Tavuk Yemekleri

En iyi Tavuk Yemekleri nasıl yapılır? Tavuk Yemekleri yaparken nelere dikkat edilir? Nefis Tavuk Yemekleri yapmanın püf noktaları nelerdir? Türk mutfağında en iyi Tavuk Yemekleri hangileridir? Evinizde nefis Tavuk Yemekleri yapmak istermisiniz? En iyi Tavuk Yemekleri nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında Tavuk Yemekleri çeşitleri nelerdir? Tavuk Yemekleri kategorimizde Tavuk Yemekleri ile ilgili sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.


Ev Yapımı Tavuklu Mantar Sote: Kolay ve Lezzetli Tarif

Ev Yapımı Tavuklu Mantar Sote: Kolay ve Lezzetli Tarif

Akşam yemeklerinde farklı bir lezzet arayanlar için tavuklu mantar sote, hem besleyici hem de damak çatlatan bir alternatif sunar. Protein açısından zengin bu yemeği evde hazırlamak..

Tavuk Yemeklerinin Önemli Özellikleri Nelerdir?

Tavuk Yemeklerinin Önemli Özellikleri Nelerdir?

Tavuk yemekleri, dünya mutfaklarında sıkça karşımıza çıkan popüler bir protein kaynağıdır. Tavuk eti, çeşitli yöntemlerle hazırlanabilir ve birçok farklı malzeme...

Kıtır Tavuk Kızartma Tarifi

Kıtır Tavuk Kızartma Tarifi

Tavuk Kızartma nedir? Çıtır tavuklu lezzetlerden Tavuk Kızartma nasıl yapılır? Evde tavuk kızartma yaparken nelere dikkat edilir? Tavuk yemekleri arşivimizde en pratik lezzet 'lerden Tavuk Kızartma..

Tavuk Saç Kavurma Tarifi

Tavuk Saç Kavurma Tarifi

En iyi tavuk yemeklerinden Tavuk Saç Kavurma için hangi malzemeler gereklidir? Bu güne kadar evinizde Tavuk Saç Kavurma yaptınız mı? Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak En ünlü Türk..

Müthiş Bir Tavuk Yemeği, Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi

Müthiş Bir Tavuk Yemeği, Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi

Mantarlı Tavuk Göğsü nasıl yapılır? Bu güne kadar evde Mantarlı Tavuk Göğsü yapmak isteyenlerin imdadına bu tarif yetişti. En Meşhur Tavuk Yemeklerinden Mantarl...

Fırında Erikli Tavuk Tarifi...

Fırında Erikli Tavuk Tarifi...

Geleneksel Türk mutfağında en sevilen fırın yemeklerinden Fırında Erikli Tavuk nasıl yapılır? Bu güne kadar evde Fırında Erikli Tavuk yaptınızmı? En eski tavuk yemeklerinden Fırında Tavuk yapmanın püf noktası..

Genç Türk Mutfağı Sevdalısı Mert Diş' Ten Nefis Bir Lezzet

Genç Türk Mutfağı Sevdalısı Mert Diş' Ten Nefis Bir Lezzet

Genç Türk Mutfağı Sevdalısı Mert Diş özel yemeğinin ismini "Mantarlı tavuklu sebzeli börek" diye adlandırıyor. Peki Tavuğun bilinmeyen faydalarını biliy..

Kestaneli Tavuk Nasıl Yapılır?

Kestaneli Tavuk Nasıl Yapılır?

Kestaneli Tavuk Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Kestaneli Tavuk Yapmayı Denediniz mi? Kestaneli Tavuk hakkında Şeflerin Özel Yemek Tarifleri...

Şaşakaldım Tavuk Tarifi

Şaşakaldım Tavuk Tarifi

En iyi yöresel lezzetlerden Şaşakaldım tavuk tarifini Türk mutfağı şeflerinden Harun Aksu ‘nun videolu yemek tarifini mutfaklarınıza getirdik. En farklı tavuk yemeklerinden...

En İyi Lezzetlerden Haydarili Hindi Göğüsü Nasıl Yapılır

En İyi Lezzetlerden Haydarili Hindi Göğüsü Nasıl Yapılır

Hindi Kuzey Amerika kökenli bir hayvandır. Turkey kelimesi 1300'lü yıllardan beri Türk toprakları anlamında İngilizcede kullanılmaktadır. Hindi Eti..

Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır?

Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır?

Muğla yemek kültüründe en meşhur tavuk yemeklerinden Ekşili Tavuk yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Aynur Şahin' in özel tarifinden faydalanmak istermisiniz?

Pofuduk Tavuk Göğsü...

Pofuduk Tavuk Göğsü...

Muğla mutfak kültüründe En iyi kızartmalardan ve tavuk yemeklerinden Pofuduk Tavuk Göğsü tarifi ‘ni Serifegül Karakuş’un kaleminden ve kendi yorumu ile sizlere aktar..

Ekşili Köy Tavuğu Dolması

Ekşili Köy Tavuğu Dolması

Dünyada Tavuk ile ekşiyi bir arada en iyi kullanan nadir yerlerden bir tanesidir Muğla. En İyi Tavuk Yemeklerinden ve En Eski Muğla Yemeklerinden olan Ekşili Köy Tavuğu Dolması...

En İyi Lezzetlerden Piliç Topkapı Yemeği Nasıl Yapılır?

En İyi Lezzetlerden Piliç Topkapı Yemeği Nasıl Yapılır?

Şeflerin özel yemek tariflerinden en iyi tavuk yemeklerinden Piliç Topkapı yaparken nelere dikkat edilir? Evinizde Piliç Topkapı yemeği yapmak için şef...

Kanlı Kavurma...

Kanlı Kavurma...

Kanlı kavurma, Muğla mutfağında yeni kesilmiş tavuk ve kanatlı av hayvanlarından yapılmaktadır. Muğla Mutfağında çok lezzetli bir Yörük yemeğidir. En Ünlü Muğla Yemekleri...

Muğla'da  Ekşili Tavuk Ve Radyocu Kemal Nedir?

Muğla'da Ekşili Tavuk Ve Radyocu Kemal Nedir?

Muğla mutfak kültüründe Ekşili Tavuk nedir? Muğla’da Ekşili Tavuk nasıl yapılır? Muğla yemek kültüründe en iyi ekşili tavuk nerede yapılır?

Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın Sırları...

Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın Sırları...

Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara nasıl yapılır? Nefis Izgara yemeklerindeki muhteşem, Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara yemeğini iftar sofralarınız...

Nefis İftar Lezzetlerinden Kırma Tavuk Kebabı...

Nefis İftar Lezzetlerinden Kırma Tavuk Kebabı...

Osmanlı saray mutfağından Şef Yunus Emre Akkorun kaleminden iftar menüleri için nefis mi nefis evde kırma tavuk kebabı tarifini sizin için derle...

Evde Tavuk Çevirme Nasıl Yapılır?

Evde Tavuk Çevirme Nasıl Yapılır?

Şeflerin özel Yemek Tariflerinden Tavuk çevirme, özellikle benim şehrimde çok sevilen bir sokak lezzetleridir.. Çoğunlukla tavukçulardan pişmiş..

Tavuk Severler Buraya..

Tavuk Severler Buraya..

Füzyon Mutfağı, Modern Türk Mutfağı ve Türk Mutfak Kültürüne destek ve çalışmalarından dolayı ünlü Şef Selçuk Üstekidağ'a teşekkür eder, profesyonel..

Yaban Mersini Soslu Tavuk

Yaban Mersini Soslu Tavuk

Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden, Yaban Mersini Soslu Tavuk... Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık...

Peynirli Tavuk Göğsü Tarifi

Peynirli Tavuk Göğsü Tarifi

Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı Mutfağı Tarihi, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar da “Tavuk Yemekleri” Kategorisinde “Peynirli Tavuk Göğsü”..

Mahmudiye Tarifi

Mahmudiye Tarifi "Şef Yılmaz Seçim"

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi...

Geleneksel Türk Mutfağından Tavuk Germe Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağından Tavuk Germe Tarifi

Osmanlıda beyaz et; Osmanlı da Kırsal kesimde bol miktarda yoğurt ve ürünleri tüketilirdi ve ayrıca şehirlerde ise yine...





Osmanlı Saray Mutfağına yılda 155.059 adet tavuk alındığını gösteren daha ileri tarihli bir belge de bu rakamları destekliyor, ki bu da günde ortalama 425 tavuk anlamına gelir. Anlaşılan 18. ve 19. yüzyıllarda, kümes hayvanı, özellikle de tavuk tüketimi neredeyse bir tutkuya dönüşmüştü. Elbette, bu gıda maddesi diğer et çeşitlerinden biraz daha pahalı olması nedeniyle daha itibarlıydı. 
 
Muhtemelen Abbasi sarayında da tercih tavuktan yanaydı, dolayısıyla eski bir İslam, hatta belki İslam öncesi saray geleneği olarak algılanabilir. Daha eski tarihli mutfak defterlerine baktığımızda, en azından II. Mehmed zamanından itibaren, Osmanlı hükümdarlarının ve maiyetindekilerin kümes hayvanlarına rağbet etmiş olduklarını görürüz. Yaklaşık yüz yıl sonraya, 981/1573-74 yılma ait muhasebe defterine göre, kümes hayvanı tercihi keklik, yaban kazı (angıt) ve orman tavuğunu (bedenos) da kapsıyordu.
 
Avcılığın en üstün padişah sporu olarak sahip olduğu itibarı düşünecek olursak, saray mutfağıyla ilgili belgelerde geyik ve diğer av hayvanlarına nadiren rastlanması oldukça şaşırtıcıdır. Ancak, 981 tarihli defterde yer alan kümes hayvanlan listesinde tavus bile vardır.Batı’daki ortaçağ şenliklerinde tavus kızartması hayli moda olmuştu. 
 
Fakat İslam dünyasında, özellikle de güzel sanatlarda, tavus genellikle cenneti simgelediği için bu kuşu yemek kazanının içinde görmek oldukça tuhaf. II.Mehmed zamanında balık, havyar ve karidese, 16. yüzyılın ikinci yarısında kümes hayvanlarının daha ender türlerine duyulan ilginin dışında, 15. ile 17. yüzyıllar arasında sarayın yeme içme alışkanlıkları fazla değişmemişti. Ancak, daha fazla çeşide ve daha fazla miktarda yiyecek tüketimine doğru hafif bir eğilim görülüyor. 
 
Sarayın hayli muhafazakâr yemek eğilimlerinin bir göstergesi, hindiye ilgisizliktir; 
hindiye ne vezirlerin mönülerinde ne de büyük ziyafetlerde rastlanır. Oysa hindi 17. yüzyılda İstanbul’un orta tabakadan sakinleri arasında hem biliniyor, hem de itibar görüyordu.Kümes hayvanları Batı’da da popülerdi. Tıpkı ağaçların en yüksek dallarında yetişen meyveler gibi, kuşlar ve kümes hayvanları da yüceliğin simgesi sayılıyor, soylulara uygun yiyecekler oldukları düşünülüyordu.
 
Osmanlı bağlamında, kümes hayvanlarının ve yabani kuşların revaçta olmasını basitçe servetin ve itibarın sergilenmesi olarak düşünebiliriz. Tavus kebabını ise egzotizmin ifadesi olarak algılayabiliriz. Bu, düşüncelerimize son noktayı koymak için uygun bir yer olabilir, ancak özellikle 16. yüzyıldaki gelişimi çerçevesinde Osmanlı sarayı merasimlerine daha yakından baktığımızda fark edilebilecek önemli bir hususun daha olduğunu düşünülüyor..