalışanları Ve Turizm Emekçileri Neler Bekliyor?
Master Chef Mustafa Polat
 
Bizler, mutfak emekçileri ve turizmde çalışan diğer emekçiler neler bekliyoruz
 
Sahilde tarlası olan otel yapmış turizmciyim diyor.. Parası olan işyeri açmış turizmciyim diyor.. Ben turizmde ve hizmette liyakata, bilgiye, tecrübeye, hizmete ve eğitime bakarım. Mantığı da sorgularım.
 
Turizmin (T) sinden anlamayanların turizm ve hizmet adına yaptığı hiçbir çalışma başarılı değildir.
 
Ekonominin can damarı olan turizmde çalışan milyonlara yakın turizm emekçisinin haftanın yedi günü çalışması ne kadar verimli olabilir.. Sosyal hakları gasp edilen, ssk primleri asgari ücretten yatan turizm emekçileri ne kadar verimli olabilir..
 
Çok para verdiklerini zannedip köle düzenine mahkum ettikleri turizm emekçilerine yapılan bu eziyetlerin giderilmesi adına mutlaka Turizm yasası çıkartılmalıdır
 
Turizm çalışanlarının çalışma koşulları iyileştirilmeli, yaşam standartları ve sosyal hakları mutlaka verilmelidir.. Sezonluk işçilerin kışın yatmayan ssk primleri yatırılmalı yada geriye dönük borçlanma olmalıdır.
 
Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.
 
Turizm çalışanlarının sendikal ve yıpranma haklarından yararlanmaları için mutlaka bir düzenleme yapılması gerekiyor.
 
Türkiyede Gastronomi ve aşçılık mesleği bölümlerine daha fazla ödenek sağlanmalı ve eğitimlere mutlaka eğitmen şefler katılmalıdır.
 
Köklü Mutfak kültürümüzü daha da modernleştirmek için mutlaka ar-ge çalışmalarına ağırlık verilmelidir..
 
Standartlara uygun ürün hazırlanması konusunda T.S zorunluluğu getirilmelidir.yemeklerimizin orjinalliğini korunması adına mutlaka isimlerin olduğu gibi yansıtılması zorunlu hale getirilmelidir.
 
Lahmacunu Turkish pizza, mantıyı Turkish ravioli diye menülerinize koyarsanız bunun adı yozlaştırılmış Turkish food olur.. O zaman turizmi de gastronomiyi de baltalamış oluruz.
 
Ateş olmak için yanmak gerek...
 
Dostlukla...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler