Topraktan Tabağa

Topraktan Tabağa ne demektir? organik mutfaklarda hangi ürünler pişirilir? organik mutfak ürünleri nelerdir? sebzelere nasıl ulaşırım? organik gıdalar nasıl kullanılır? Organik meyveler nerede yetişir? Organik ürünlerle nasıl beslenirim? En iyi yemeklerde kullanabilecek organik sebzeler pazarı nerededir? organik mutfaklarda gıda temini nasıldır? 

Kayseri Tarım Fuarı Ne Zaman Başlıyor?

Kayseri Tarım Fuarı Ne Zaman Başlıyor?

Atlas Fuarcılık tarafından organize edilen Kayseri Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı, 19'uncu kez açılacak. Kayseri OSB Ulusla..

Çilek Nasıl Yetiştirilir? Çilek Üretiminin Özellikleri Nelerdir?

Çilek Nasıl Yetiştirilir? Çilek Üretiminin Özellikleri Nelerdir?

Çilek yetiştirme süreci, hem tarım hem de mutfak açısından önemli bir konuyu oluşturur. Bu tez, çilek nasıl yetiştirilir sorusunu en ince ayrıntısına kadar ele alarak çilek yetiştir..

Gürsel Tırpan; Şeflik Mutfakta Değil Toprakta Başlıyor

Gürsel Tırpan; Şeflik Mutfakta Değil Toprakta Başlıyor

Ege'nin sıcak rüzgarları, bereketli toprakları ve eşsiz lezzetleri Gastro Ege mutfağı ile önce buluşma noktası oldu. Bu yılki "Toprak Ana" temalı buluş 'ma ise adeta zirveye.

Bursa Lezzetleri

Bursa Lezzetleri "Yeşil Bursa Ve Yeşil Gastronomi"

Mutfak’ panelleri ile başlayan etkinliklerde, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Bursa Aşçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘Gelenekten Geleceğe Bursa Mutfağı Liseler Yarışıyor ..

"Mardin" Buğday Hasadı...

Yılın ilk buğday hasadının ardından tüm katılımcılar şef Ebru Baybara Demir ve ekibinin hazırladığı topraktan tabağa hasat sofrasında bir araya geldi. Hasat sonrasında akşam yemeğinde ise, Mardin bulgu..

Tarla’dan Sofra’ya Pazar

Tarla’dan Sofra’ya Pazar

Ilıca’da kurulan Üretici Pazarı’nı topraktan tabağa her yaz olduğu gibi bu yıl da hayata geçirecek 'lerini belirten Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Her zaman üreticimizin yanında olacağız. Dalından kopa..

13. Dünya Arı Günü Kutlandı

13. Dünya Arı Günü Kutlandı

Törenin açılış konuşmalarını gerçekleştiren Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa ÖR, “13. Dünya Arı Günü etkinliğini bu yıl Sakarya ’da kutluyoruz. Melen Botanik Vadisi’nde arılarımızdan..

Urla 'da

Urla 'da "Enginar Hasadı"

Enginar Festivalinin sınırları Urla'yı aşıyor. Enginar hasadı ne zaman yapılır? Enginarın olgunlaştığını nasıl anlarız? Enginar mevsimi ne zaman? Enginarın taze olduğu nasıl anlaşılır? Enginarın ömrü..

Buğdaydan Sofraya

Buğdaydan Sofraya "Ekmek"

Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak gastronomi ve mutfak sanatlarında edinmiş olduğumuz bilgiler göre, Kapadokya Gastronomi MTAL'de Geleceğin şefleri ekmek pişirdi...

Yemek İsrafını Durdur Günü

Yemek İsrafını Durdur Günü

Türkiye Her Yıl 18,1 Milyon Ton Gıda İsraf Ediyor. Türkiye “Yemek İsrafı ile Mücadele”ye Dikkat Çekiyor. Compass Group, her yıl Nisan ayında gıda israfına dikkat çekiyor. Nihat Kartal konuyla ilgili şöyle konuştu;

Bu Peynirler Geri Çağırıldı

Bu Peynirler Geri Çağırıldı

Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde kaynağından edinmiş olduğumuz topraktan tabağa bilgilere göre Aşağıdaki ürün geri çağırmadan etkilendi: Ateş, ishal, kusma tehlikesi...

Afetlerde Gıda Yönetimi

Afetlerde Gıda Yönetimi

Ülke olarak büyük bir felaket yaşadık. Herkes depremzedelere yardım için seferber olmuş durumda. Depremden kurtulanların beslenme ihtiyaçlarının giderilmesi en önemli sorunlardan...

"Tarımcebimde" Nedir?

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile ilgili bazı iş ve işlemlerin e-Devlet üzerinden de yapılması imkanını getirdiklerini anımsatan Kirişci, bu entegrasyonla 2 Ocak itibarıyla çiftçilerin 2 milyon 824 bin 44 ÇKS belgesi oluştur..

Geleneksel Tarım Ve Yenebilir Bitkiler Sofrayla Buluştu

Geleneksel Tarım Ve Yenebilir Bitkiler Sofrayla Buluştu

Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Zamana Ve Olumsuz Koşullara Meydan Okuyan Yenebilir Bitkiler Sofrayla..

Süt Ürünleri Etiketlerine Yazılması Yasaklanan İfadeler

Süt Ürünleri Etiketlerine Yazılması Yasaklanan İfadeler

Tebliğ, fermente süt ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, ambalajlan 'ması, depolanması, taşınması ve pazarlanması için gereken ürün özelliklerini belirliyor...

Şef Ebru Baybara Demir'den İsrafa Karşı Dev Hamle!!!

Şef Ebru Baybara Demir'den İsrafa Karşı Dev Hamle!!!

Projenin pilot uygulaması, TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından gerçekleştirilen incelemede takdir topladı. Dilekçe komisyonunun zerine çalıştığı konu, nüfusu...

Ebru Baybara Demir İle Sıfır Atık Belgeli İlk Havalimanı

Ebru Baybara Demir İle Sıfır Atık Belgeli İlk Havalimanı

Türkiye'nin ilk 'Sıfır Atık Belgesi'ni alan havalimanı olan İstanbul Havalimanı'nda, işletmeci İGA tarafından çevre ve sürdürülebilirlik uygulamaları kapsamında 'Biyobozunur..

Ayvalık Zeytin Hasadı

Ayvalık Zeytin Hasadı

Türkiye mutfak ve aşçı haberleri ve gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Sürdürülebilirlik başta olmak üzere toraktan tabağa zeytinyağı ve kültürünün kuşaklar boyu yaşaması hedefiyle gerçek...

Gastronomi Ve Tarım'da Tarladan Mutfağa...

Gastronomi Ve Tarım'da Tarladan Mutfağa...

Eskinin uzun ve kalabalık restoran menüleri, abartılı sosları, süslü sunumları yok olurken, kökleri eski ve temel mutfak tekniklerine dayanan uygulamalar, sade ancak..

Ebru Baybara Demir'in Ata Tohumu Sorgül Buğdayı...

Ebru Baybara Demir'in Ata Tohumu Sorgül Buğdayı...

Ebru Baybara ile iki yıl aradan sonra tekrar bir aradaydık. Ebru Baybara, ata tohumu Sorgül Buğdayı ekimiyle susuz tarımın öncülüğünü yapan ve Türkiye’yi, hatta dünyayı kurtaracak..

"En Mutlu Köy" Projesi

Engelli kardeşlerimiz, vatandaşlarımız ise toplumumuzun önemli bir kesimi. 11 bin metrekarelik bir alanda En mutlu Köy projesi adı altında engelli kardeşlerimizin doğayla buluşması, bir şeyle

 Topraktan Toprağa Döngü

Topraktan Toprağa Döngü

Bir taraftan yeterli gıdaya ulaşamayan kitleler varken yiyeceğin ziyan edilmesi çağımızın ciddi bir yarası. Dünyanın her köşesinde marketlerde süresi geçmek üzere olan, ambalajı zedele..

Gastronomi Ve Mutfak Sanatlarında Topraksız Tarım

Gastronomi Ve Mutfak Sanatlarında Topraksız Tarım

Dünyadaki tedarik zincirleri sebebiyle oluşan yüksek karbon ve su ayak izi gibi sorunlar nedeniyle, doğa dostu olan ve iyi tarım uygulamaları sayesinde insan sağlığı açısından dah..

Lider Çocuk Tarım Kampı

Lider Çocuk Tarım Kampı

Tarım ve Orman Bakanlığınca "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesi çerçevesinde Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Yeşilyurt İlçesindeki Yakınkent Borsa İstanbul İlkokulu 4. Sınıf öğrencile..





Organik Mutfak ve Organik Tarım "Topraktan Tabağa"
Organik mutfak ne demektir? organik mutfaklarda hangi ürünler pişirilir? organik mutfak ürünleri nelerdir? organik sebzelere nasıl ulaşırım? organik gıdalar nasıl kullanılır? Organik meyveler nerede yetişir? Organik ürünlerle nasıl beslenirim?
 
Günümüzde Tarımsal Kalkınma' ve Topraktan Tabağa dedigimiz zaman; En iyi yemeklerde kullanabilecek organik sebzeler pazarı nerededir? organik mutfaklarda gıda temini nasıldır? Organik yemekleri nasıl yaparım? Evde Organik içecekler yapmak mümkünüm? Organik yiyecekler yaparken nelere dikkat etmeliyim? Organik çorbaların malzemesini nasıl temin ederim?
 
Organik mutfaklarda temizlik nasıl yapılır? organik mutfaklarda nelere dikkat edilir? Organik ürünler nasıl saklanır? Organik besinler nasıl pişirilir? organik mutfaklara organik meyveler nereden alınır? Organik gıdaları nasıl stoklamalıyım?
 
Bir sebzenin organik olup olmadığını nasıl anlarım? Meyvelerin organik olup olmadığını nasıl anlarım? Organik salataları nasıl yaparım? Evde Organik sebzeler yetiştirebilir miyim? Organik ne demektir? Günümüzde Organik nedir biliyormusunuz?
 
Organik mutfak nasıl kurulur? Organik beslenme için nelere dikkat edilir? Organik gıdaların ve organik meyvelerin puf noktaları nelerdir? Organik yemek tarifleri listesine nasıl ulaşırım? Evde organik şerbetler yapabilir miyim? En iyi lezzetleri yapabilmek için organik yağları nasıl temin ederim? Organik yağ ne demektir? Organik yağ nerede bulunur?
 
Evde organik tatlılar yapabilir miyim? Evde organik detoks içecekler yapmak mümkün mü? Organik tatlı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Organik tatlılarda hangi gıdalar kullanılır? Organik tatlılar listesi varmı? Organik ziraat nasıl yapılır? Organik sebzecilik yapılabilir mi? Organik bitkiler listesi…
 
Tarım nedir?
Çiftçilik, sebzecilik, meyvecilik, bağcılık, tütüncülük gibi topraktan ürün alma ve hayvan yetiştirme işlerinin bütününe verilen addır.
 
İnsanlar daha tarih öncesi çağlarda bile tarıma büyük önem vermiş, yabani bitkilerden faydalanmış, bunlardan işine yarayanları özel olarak yetiştirme yollarını aramıştır. Aynı şekilde hayvanlarla da meşgul olmuş, avlayıp yediği hayvanlardan başka, uygun olanları özel olarak yetiştirme yoluna gitmiş, böylece hayvanların et, süt, deri, boynuz ve kemiklerinden faydalar sağlamıştır.
 
Yüz binlerce yıl süren gelişme sırasında İnsanlar yavaş yavaş bitki ve hayvanların tabii halde kendilerine fazla faydalı olmadığını anlamış ve o zaman bunları kendileri yetiştirmeye önem vermişlerdir. Böylece insanlar İhtiyaçlarını karşılayacak oranda ürün yetiştirmeye başladıktan sonra göçebelikten kurtulabildiler ve devamlı bir yer sahibi oldular. Tarım yapılan yerlerin yakınında doğan köyler zamanla gelişti ve nihayet şehir hayatı başladı.
 
Tarımın gelişmesi de, medeniyetin diğer alanlarında olduğu gibi önceleri pek hızlı olmamış, insanlar, çok yakın zamanlara kadar tarlalarını en ilkel araçlarla sürmüş, elde ettikleri taneleri en ilkel şekillerle öğütmüş, ya da başka şekilde değerlendirmiştir. Ancak son iki yüzyıl İçinde tarım mahsulleri üzerinde yapılan araştırmalar mahsulün cinslerinin geliştirilmesine yol açmış, daha sonra tarım alanında kullanılan makinaların yapımı ve gelişmesiyle de tarım, günümüzün yaşayışına paralel bir ilericilik kazanmıştır.
 
Bugün tarlalar traktörlerle sürülmekte, eskiden belki bir ayda yapılan iş, bir, iki gün içinde bitirilmektedir. Aynı şekilde olmuş ekinlerin biçilmesinde, kabuklarından ayrılmasında da geniş ölçüde makinelerden faydalanıldığı için daha çok mahsul elde etmek mümkün olmaktadır. Bütün bunlara rağmen yine de kıtalara ve ülkelere göre tarım alanında büyük farklar vardır.
 
Asya ve bilhassa Afrika'da tarım, Amerika ve Avrupa'ya göre çok geridir. Avrupa ve Amerika'da, bilhassa Amerika Birleşik Devletleri'nde tarım dev bir hızla ilerlemiş, hayvanların bile makinelerle sağılması, kasaplık hayvanların kesildikten sonra uzun müddet bozulmadan muhafaza edilme usullerinin bulunması bu ülkenin endüstride olduğu kadar tarımda da öne geçmesini sağlamıştır.
 
Memleketimizde de son yıllarda tarım alanında büyük ilerlemeler olmuş, kurulan traktör fabrikaları sayesinde köylü traktör sahibi edilmiş, harman makinalarından ve başka tarım makinalarından faydalanarak daha geniş Ölçüde tarımla uğraşma imkanlarına kavuşmuştur.
 
Tarım 2 temel üretim dalından oluşur
Bitkisel üretim: İnsanların temel uğraşlarından olan, gıda, giyim, yapı malzemesi, yakacak ve estetik gereksinimlerini karşıladıkları canlı materyallerdir.
Hayvansal üretim: İnsanların yeterli beslenmesi bir yandan da refah artışının sağlanması için yapılan üretim şeklidir.
 
Tarımsal Kaynaklar nelerdir ?
1. Toprak
2. Hava
3. Güneş
4. Su
5. Gübre
6. Tohum
 
Ekolojik tarım nedir?
Ekolojik tarım yüksek kaliteyi hedefleyin bir tarım sistemidir. Ekolojik tarım yüksek girdi kullanımına dayalı endüstriyel tarımın insan sağlığı, ekonomi ve çevre açısından ortaya çıkardığı olumsuz sonuçların karşısında alternatif olarak ortaya çıkmış bir tarım sistemidir. Kaynakların en iyi şekilde kullanımına dayanarak yanlış uygulamalar sonucu bozulan doğal dengeyi korumayı amaçlayan ekolojik tarım sisteminde, sentetik kimyasal gübrelerin, ilaçların ve hormonların kullanımı yasaklanmıştır.
 
Toprak verimliliği, hastalık ve zararlılardan korunmada uygun çeşit seçimi, ürün rotasyonu, bitki atıklarının değerlendirilmesi, yeşil gübreleme, organik atıkların kullanılması, hayvan gübresi ve biyolojik kontrol gibi yöntemler esas olarak belirlenmiştir. Ekolojik tarım yüksek kaliteyi hedefleyen bir tarım sistemidir. Başlıca amacı toprak-bitki-hayvan ve insan arasındaki yaşam zincirinde üretim optimizasyonunu sağlıklı bir şekilde sağlayabilmektedir.
 
Ekolojik tarımla ilgili tüm ulusal ve uluslararası standartlar araziden rafa kadar ürünün izlediği tüm aşamaların kontrolünü ve sertifikasyonu zorunlu tutmaktadır. Sertifikasyonla, ekolojik ürün tüketerek hem sağlıklı yaşamayı hem de doğayı korumayı hedefleyen tüketicilere bir güvence verilmektedir. Ayrıca ekolojik üretim yapan üreticinin standartlara uygun üretimini belgelendirerek ispatlamasına ve ürününü hak ettiği değerde pazarlamasına imkan sağlamaktadır.
 
Organik tarım nedir?
Organik Tarım; üretimde kimyasal girdi kullanmadan, Yönetmeliğin izin verdiği girdiler kullanılarak, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir.
 
Organik tarımın amacı nedir?
Amaç; Toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, insan ve hayvan sağlığını korumaktır.
 
Organik tarımın nasıl doğmuştur ?
"Organik Tarım", tarımsal üretimde artan kimyasal gübre ve ilaç kullanımının doğa ve insan sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin ve ticari problemlerin aşılmasında bir alternatif yöntem olarak doğmuştur.
 
Sözlükte tarım ne anlama gelmektedir ?
Gerekli, yararlı bitkileri yetiştirmek amacıyla toprak üzerinde yapılan çalışmaların bütünü, ziraat.