En İyi Balık Yemekleri

En İyi Balık Yemekleri

Geleneksel Türk mutfağında En İyi Balık Yemekleri yapılırken nelere dikkat edilir? evde balık pişirirken nelere dikkat edilir? Evde balık yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel balık tariflerinden faydalanmak....

 
En İyi Balık Yemekleri nelerdir? Geleneksel Türk mutfağında En İyi Balık Yemekleri yapılırken nelere dikkat edilir? evde balık pişirirken nelere dikkat edilir? Evde balık yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel balık tariflerinden faydalanmak istermisiniz? 
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden (Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim) "Süper Tarif; Konya mutfağından Tavada Sazan
 
Kim demiş Konya'da balık yenmez diye Konya'nın Beyşehir gölünden çıkan Sazan balığı ile şahane bir balık ziyafeti çekebilirsiniz afiyet olsun...
 
En İyi Balık Yemeklerinden Tavada Sazan Nasıl Yapılır? (Konya-Beyşehir)
 
En İyi Balık Yemekleri
En Meşhur Balık Yemeklerinden Tavada Sazan Kullanılacak Malzemeler
 
*     2 Kiloluk Sazan Balığı
*     2 Su Bardağı Zeytinyağı
*     2 Tatlı Kaşığı Tuz
 
En Meşhur Balık Yemeklerinden Tavada Sazan İşlem Basamakları
 
Balığı derisinden ayırın, balığın kafasını keserek, sırtından bıçakla iki eşit parçaya bölün. Her bir parçaya eşit şekilde bıçakla çizikler atın.
 
Balığa tuzunu atarak 20 dakika tuzunu çekmesini bekleyin. Tavada ısınan yağa balıkları atarak altın rengi olana kadar balığı kızartın.
 
Roka, tere, turp ve soğanla servis edin.
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Balık Yemeklerinden Palamut Dolma Nasıl Yapılır? 
 
En İyi Balık Yemekleri
Hepsiyle bir planlama yaptık. Balıklardan farklı bir lezzet ne çıkarabiliriz diye bir çalışma yaptık. Daha sonrasında ’dolma yapabiliriz’ dedik. Lezzet konusunda nasıl olur diye deneme yanılma yöntemini kullandık. Deneme yanılma yoluyla Palamut Dolma’nın 3 aşamalı pişirme yolunu yaptık. Sonrasında geliştirdik. Müşteriye sunduk. Önce biz tadımını yaptık daha sonra müşteriye sunumunu yaptık. 
 
Çok beğenildi. Palamut mevsim balığı olduğu için biz bu yemeği Palamut olduğu zaman yapabiliriz. Palamut zamanı bitince diğer balıklardan da bu dolmayı yapabilir miyiz diye bakacağız. Bu sezon içerisinde Tescilli Balık Çeşitlerimizden palamutu farklı şekillerde, farklı tatlarda denemek isteyenler bize geliyor. Yemeği merak edeni çok fazla var’ şeklinde konuştu.
 
’Yemek lezzet açısından ne kadar organik olursa iyi olur diye düşündük’
 
Palamut dolmanın lezzetli olabilmesi için yemeğin bütün içindeki ürünlerin organik seçildiğini ifade eden Çolak, ’İçerisinde farklı bir sebzemiz yok. Domates, biber ve soğan var. Halis tereyağı kullanıyoruz. Ürünlerimizin organik olmasına dikkat ediyoruz. Yemek lezzet açısından ne kadar organik olursa iyi olur diye düşündük. Yemeğin çok uzun bir aşaması yok ama pişirme aşaması biraz uzun. Yaklaşık bir 30 dakika fırında kalması gerekiyor. Pişme aşamasına yakın kaşarını ilave ediyoruz’ ifadelerini kullandı.
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Balık Yemeklerinden Palamut Dolma Nasıl Yapılır? 
En İyi Balık Yemeklerinden Palamut Dolma Tarifi İçin Malzemeler
 
*    1 Palamut
*    2 Orta Boy Domates
*    Yarım Demet Maydanoz
*    2 Diş Sarımsak
*    2 Kırmızı Soğan
 
En Sevilen Dolma Ve Sarma Tariflerinden Palamut Dolma Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur Balık Yemeklerinden Palamut Dolma Tarifi
Palamudun içini temizleyin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Soğanları piyazlık, sarımsak ve maydanozu kıyın.
 
Domateslerin kabuğu soyup çekirdeklerini çıkarın ve küp doğrayın. Tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın. Bu karışımı palamudun içine doldurun. Izgarada pişirin. Sıcak servis yapın.
 
Kalkan Buğulama Nasıl Yapılır? En nefis balık yemeklerinden Kalkan Buğulama için ihtiyacınız olan malzemeler nelerdir? Evde Kalkan Buğulama için Türk mutfağı şeflerinin özel balık yemeği tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
En İyi Balık Yemekleri
Balığın en güzel hallerinden biri sebzelerle bir araya getirilip buğulama şeklinde pişirilince ortaya çıkıyor. Buğulama balığın en leziz hali de muhtemelen beyaz etli kalkanla yapıldığında ortaya çıkıyor olabilir. Denemeye ne dersiniz? Nefis kalkan buğulama Tarifini sizin için hazırladık.
 
Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde deniz ürünlerinin Türk mutfağındaki yeri kırmızı ete kıyasla biraz daha sınırlıdır. 
 
Tam Ölçüler İle Kalkan Buğulama Nasıl Yapılır?
Karadeniz mutfağında hamsi ve kalkan; 
 
Ege ve Akdeniz mutfağında en iyi balık yemeklerinden çipura, Ege mutfağında ise, balık çeşitlerinden levrek, barbun, palamut, tekir vb. Türk aşçı haberleri balıklar farklı şekillerde hazırlanarak servis edilmektedir. Hazırlama teknikleri başında tava, pilaki, yahni, ızgara, buğulama ve güveçte pişirme gelmektedir.
 
İlk bakışta buharda pişirme gibi anlaşılan buğulama, bir tür ‘breze’ (Fransızca ‘braiser’ fiilinden, az yağda, tencerenin kapağı kapalı, hafif ateşte pişirme) yöntemidir. Biz buna kısaca yemeklerin su buharı yardımıyla pişirilme yöntemi de diyebiliriz.
 
Buğulama sırasında yağ kullanma zorunluğu olmadığı için sağlıklı bir yemek pişirme yöntemi olarak da karşımıza çıkar. Haşlama yönteminde yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçerek kaybolma Türk aşçı haberleri ihtimali vardır fakat buğulamada bu ihtimal yoktur. Bu teknikle pişirilen her ürün içeriğindeki besin değerlerini korurlar.
 
Dünyada özellikle Çin ve Avrupa mutfaklarında sebzeler buğulama yoluyla pişirilirken, Türk mutfağında buğulama yöntemi genellikle hamsi, levrek gibi belli başlı yemeklerde kullanılır.
 
Buğulama pişirme tekniği nedir? İster soğuk ister sıcak olarak servis edebileceğiniz levrek buğulama tarifi, nasıl yapılır?
 
En İyi Balık Yemeklerinden ve En Eski Pişirme Teknikleri İle Kalkan Buğulama Nasıl Yapılır?
En Meşhur Balık Yemeklerinden Kalkan Buğulama Yapımı İçin Kulanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     9 Parça Kalkan Fileto
*     6 Adet Orta Boy Patates
*     6 Adet Orta Boy Kuru Soğan
*     4 Adet Orta Boy Domates
*     1 Demet Maydanoz
*     1 Demet Dereotu
*     10 Diş Sarımsak
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
*     1 Tatlı Kaşığı Karabiber
*     1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
*     1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
 
En İyi Balık Buğulama Tariflerinden ve Balık Yemeklerinden Kalkan Buğulama Yapılış Tarifi:
Tam Ölçüler İle Kalkan Buğulama Nasıl Yapılır?
 
Kenarları en az iki parmak yükseklikteki fırın kabınızın tabanına kalkan filetolarından 3-4 parça dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Halka halka doğradığınız soğan ve patatesleri Türk aşçı haberleri balıkların üzerine yerleştirin.
 
Onun üzerine de ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu serpin. Kıyılmış sarımsakların ve küp küp doğranmış domateslerin de yarısını bu sırayla ilave edin. En üste kalan kalkanları dizin ve kalan tuz ile karabiberi serpin.
 
Artan doğranmış domates ve sarımsağı da en üste rastgele yayın. Sıvı yağı tepsinin her yerine gezdirerek dökün. Fırın kabınızın ağzını bir alüminyum folyo parçasıyla hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.  175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
 
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun...
 
En İyi Balık Yemeklerinden Diyarbakır Dicle Nehrinde Yetişen Şabbut Balığı Nasıl Yapılır?
Yemek Yazarı - Şef Mehmet Kudat 
 
En İyi Balık Yemekleri
Muz Yaprağında Şabbut Balığı Buğlama İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Muz Yaprakları
*     6 Fileto Şabbut
*     2 Tane Limon Otu (Lemon Grass)
*     2 Diş Sarmısak
*     2 Kırmızı Acı Meksika Biberi
*     2 Lime Limon
*     2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Taze Zencefil
*     1 Avuç Taze Kişniş
*     2 Çorba Kaşığı Susam Yağı
*     1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
*     Hindistan Cevizi Sütü (1 Kutu Gayet Yeterli)
*     2 Çorba Kaşığı 
 
En Meşhur Balık Yemeklerinden Muz Yaprağında En İyi Balık Yemeklerinden Şabbut Balığı Buğlama Yapılış Tarifi
 
Limon otunu soyup, içindeki ince parçayı küçük, küçük kes. Büyük bir havanın içine koy, üstüne zeytinyağı, kıyılmış sarmısağı, küçük parçalara kesilmiş meksika biberini ekle. Lime limonların kabuklarını rendele, karışıma ekle. Kişnişi ince kıy ve havana ekle ve karışımı iyice döv. 
 
Lime limonların suyunu sık, taze zencefili, susam yağını, soya sosunu da karışıma ekle ve dövmeye devam et. Üzerine hindistancevizi sütü ekle ( çok da sulu olmayacak şeikde) ve iyice karıştır. Havan yeterince büyük değilse kırılmayacak geniş bir kasede de bu işlem yapılabilir. 
 
Muz yapraklarını ıslak bir bezle temizle. Yaprakların yırtılmamaları çok önemli. Yaprakları kuru bir bezle de kuruladıktan sonra ocak ateşi üzerinde yaprağı kısaca gezdir. Özelikle sert olan kenarlarında bu işlemi iyice uygula. 
 
Diyarbakır Dicle Nehrinde Yetişen Şabbut Balığı Nasıl Yapılır?
Bu hem yaprağın aromasının dışarı çıkmasına yardımcı olacak hem de yaprak yumuşadığı için sarıp, kürdanla tutturmak kolaylaşacak.
 
Ocak ateşinde gezdirdiğin yaprağın içine hazırlamış olduğun sosu bir kaşık yardımıyla sür, üstüne fileto levreği koy ve balığın üstüne tekrar sosdan gezdir. 
 
Yaprakla balığı paket kapatır gibi kapat ve kürdanla tuttur. Sos dışarıya sızmamalı. Önceden 220˚’ye ısıttığın fırının içine muz yaprağına sarılmış balıkları koy. Pişmesi için 10 – 15 dakika yeterli olacaktır. Muz yaprakları renk değiştirince fırından çıkar ve yaprağa sarılı olarak tabakta da servis yap. Afiyet olsun.
 
En İyi Balık Yemeklerinden Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Nilbahar Bircan"
 
En İyi Balık Yemekleri
Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfak kültürü balık yemekleri de çok ünlüdür. Balık yemeklerinin birbirinden güzel nefis ve lezzetli tariflerini hemen hemen Muğla’nın her ilçesinde küçük esnaf lokantalarından lüks restoranlarına vara kadar her yerinde görebilirsiniz. 
 
Ama bir de ev hanımlarının atadan kalma özel balık yemekleri tarifleri vardır ki o lezzetleri sadece misafir olduğunuz evde yiyebilirsiniz.
 
En Meşhur Balık Yemeklerinden Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?
 
İşte o özel balık yemeklerinden biride en iyi balık yemeklerinden Pirinçli Balık yemeği… yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Nilbahar Bircan’in kaleminden kendi yorumu ile siz takipçilerimize sunuyoruz.
 
Merhabalar bu yemek Marmaris mutfağına ait eski bir yemek... Görsellerde de nasıl ilerlediğini anlayabilirsiniz tarifin İri ve etli balıktan yapılır... 
 
Muğla Mutfak Kültüründe En Meşhur Balık Yemeklerinden Pirinçli Balık İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kilo 1200 Gr Etli Balık (Kefal, Akya, Fangri, Lagos V.B)
*     1 Su Bardağı Pirinç (Pilavlık Kullandım)
*     1 Küçük Soğan Yemeklik Doğranacak
*     1 Tatlı Yemek Kaşığı Salça ( Tepeleme)
*     1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*     1 Çay Kaşığı Toz Biber (Acıda Olabilir Çocuk Olunca Acısız.
*     1 Kahve Fincanından Az Zeytin Yağ
*     1 Limon
*     4 Diş Sarımsak
*     4 Su Bardağı Su ( Pirince Bağlı Az Yada Fazla Olabilir)
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     2 Çay Kaşığı Silme Kimyon
*     Tuz
*     1 Tutam Maydanoz
*     Balıkları Kızartmak İçin Un Ve Yağ
 
En Meşhur Balık Yemeklerinden Muğla Yemek Kültüründe Yöresel Balık Yemeklerinden Pirinçli Balık Yapılış Tarifi:
Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?
 
En İyi Balık Yemekleri
Öncelikle balıkları kızartıp servis yapacağımız tabağa alıyoruz. Doğranmış soğanları biraz yağda öldürüp pirinçleri ekliyoruz. İyice kavuruyoruz. (pirinçler şeffaflaşana kadar) salçaları vede toz biberi ekliyoruz. 
 
Kokusu gidince salçanın suyunu ilave ediyoruz. (Kapağını kapatmıyoruz tencerinin) pirinci olmasına yakın kızarmış balıkları içine koyalım balıkların kokusu pirince geçsin. Tekrar balıkları servis tabağına alalım. 
 
En son baharatlarını ve ekşi sarımsağını ilave edeli. Balıkların üstüne dökelim. Maydanozunu serpelim üstüne. Afiyet olsun...
 
Pirinçli Balık NOT:
Çok sulu olmamalı. Resimlerden anlayabilmeniz için aşamalı olarak yer verdim... Eski ve özel yemektir yapılışını detaylı olması korkutmasın çok kolaydır...
 
En İyi Balık Yemeklerinden Izgara Somon Kebap nasıl yapılır?
 
En İyi Balık Yemekleri
En Meşhur Balık Yemeklerinden Izgara Somon Kebap yapmak için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Sıcak yaz günlerinde ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmamamız gerektiğini biliyormusunuz?
 
Peki bugüne kadar evde yapılabilecek en sağlıklı balıklardan Izgara Somon Kebap yapmayı denediniz mi? Izgara Somon Kebap yapmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri olarak İste sizlere Türk mutfağı şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’in yemek arşivinden ve kaleminden Izgara Somon Kebap tarifi…
 
Izgara Somon Kebap Tarifi
"Dr. Öğr. Üyesi Şef Yılmaz Seçim"
 
En Ünlü Balık Yemeklerinden Izgara Somon Kebap'ta Kullanılacak Malzemeler;
 
*     2 Yemek Kaşığı Taze Mercanköşk
*     2 Tatlı Kaşığı Susam
*     1 Tatlı Kaşığı Kimyon
*     Kırmızı Pul Biber
*     600 G Somon Filato
*     2 Limon
*     2 Yemek Kasığı Zeytinyağı
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
En Sağlıklı Balık Yemeklerinden Izgara Somon Kebap'da Patates Püresi İçin;
 
*     3 Adet Orta Boy Patates
*     1 Su Bardağı Süt
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     1/4 Çay Kaşığı Karabiber (Arzuya Göre)
 
En Meşhur Balık Yemeklerinden Izgara Somon Kebap İşlem Basamakları;
 
Zeytinyağını ızgara tavada ısıtın. Mercan köşkünü, susamı, kimyonu ve pul biberi bir kasede karıştırıp kenara alın. Limonları ince ince doğrayın. Somonları 1santim genişliğinde dilimleyin. Şişe sırasıyla balıkları ve limonları dizin.
 
Izgara tavayı kızdırın ve zeytinyağını ekleyin. Şişleri ızgaraya alıp 8¬-10 dakika pişirin. Balıkları garnitürle servis edin.
 
Kabuklarını incecik soyduğunuz patatesleri, bol suda yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın. Üzerini hafif bir şekilde geçecek kadar soğuk süt ekleyin.
 
Tuz ve tereyağını ilave ettikten sonra tüm malzemeyi tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Kısık ateşte patatesler sütü çekip yumuşayana kadar püreyi pişirin.
 
Haşlanan patatesleri, patates ezici ya da tahta bir kaşıkla ezdikten sonra hazırladığınız püreyi sıcağı sıcağına bekletmeden servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler